RaJa Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 cześć wszystkim Czy się dzieje? No trochę tak, bo od połowy lipca siedzi tam sporo ludu w oczekiwaniu na brania amura. Usiłują złapać na śliwki mirabelki. Czy ktoś dostał amura? Nie wiem. Byliśmy tam z Jarkiem kilka razy i nawet udało się połapać co nieco. Małe sumiki, takie nie wymiarowe, ale na fileta było branie dość sporej ryby i hol taki z pół godziny, po czym mur i zestaw strzelił. Sum, bo to nic innego być nie mogło. Od tamtej pory zawsze filet lub wątróbka jest na drugim kiju. Ostatnio wątroba posmakowała karasiom. Dość spore sztuki szły Z resztą opisy mam na FB. Pozdrawiam i do zobaczenia na kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 Hej, czy coś ostatnio się dziej na tym łowisku bo jutro mamy zawody spławikowe i szukam pomysłu na jaką rybę się ukierunkować, płoć czy leszcz. Z góry dziękuję za rade. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Przepraszam, że odpowiadam trochę po terminie. Z ostatnich wędkowań, nie na ciepłym kanale, a w okolicy Dziewoklicza, Kanału Odyńca mam wniosek, że płoć bardzo dobrze żeruje. Trzeba tylko znaleźć lub zwabić rybę. Właściwie, w ostatnich dniach połowiłem płoci zarówno na grunt (zwykła drgająca szczytówka + ciężarek + kawałki rosówki na haku) jak i na spławik (białe robaki) i to bez nęcenia. Tylko szukałem ryby na różnych głębokościach i odległościach od brzegu. Wynika, że rybka trzyma się na głębszej wodzie, przy dnie lub trochę nad i dalej od brzegu (w około 1/3-1/2 szerokości rzeki/kanału). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Dzięki, rzeczywiście po czasie. Zawody trwały 3,5h głównie łowiono krąpia i sporadycznie leszcza i płoć. Zwycięzca łowił na bata 8m i miał ponad 11kg ryby. Zanęta z dużym dodatkiem robactwa, na haki 10-14 pęczek białych 5-6 szt. inaczej drobnica brała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Witam. Ktoś wogole tam jeździ jeszcze? Można tam połapać rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaJa Napisano 4 Listopada 2019 Share Napisano 4 Listopada 2019 Witajcie Czasem tam zaglądamy. Ludzi czasem sporo, czasem mniej. Ostatnio połapaliśmy standardy: podleszczaki, krąpie, karasie i jakaś płoć się trafiła. Rewelacji nie ma, ale nam zazwyczaj się trudno złapać jak pogoda stabilna i ryba chce współpracować. Zastanawia nas obu co się podziało z kleniem, certą, jaziem bo od dłuższego czasu nic tylko krąp i podleszczak. Nawet płoć trzeba traktować jak rzadkość. Słabo się dzieje, Regalica wprowadziła rejestry, ale nam to nie przeszkadza. Chyba za dużo łapali na nockach i teraz limity sprawdzają i trzepią. Nas mogą śmiało. Zwyczajowo za dużo nie mamy i wszystko w wymiarze Pozdrawiamy Rafał i Jarek czyli RaJa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward1 Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Witam serdecznie. Dzięki wielkie dla Rafała i Jarka,że się odezwali bo jakoś nie ma z kim porozmawiać. Witnica była w tym tygodniu i też połapaliśmy podobnie 2 karasie,2 jazie a reszta to podleszczaki i krąpie. Od 21-ej już slabiej więc się zwineliśmy . W sumie ok. 40 ryb, to i tak lepiej niż 3 tyg. wcześniej. Nic nie wiemy o wprowadzeniu rejestrów.Jak byście nam coś wiecej podpowiedzieli bo po co się narażać., Pozdrawiamy Edek i Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Witam. Drugiego jadę na Kanał. Warto ? Czy jednak nic się nie dzieje? Nie wymagam okazów.. tylko dobra zabawa. Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaJa Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Czołem Panie i Panowie Zaglądających już chyba niewielu... My ostatnio na kanale byliśmy w czwartek zaraz po wprowadzeniu zmian w poruszaniu się. Jeśli chodzi o to czy złamaliśmy prawo, to uprzedzę Was, że jednak nie. Było nas dwóch, jak zawsze, bezpieczna odległość min. 1.5 m zachowana, no i vceminister MSWiA nie zabrania jeździć na rybki. Co z ryb? Standard leszczowo krąpiowy, kilka karasi i dawno nie widziana certa. W sumie od 11tej rano do wieczora. Najwięcej brań w porze od 13tej do 19tej, później lipa. Była kontrola PSR w ilości sztuk jeden. W promieniu wzroku naliczyłem 6 aut i kampera. Co do księgi połowu to obowiązuje z nowym glejtem zezwolenia, dodatek taki że trzeba pisać gdzie się łowi, a resztę czyli co złapało można dopisać w domu. i to na tyle. Pozdrawiamy życząc wszystkim połamania kijów w tym roku ;) RaJa, czyli wiadomo kto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 20 godzin temu, RaJa napisał: ...ciach... Co do księgi połowu to obowiązuje z nowym glejtem zezwolenia, dodatek taki że trzeba pisać gdzie się łowi, a resztę czyli co złapało można dopisać w domu. i to na tyle. Pozdrawiamy życząc wszystkim połamania kijów w tym roku RaJa, czyli wiadomo kto Byłem w piątek (27-03-2020). Ciepło, słonecznie, bardzo słaby wiatr. Od godz. 12 do zachodu słońca 30 rybek. Głównie krąpie i leszczyki 18-29 cm, kilka karasi srebrzystych 20-29 cm, karpik sazan 29 cm i największy - jaź 40 cm. Wszystko na feeder method. Robotę robiła zanęta czarny halibut, a na włos białe kulki 8-10 mm skisłe masło od Marosa. Kilka rybek spiętych, wiele pustych brań. Od machania zakwasy na drugi dzień. PS. RaJa - czy jako wędkarz niezrzeszony też muszę posiadać i wypełniać rejestr na ciepłym kanale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward1 Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Czołem Koledzy. Dziękuję Rafałowi i Jarkowi oraz Tadkowi, że się odezwali i opisali co na ciepłem kanale. My z Mirkiem byliśmy w polowie marca bylo wietrznie i zimno ale daliśmy radę . Siedzieliśmy na plycie i za dnia to bylo kilka plotek ale nie powalały.Dopiero po zmroku zaczęły się lepsze brania. Dwa jazie niezbyt duże,kilka leszczyków też male/poszły do wody/ i ok. 30 krąpi. po 21-ej już brania był rzadsze więc na tym poprzestaliśmy. Poprzednie nasze wyjazdy byly podobne i byla to juz trzecia zima bez duzej ryby. Nie wiemy czy wiosną coś się poprawi. zobaczymy. Jak nie zabronią to na drugi tydzien pojedziemy. Pozdrawiamy wszystkich. Edek i Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward1 Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 Witam Kolegów Wędkarzy.🙂 Po zawirowaniach z epidemią i zakazem wychodzenia z domu w pilnych potrzebach już od poniedziałku będzie moż na się ruszyć nad wodę. Chcemy z Mirkiem w połowie tygodnia pojechać na ciepły i zobaczyć czy rybki b.zgłodniały. Będzie to przypuszczalnie ostatni wyjazd na kanał bo Odra będzie głównym miejscem kolejnych wypadów. O efektach kolegów poinformuję. A moze ktos będzie wcześniej to też niech się pochwali. Pozdrawiamy. Edek z Mirkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Byłem w dniach 20-26 kwietnia. W poniedziałek jak zwykle krąpiki, leszczyki i dwa sazany po 30 cm. Potem - w tygodniu - wysokie ciśnienie (około 1030 hPa) i parę dni blanku. Na koniec zawitałem dopiero wczoraj, w niedzielę (ciśnienie, po spadku, stałe na poziomie 1010 hPa). Brały leszczyki. Wpadło 10 szt. po 20-40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaJa Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Witamy po długiej nieobecności... Ktoś tu jeszcze zagląda? Chciałbym się od Was dowiedzieć, czy jeszcze ktoś coś na kanale łapie? Czy o tej porze roku wszyscy wynieśli się poza kanał? My zażywaliśmy kilku krotnie innych wód, min. naszego Bałtyku z plaży, Świny z wody i jezior w naszej okolicy. Nastał taki czas, że chwilowo nie mamy jak wyrwać się w stronę kanału, ale zapytać nie zaszkodzi. Możliwe że za jakiś miesiąc uda nam się wyskoczyć, więc info mile widziane. Pozdrawia team Ra-Ja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 W dniu 2.09.2020 o 12:57, RaJa napisał: Witamy po długiej nieobecności... Ktoś tu jeszcze zagląda? Chciałbym się od Was dowiedzieć, czy jeszcze ktoś coś na kanale łapie? Czy o tej porze roku wszyscy wynieśli się poza kanał? My zażywaliśmy kilku krotnie innych wód, min. naszego Bałtyku z plaży, Świny z wody i jezior w naszej okolicy. Nastał taki czas, że chwilowo nie mamy jak wyrwać się w stronę kanału, ale zapytać nie zaszkodzi. Możliwe że za jakiś miesiąc uda nam się wyskoczyć, więc info mile widziane. Pozdrawia team Ra-Ja Cześć. Mam trochę urlopu, więc byłem 2-3 razy na kanale. Brań jest tyle, co na lekarstwo i do tego głównie te upierdliwe krąpiki. Wędkarz obok, a w zasadzie jego dzieciak łowił bassy słoneczne na białego. Taka zabawa dla młodego wędkarza. Innego dnia panowie obok mnie, po wielokrotnym nęceniu pelletem (spombowali od 14:00-15:00), dopiero o zmierzchu pierwsza ryba (krąp około 30 cm) i potem karp pełnołuski (około 5 kg), ale zerwany przy brzegu. Ja z jedną wędką na wątróbkę, a drugą (karpiówka, kulki + pva) nic przez cały czas. Byłem w środku tygodnia, bo w weekendy ciężko było o dobre miejsce i ciszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 1 Października 2022 Share Napisano 1 Października 2022 witam serdecznie, zostało coś jeszcze na kanale po zatruciu Odry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi