koyot Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Witam czesto tam bywam na wakacjach i chiałbym połowić nowymi metodami poznać nowe miejsca Nr.1 to kuter i dorsze - uwielbiam ale palma im bije z cenami Nr.2 to Port i śledzie - uwielbiam w 1-2 godz mozna uwalić 5 kg na zestawy śledziowe Nr.3 to Port i lekki spinn - tylko młałe okonie Nr.4 to Port i grunt lub bolonka spławik - flądry, leszcze i inne cudaki ale małe poradzicie gdzie jeszcze można połowić fajne ryby w okolicy ? głównie interesuje mnie czy rzeczywiście w Porcie w nocy można zapolować np. na Sandcza czy to rzadkość tylko ? co mozna złapać na zatoce ale blisko Władka ? czy można coś złapać ze spina z plaży obok falochronów "kołków drewnioanych" które zaczynają się od portu w kierunku Helu czy łowiąc cieżej w Porcie można na gumy wyciągnąć coś większego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 głównie interesuje mnie czy rzeczywiście w Porcie w nocy można zapolować np. na Sandcza czy to rzadkość tylko ? Słyszałem że się trafiają, ale nie widziałem żeby ktoś złowił. Najlepiej skoczyć sobie na flądrę od godziny 18 do północy i jak będziesz miał szczęście to śledzia też ugryzie poradzicie gdzie jeszcze można połowić fajne ryby w okolicy ? co mozna złapać na zatoce ale blisko Władka ? Na Rozewiu można połowić ładne leszcze na surfcasting. Na zatoce w okolicach Pucka można złowić chyba wszystkie słodkowodne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 W zatoce w Pucku jak byłem ostatnio to złowiłem z gruntu ładnego karasia około 30-35cm inni wędkarze też łowili płotki,okonie,leszczyki. A w porcie nic ciekawego sie nie działo byłem na flądrach i nic normalnie zero a inni wędkarze łowili na troka małe okonki i widzialem jak jeden sandaczyka wyjął 30cm. Nastepnego dnia byłem na dorszach było dobrze jak na pierwszy raz 27 sztuk od 1,5-4kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroufo Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Nastepnego dnia byłem na dorszach było dobrze jak na pierwszy raz 27 sztuk od 1,5-4kg. chyba wypusciles te 20, bo limit na jednego wedkarza to 7 szt... he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 mam pytanie jak przedstawia sie stan sprzętu do wypożyczenia na Admirale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu2711 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 mam pytanie jak przedstawia sie stan sprzętu do wypożyczenia na Admirale Na Admirale i Admirale II sprzęt mają raczej spoko. Dasz radę połowić tymi kijkami. Sam osobiście nie łowiłem tym sprzętem, ale widziałem jak chłopacy je mieli. Tylko radzę mieć swoje pilkery. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 mam pytanie jak przedstawia sie stan sprzętu do wypożyczenia na Admirale Na Admirale i Admirale II sprzęt mają raczej spoko. Dasz radę połowić tymi kijkami. Sam osobiście nie łowiłem tym sprzętem, ale widziałem jak chłopacy je mieli. Tylko radzę mieć swoje pilkery. Pozdrawiam. pilkery mam juz kupione teraz tylko czekam z niecierpliwoscia na wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro86 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Czy może ktoś mi powiedzieć czy wypływały dzisiaj kutry z Władysławowa na morze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 z tego co mi wiadomo to nie my mieliśmy rezerwację na piątek i sobotę z Kołobrzegu ale tam też nikt nie wyszedł w morze, może następny piątek okaże się łaskawszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 oby w środe neptun był łaskawy bo z mojego dziewiczego rejsu beda nici;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 no i ruszamy jutro:) pomoczyć kija w Bałtyku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 student23, no to połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 dziś we Władku zatonął kuter rybacki szóstka ludzi uratowana nikomu nic się nie stało, a my już 3 piątek z rzędu mamy odwołany jak nie wiatry to mrozy ale takie uroki wędkarstwa może za tydzień będzie łaskawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam juz po dziewiczym rejsie no i powiem szczerze bakcyl załapany juz planuje kolejna wyprawę dorszyk gryzł dobrze pogoda super powrót do Władysławowa pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 student23, na jakim kutrze łowiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 na Admirale u Krzysztofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Panowie wiem ze do piatku jeszcze daleko ale czy są jakies szanse na wypłyniecie?? a jade na nowa łajde Olka Cichosza:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Olka Cichosza Od razu tak po nazwisku Nie lepiej że na łódkę NAUTIC Na piątek ma być ok. ale pogoda zawsze jest nieobliczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 student23, i jak tam wrażenia,czekam na relację bo tez się wybieram do Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 25.03 Wstawiliśmy się na kutrze o godz.6 o 7 mieliśmy startować lecz był mały poślizg czekaliśmy aż wiatr bedzie troche lżejszy o 8 Wyszliśmy w morze na łowisko płyneliśmy ok 2 godz na pierwszym lowisku szału nie bylo pojedyńcze boleczki ogolnie średnio ale Olek jeszcze raz udowodnił że zna sie na rzeczy koło 14 dryf na który wszyscy czekali poprostu marzenie. Ci co nie necili i nie zazywali awiomarinu w płynie to połowili dobrze. O Olku nie musze duzo pisać bo udowodnił jeszcze raz ze zasluguje na swojo renome obsługa na kutrze pierszwa klasa a sama łajba wygodna duża messa jest miejsce dla wszystkich zeby sie schować relingi nie są za wysoko wiec wedkuje sie wygodnie i co najważniejsze jednostka jest szybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 30,31-03 wypadzik do Olka na nową jednostkę,rybki dopisały na maxa,tylko wielkość rybek mogła by być trochę większa Łowiliśmy na ok.70m i nie było chyba wędkarza który by narzekał no chyba że na ból rąk Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Panowie mam na sobote 25.06 jedno wolne miejsce na dorszyka na m/y Ostry wiecej inf na 515773693 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Panowie na jakiej głebokosci lowi sie teraz we Władku i czy mozliwe bedzie wyjscie w sobote na dorszyka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 czy mozliwe bedzie wyjscie w sobote na dorszyka?? Zapytaj szypra/armatora. Jutro już musi wiedzieć czy wyjdzie w sobotę. Prognoza wygląda nieźle http://www.augustyna.pl/prognozy/wladyslawowo.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_bor Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Ostatnie wieści z Władka http://www.festiwaldorsza.pl/wyniki2011.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi