student23 Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Cytat Cytat czy mozliwe bedzie wyjscie w sobote na dorszyka?? Zapytaj szypra/armatora. Jutro już musi wiedzieć czy wyjdzie w sobotę. Prognoza wygląda nieźle http://www.augustyna.pl/prognozy/wladyslawowo.php Wiem jutro beda wiadomości czy płyniemy czy nie w sobote tylko to czekanie poprostu dobija pogode juz obserwuje od poniedzialku jak wyplyne zdam relacje z kolejnej wyprawy na admirale:D Cytuj
slowik Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Cytat to czekanie poprostu dobija Taki żywot wędkarza A wyjścia prawdopodobnie nie będzie Cytuj
student23 Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Cytat Cytat to czekanie poprostu dobija Taki żywot wędkarza A wyjścia prawdopodobnie nie będzie no i Dupa ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo wyplyniecie przelozone na niedziele:P Cytuj
Ostry Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Jutro nie ma wyjścia ze względu na pogodę? Pierwsze słyszę Cytuj
slowik Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Nie chciałem źle Ale to natyra i Neptun nam płata figle Cytuj
jaroufo Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 http://moto.allegro.pl/jacht-lodz-wedkarska-i1899881232.html może kończą się dla nas dobre czasy i to wyczuwają, a może szukają nowej jednostki... Cytuj
112577 Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Witam mam pytanko od niedawna interesuje mnie Bałtyk i chęć połapania ryb z normalnymi ludzmi.Byłem na kilku kutrach i troszkę się zawiodłem.Czysta kaszana,rybki biorą no to sygnał i robimy strzałkę z miejsca,a w drugą stronę jak nie biorą to możemy łapać do bulu-hehe-PARODIA.No i pytanko może ktoś mógłby doradzić i poradzić z kim można jechać nad Bałtyk w okolicach Władysławowa i Ustki(chodzi o normalnych szyprów)jakieś namiary czy telefony by były mile widziane(jak coś to na PW)Słyszałem że p.Zawada ponoć z Władysławowa(motorówka)to normalna jednostka z którą można połapać.Proszę o poradę z góry dzięki pozdrawiam/// Cytuj
dratwa74 Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Cytat Witam mam pytanko od niedawna interesuje mnie Bałtyk i chęć połapania ryb z normalnymi ludzmi.Byłem na kilku kutrach i troszkę się zawiodłem.Czysta kaszana,rybki biorą no to sygnał i robimy strzałkę z miejsca,a w drugą stronę jak nie biorą to możemy łapać do bulu-hehe-PARODIA.No i pytanko może ktoś mógłby doradzić i poradzić z kim można jechać nad Bałtyk w okolicach Władysławowa i Ustki(chodzi o normalnych szyprów)jakieś namiary czy telefony by były mile widziane(jak coś to na PW)Słyszałem że p.Zawada ponoć z Władysławowa(motorówka)to normalna jednostka z którą można połapać.Proszę o poradę z góry dzięki pozdrawiam/// Witam. Zerknij sobie na stronę www.duzydorsz.com.pl tam znajdziesz kontakt.Jak z Władka ,to zawsze z nimi pływam i nie mam żadnych zastrzeżeń.Polecam jeszcze mała łódkę typu Arvor, (Marinero) co prawda rejs jest drozszy niż standartowy,ale na pewno warto- tutaj kontakt to 695294409. Jak Neptun pozwoli to w środę właśnie Marinero płynę. A czekam już pare ładnych tygodni Cytuj
deejaybialy Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Witam, po 10 sierpnia bede we wladku jesli pogoda dopisze chcialbym sie wybrac na kuter , z tego co poczytalem to ciezko cos wybrac, moze ktos doradzic do kogo sie udac? zaznacze ze chcialbym tez wypozyczyc wedke. aha i najwazniejsze na co sie nastawic? dorsze? pozdrawiam Cytuj
dynia Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Polecam łajbe zahir B. Super łódź a i wędke też można wypożyczyc. Wypływa na dorsza. Cytuj
Wafel1313 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam. Polecam Władysławowie kuter ARTHUS. Pływałem z nimi kilka razy i zawsze były dobre połowy. Bardzo dobrze szukają ryby i nie stoją jak jej nie ma w jednym miejscu. I maję z dużych kutrów jeden z najszybszych. Polecam. Cytuj
deejaybialy Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Cytat Witam. Polecam Władysławowie kuter ARTHUS.Pływałem z nimi kilka razy i zawsze były dobre połowy. Bardzo dobrze szukają ryby i nie stoją jak jej nie ma w jednym miejscu. I maję z dużych kutrów jeden z najszybszych. Polecam. dzieki za odpowiedzi, chyba zdecyduje sie na kuter ARTHUS jak wroce to mam nadzieje cos napisze pozdrawiam Cytuj
chmielu.1 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam koleżanki i kolegów. Jestem od niedawna na tym forum, ale wyjazd do Władka mam niebawem, więc może skrobnie ktoś co i jak we władkowych wodach? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro. Cytuj
chmielu.1 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Mam takie głupie pytanie: Zagląda ktoś tu czasem? Bo jak nie, to poco takie forum? W wędkarstwie na terenie lubelskiego też cisza, więc? Cytuj
Marek1958 Napisano 26 Września 2012 Napisano 26 Września 2012 W sobotę 22 września popłynąłem na Yvonne, miejsce znalazłem w ostatniej chwili bo tym razem miałem umówionego ORIONa, który podobnie jak kilka innych jednostek (np. Admirał II) nie wyszły w sobotę w morze z powodu pogody. Rzeczywiście trochę wiało i kilka razy pokropiło ale wiatr był południowy i można było wytrzymać , na 80 metrach dorsze nie brały ale na 40 miały niezły apetyt. Zebrało się z 10 jednostek z Władysławowa i nikt chyba nie narzekał na brak zajęcia jeśli chodzi o wyciąganie pilkerów i przywieszek z doczepionymi dorszami - brały na wszystko a szczególnie na różne najbardziej popularne przywieszki. Ivonne jak zwykle okazał się bardzo przyzwoitym kutrem, dobra i pomocna załoga, dużo miejsca, dobre jedzenie i toaleta wręcz pachnąca czystością. No i do tego to co najważniejsze czyli łakome rybki. Cytuj
chmielu.1 Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Cytat W sobotę 22 września popłynąłem na Yvonne, miejsce znalazłem w ostatniej chwili bo tym razem miałem umówionego ORIONa, który podobnie jak kilka innych jednostek (np. Admirał II) nie wyszły w sobotę w morze z powodu pogody. Rzeczywiście trochę wiało i kilka razy pokropiło ale wiatr był południowy i można było wytrzymać , na 80 metrach dorsze nie brały ale na 40 miały niezły apetyt. Zebrało się z 10 jednostek z Władysławowa i nikt chyba nie narzekał na brak zajęcia jeśli chodzi o wyciąganie pilkerów i przywieszek z doczepionymi dorszami - brały na wszystko a szczególnie na różne najbardziej popularne przywieszki. Ivonne jak zwykle okazał się bardzo przyzwoitym kutrem, dobra i pomocna załoga, dużo miejsca, dobre jedzenie i toaleta wręcz pachnąca czystością. No i do tego to co najważniejsze czyli łakome rybki. No to gratki kolego, że udało się wypłynąć i coś połapaliście, niestety tak jak napisałeś admirały zostały. Ale nic to 13.10 następny termin, jak wyjdzie, to postaram się coś skrobnąć żeby temat całkiem nie zniknął. Pozdro. Cytuj
Marek1958 Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Coś kiepsko z tymi jesiennymi weekendami jak na razie w tym roku, tydzień temu 29-30 września nie wiem czy ktoś wypłynął a i najbliższy weekend nie wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że wypłyniesz za tydzień. Kutry uważane "za lepsze" często nie płyną jak jest 4-6 B bo pewnie boją się aby ich nie nazwać fryzjerami. Ale część jednostek (nawet dobrych) wypływa w lekko ryzykowną pogodę, dlatego warto podzwonić po różnych kutrach. Ja mam całkiem dobre doświadczenia jeśli chodzi o pogodę 4-6 B ale nie dziwię się, że jak jest kiepsko z połowami przy złej pogodzie to ludzie narzekają. Cytuj
chmielu.1 Napisano 6 Października 2012 Napisano 6 Października 2012 Cytat Coś kiepsko z tymi jesiennymi weekendami jak na razie w tym roku, tydzień temu 29-30 września nie wiem czy ktoś wypłynął a i najbliższy weekend nie wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że wypłyniesz za tydzień. Kutry uważane "za lepsze" często nie płyną jak jest 4-6 B bo pewnie boją się aby ich nie nazwać fryzjerami. Ale część jednostek (nawet dobrych) wypływa w lekko ryzykowną pogodę, dlatego warto podzwonić po różnych kutrach. Ja mam całkiem dobre doświadczenia jeśli chodzi o pogodę 4-6 B ale nie dziwię się, że jak jest kiepsko z połowami przy złej pogodzie to ludzie narzekają. Spoko, spoko. Powolutku pogoda się zmienia na przyszły week, no i jest jeszcze trochę czasu, tak że jestem dobrej myśli. Pozdro. Cytuj
chmielu.1 Napisano 16 Października 2012 Napisano 16 Października 2012 No i cóż, z tego co piszą na innych forach, na szczęście nie płynęliśmy. Następny termin w listopadzie, więc może wtedy się uda. Pozdro. Cytuj
juby Napisano 23 Października 2012 Napisano 23 Października 2012 Jeśli chodzi o dorsza to super efekty były 20-21 października jednakże nie na moim kutrze bo tragicznie trafiłem (źle wybralem armatora) więc wróciłem głodny i bez ryb na każdym kutrze były wyniki między 20 a 60 szt. Aż żal było patrzeć jak inni schodzili z kutrów zadowoleni i załadowani rybami a u nas ponuro i pusto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi