trini Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Rakietą. 30 metrów to taki rzut od niechcenia jak dla kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 jak dla kogo A propos, obrabiasz filmiki Tu by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 stocha kasza manna Albo klej do zanęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Albo klej do zanętSam klej nic nie da ,no moze w zbyt wielkiej ilosci to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 maniek suchy - niegotowany groch? Słyszałem o takim karmieniu. Wtedy gdy ryba nie zbierze grochu to groch nie skiśnie. Ale nie myślałem że to jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2007 suchy - niegotowany groch?Nie takim nie nęć ,ziarno tylko namoczone jest dalej zbyt twarde i po zjedzeniu przez ryby zalega im zbyt długo w trzewiach przez co długo trawią i nie pobierają pokarmu ,a nam nie chodzi przecież o to ,nieprawdaż .Co do psucia się ziaren ,np.grochu jest tylko jedna rada nęcić ostrożnie czyli nie wielkimi ilościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Z tego co wyczytałem to groch ugotowany jest ciężko strawny dla ryb, a co dopiero surowy...Chociaż szkoda, bo by nie trzeba było go gotować, tylko odrazu nęcić. Aha, Maniek, przygotowuje się do nęcenia leszczy. I moge zrobić tak, że raz ugotować bardzo dużo ziaren, czy makaronu i pokłaść to w paczki i zamrozić? Bo codziennie wieczorem wyjął bym jedną na jeden dzień i rano było by dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2007 I moge zrobić tak, że raz ugotować bardzo dużo ziaren, czy makaronu i pokłaść to w paczki i zamrozić?No niestety musze cię zmartwić ,nie jest to dobry pomysł ,przerabiałem to i szybko zrezygnowalem .Choć musze powiedzieć ,że konserwacja przez mrozenie jest dobra ,ale tylko ziaren ,niestety makaron się nie nadaje ,jest po rozmrozeniu lepkką ciapką i nęcenie jest utrudnione natomiast nęcenie w brylach powoduje ,plywanie po powierzchni i nieraz nasz cel zanęcania mogą sąsiedzi wędkarze skorzystać ,jak odpłynie.ale nie musisz makaronu gotować wystarczy zaparzyć ,opis na pierwszej stonie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garsija Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Ja jeszcze w sprawie grochu. 1 kg suchego grochu dziennie, pózniej ugotowanego to wystarczająca porcja na karpia? Mówię tutaj o jeziorze 130 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Mam pytanien jade sobie na stawy w pozniau i lowie tam raz na jakis czas ale z racji ze nie zawsze jest moje miejsce wolne nie mge regularnie necic i mysle o takiej ( taniej i skutecznje ) mieszance ziaren zeby zwabic ladne plocie i srednie leszczyki Makaron kolanka njamijsze jakie sa w sklpeie Kukurydza z puszki peczak i pszenica do tego aromat trapera na karpiowate czy doradzicie cis zeby zmienic dododac czy odjac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Styper91 ostatnio coraz bardziej przekonuję się do naturalnych zapachów Nęcąc długo raczej będę już używał atraktorów itd. chyba, że zaistnieje taka potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 hmmm ale chodzi ci o naturalny aromat ziaren tak ?? Z tego cow iem dosc mocna won ma konopia a dodoalbys cos do tej mieszanki ? Makaron Kukurydza Peczak Pszenica + Kaszka manna Platki owsiane ??? cos jeszcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 1 kg suchego grochu dziennie, pózniej ugotowanego to wystarczająca porcja na karpia? Mówię tutaj o jeziorze 130 ha.Garsija wielkości jeziora nie ma nic wspólnego ,bo akwen mocno wyłowiony nie da ci sukcesu i to nie wazne czym byś nęcił.Przy normalnej populacji ryb 1kg dziennie wystarczy ,aczkolwiek groch jest bardzo syty ,więc stosuj przerwy w nęceniu tzw dni postu ,np.3dni nęcenia i dwa postu ,ryba powinna się kręcić głodna w łowisku ,pozatym przy grochu w czasie łowienia ,nie nęcimy lub bardzo skromnie.jade sobie na stawy w pozniau i lowie tam raz na jakis czas ale z racji ze nie zawsze jest moje miejsce wolne nie mge regularnie necicW takich sytuacjach mieszanka jest ważna ,ale najwazniejsze jest aromat ,przy dużej presji wędkarskiej aromat ma decydujący skutek.Jaki wybrać? to już zostawiam tobie do wyboru ,ale napewno zdecydowałbym się na taki co większości nie używa a pasuje rybom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Dlatego maniek prosze o pomoc co do mieszanki bo wiem ze konopie bardzo mocno dzilaja na rybie "noski" ale znowu nie chcialbym w polaczeniu z innym aromatem zepsuc ich zapachu chyba ze podaruje sobie konopie a dodam czosnek smierdzace zanety tez sa skuteczne A co do mieszanki jeszcze raz podkreslam prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 podkreslam prosze o radySzczeze ,to za wiele tego ,przykład poco ci pęczak skoro jest przenica lub na odwrót ,radze zrezygnować z jednego które jest bardziej niedostępne.Kasza manna i platki ,rozumiem ze do sklejenia ,wybierz platki ,kasza ci nic nie da .Zbyt skomplikowane zanęty ,mogą przyzporzyć kłopotu ,wystarczy że zabraknie ci jednego elemętu zanęty ,a akurat się okarze że w tym akwenie rybom pasuje najbardziej, i masz klops .Makaron -tak ściągnie większe rybki. Kuku -zostanie zjedzona na konicu i oto chodzi ,bo na konicu ,przychodzą te starsze roczniki pęcak -ok ściągnie ogólnie średniaki ,które zrobią zamieszanie ,czym zainteresują ,te starsz Platki -sklejaja i są pozywką dla mlodziezy ,która siągnie ,średniaki. Teraz sam zdecyduj ,czego ile dac i jakie proporcje. Ps konopie fakt ,są dobre ,ale przestrzegam nie na kazdym łowisku i tu można się przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Hmmm szkoda ze nie moge ci dac pomogl A wiec zrezygnuje z pszenicy zostawie tez konopie w spokoju wybiore platki zamiast kaszki . Czyli to bedzie tak : Makaron (kolanka najminiejsze ) Peczak z kukruma Kukurydza Białe robaczki Płatki owśane A mam jeszcze jedno pytanie kiedys spotkalem sie w WW z artykule o smierdzqacej zanecie byla tro zaneta z aromatem czosnku ale nie moge znalesc tego wydania czy kiedys jakos preparowals czosnek zeby nasaczyc zanete jego zapachem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 jakos preparowals czosnek zeby nasaczyc zanete jego zapachem ?? Tak ,dip czosnkowy robilem ,tylko to troche klopotliwe ,więc zrezygnowalem na korzyści czosnku suszonego lub granulowanego łatwo dostępnego w handlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 A zdrdzlbys sposob robienia takiego dipu ?? szczeze mowiac nie spotkalem sie z czosnkiem granulownym nigdzie ?? w jakich proporcjach go uzywales ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 A zdrdzlbys sposob robienia takiego dipu Ale nie dziś ,musze poszukać ,były to pierwsze dipy jakie robilem ,więc troche minelo czasu .ale jak tylko znajde zapiski ,to zapodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Dzieeeeekujeeeeeeeee Gdyby to nie bylo wykroczenie utworzylbym osobny post zebys sie wpisac i dac ci pomogl Bo nie mam jak sie odwdzieczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 szczeze mowiac nie spotkalem sie z czosnkiem granulownym nigdzie ?? A w normalnym spożywczym w dziale z przyprawami też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 yyyyy szczeze mowiac nie ale moze nie zwrucilem uwagi bo nie wiedzialem ze cos takiego jest ale teraz bende czujny w sklepie a ty madi, masz jakis przepis na czosnkowy aromat badz inny tani i skteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Gdyby to nie bylo wykroczenie utworzylbym osobny post zebys sie wpisac i dac ci pomogl Nie nie Spoko i tak mam sporo może i za sporo. Teraz dopiero zwróciłem uwage .Bo nie mam jak sie odwdzieczycPomóż potrzebującemu ,wędkarzowi ,i to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Pomoge pomoge kolegom z okregu Margoninskiegio szukam do skanu jednemu forumowiczowi mapke jeziora edit wrocmy do tematu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 a ty madi, masz jakis przepis na czosnkowy aromat badz inny tani i skteczny kurcze akurat na aromat to nie mam Ale na pewno ktoś wrzuci coś wartościowego, skorzystamy wszyscy Jedynie z tego czosnkowego tematu to mogę polecić wrzucenie kilka świeżo ciętych kawałków czosnku do robaków żeby prześmierdły. Najbardziej pinka do zanęty, jak również biały na haczyk często stosowany z czerwonym, jako dodatek albo również pewnego rodzaju blokada czerwonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi