Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  Cytat
  Cytat
czy mozliwe bedzie wyjscie w sobote na dorszyka??

Zapytaj szypra/armatora. Jutro już musi wiedzieć czy wyjdzie w sobotę.

Prognoza wygląda nieźle

http://www.augustyna.pl/prognozy/wladyslawowo.php

Wiem jutro beda wiadomości czy płyniemy czy nie w sobote tylko to czekanie poprostu dobija pogode juz obserwuje od poniedzialku :P jak wyplyne zdam relacje z kolejnej wyprawy na admirale:D

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
  Cytat
  Cytat
to czekanie poprostu dobija

Taki żywot wędkarza :mrgreen:

A wyjścia prawdopodobnie nie będzie :roll:

no i Dupa ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo wyplyniecie przelozone na niedziele:P

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam mam pytanko od niedawna interesuje mnie Bałtyk i chęć połapania ryb z normalnymi ludzmi.Byłem na kilku kutrach i troszkę się zawiodłem.Czysta kaszana,rybki biorą no to sygnał i robimy strzałkę z miejsca,a w drugą stronę jak nie biorą to możemy łapać do bulu-hehe-PARODIA.No i pytanko może ktoś mógłby doradzić i poradzić z kim można jechać nad Bałtyk w okolicach Władysławowa i Ustki(chodzi o normalnych szyprów)jakieś namiary czy telefony by były mile widziane(jak coś to na PW)Słyszałem że p.Zawada ponoć z Władysławowa(motorówka)to normalna jednostka z którą można połapać.Proszę o poradę z góry dzięki pozdrawiam///

Napisano
  Cytat
Witam mam pytanko od niedawna interesuje mnie Bałtyk i chęć połapania ryb z normalnymi ludzmi.Byłem na kilku kutrach i troszkę się zawiodłem.Czysta kaszana,rybki biorą no to sygnał i robimy strzałkę z miejsca,a w drugą stronę jak nie biorą to możemy łapać do bulu-hehe-PARODIA.No i pytanko może ktoś mógłby doradzić i poradzić z kim można jechać nad Bałtyk w okolicach Władysławowa i Ustki(chodzi o normalnych szyprów)jakieś namiary czy telefony by były mile widziane(jak coś to na PW)Słyszałem że p.Zawada ponoć z Władysławowa(motorówka)to normalna jednostka z którą można połapać.Proszę o poradę z góry dzięki pozdrawiam///

Witam.

Zerknij sobie na stronę www.duzydorsz.com.pl tam znajdziesz kontakt.Jak z Władka ,to zawsze z nimi pływam i nie mam żadnych zastrzeżeń.Polecam jeszcze mała łódkę typu Arvor, (Marinero) co prawda rejs jest drozszy niż standartowy,ale na pewno warto- tutaj kontakt to 695294409.

Jak Neptun pozwoli to w środę właśnie Marinero płynę. :mrgreen: A czekam już pare ładnych tygodni :evil:

• 7 months later...
Napisano

Witam, po 10 sierpnia bede we wladku jesli pogoda dopisze chcialbym sie wybrac na kuter , z tego co poczytalem to ciezko cos wybrac, moze ktos doradzic do kogo sie udac? zaznacze ze chcialbym tez wypozyczyc wedke.

aha i najwazniejsze na co sie nastawic? dorsze?

pozdrawiam

Napisano

Witam. Polecam Władysławowie kuter ARTHUS.

Pływałem z nimi kilka razy i zawsze były dobre połowy.

Bardzo dobrze szukają ryby i nie stoją jak jej nie ma w jednym miejscu.

I maję z dużych kutrów jeden z najszybszych.

Polecam.

Napisano
  Cytat
Witam. Polecam Władysławowie kuter ARTHUS.

Pływałem z nimi kilka razy i zawsze były dobre połowy.

Bardzo dobrze szukają ryby i nie stoją jak jej nie ma w jednym miejscu.

I maję z dużych kutrów jeden z najszybszych.

Polecam.

dzieki za odpowiedzi, chyba zdecyduje sie na kuter ARTHUS jak wroce to mam nadzieje cos napisze

pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

Witam koleżanki i kolegów. Jestem od niedawna na tym forum, ale wyjazd do Władka mam niebawem, więc może skrobnie ktoś co i jak we władkowych wodach? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdro.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

W sobotę 22 września popłynąłem na Yvonne, miejsce znalazłem w ostatniej chwili bo tym razem miałem umówionego ORIONa, który podobnie jak kilka innych jednostek (np. Admirał II) nie wyszły w sobotę w morze z powodu pogody. Rzeczywiście trochę wiało i kilka razy pokropiło ale wiatr był południowy i można było wytrzymać , na 80 metrach dorsze nie brały ale na 40 miały niezły apetyt. Zebrało się z 10 jednostek z Władysławowa i nikt chyba nie narzekał na brak zajęcia jeśli chodzi o wyciąganie pilkerów i przywieszek z doczepionymi dorszami - brały na wszystko a szczególnie na różne najbardziej popularne przywieszki. Ivonne jak zwykle okazał się bardzo przyzwoitym kutrem, dobra i pomocna załoga, dużo miejsca, dobre jedzenie i toaleta wręcz pachnąca czystością. No i do tego to co najważniejsze czyli łakome rybki.

Napisano
  Cytat
W sobotę 22 września popłynąłem na Yvonne, miejsce znalazłem w ostatniej chwili bo tym razem miałem umówionego ORIONa, który podobnie jak kilka innych jednostek (np. Admirał II) nie wyszły w sobotę w morze z powodu pogody. Rzeczywiście trochę wiało i kilka razy pokropiło ale wiatr był południowy i można było wytrzymać , na 80 metrach dorsze nie brały ale na 40 miały niezły apetyt. Zebrało się z 10 jednostek z Władysławowa i nikt chyba nie narzekał na brak zajęcia jeśli chodzi o wyciąganie pilkerów i przywieszek z doczepionymi dorszami - brały na wszystko a szczególnie na różne najbardziej popularne przywieszki. Ivonne jak zwykle okazał się bardzo przyzwoitym kutrem, dobra i pomocna załoga, dużo miejsca, dobre jedzenie i toaleta wręcz pachnąca czystością. No i do tego to co najważniejsze czyli łakome rybki.

No to gratki kolego, że udało się wypłynąć i coś połapaliście, niestety tak jak napisałeś admirały zostały. Ale nic to 13.10 następny termin, jak wyjdzie, to postaram się coś skrobnąć żeby temat całkiem nie zniknął.

Pozdro.

Napisano

Coś kiepsko z tymi jesiennymi weekendami jak na razie w tym roku, tydzień temu 29-30 września nie wiem czy ktoś wypłynął a i najbliższy weekend nie wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że wypłyniesz za tydzień. Kutry uważane "za lepsze" często nie płyną jak jest 4-6 B bo pewnie boją się aby ich nie nazwać fryzjerami. Ale część jednostek (nawet dobrych) wypływa w lekko ryzykowną pogodę, dlatego warto podzwonić po różnych kutrach. Ja mam całkiem dobre doświadczenia jeśli chodzi o pogodę 4-6 B ale nie dziwię się, że jak jest kiepsko z połowami przy złej pogodzie to ludzie narzekają.

Napisano
  Cytat
Coś kiepsko z tymi jesiennymi weekendami jak na razie w tym roku, tydzień temu 29-30 września nie wiem czy ktoś wypłynął a i najbliższy weekend nie wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że wypłyniesz za tydzień. Kutry uważane "za lepsze" często nie płyną jak jest 4-6 B bo pewnie boją się aby ich nie nazwać fryzjerami. Ale część jednostek (nawet dobrych) wypływa w lekko ryzykowną pogodę, dlatego warto podzwonić po różnych kutrach. Ja mam całkiem dobre doświadczenia jeśli chodzi o pogodę 4-6 B ale nie dziwię się, że jak jest kiepsko z połowami przy złej pogodzie to ludzie narzekają.

Spoko, spoko. Powolutku pogoda się zmienia na przyszły week, no i jest jeszcze trochę czasu, tak że jestem dobrej myśli.

Pozdro.

• 2 weeks later...
Napisano

Jeśli chodzi o dorsza to super efekty były 20-21 października jednakże nie na moim kutrze bo tragicznie trafiłem (źle wybralem armatora) więc wróciłem głodny i bez ryb na każdym kutrze były wyniki między 20 a 60 szt. Aż żal było patrzeć jak inni schodzili z kutrów zadowoleni i załadowani rybami a u nas ponuro i pusto :sad: