student23 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 czy mozliwe bedzie wyjscie w sobote na dorszyka?? Zapytaj szypra/armatora. Jutro już musi wiedzieć czy wyjdzie w sobotę. Prognoza wygląda nieźle http://www.augustyna.pl/prognozy/wladyslawowo.php Wiem jutro beda wiadomości czy płyniemy czy nie w sobote tylko to czekanie poprostu dobija pogode juz obserwuje od poniedzialku jak wyplyne zdam relacje z kolejnej wyprawy na admirale:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 to czekanie poprostu dobija Taki żywot wędkarza A wyjścia prawdopodobnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student23 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 to czekanie poprostu dobija Taki żywot wędkarza A wyjścia prawdopodobnie nie będzie no i Dupa ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo wyplyniecie przelozone na niedziele:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostry Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Jutro nie ma wyjścia ze względu na pogodę? Pierwsze słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Nie chciałem źle Ale to natyra i Neptun nam płata figle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroufo Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 http://moto.allegro.pl/jacht-lodz-wedkarska-i1899881232.html może kończą się dla nas dobre czasy i to wyczuwają, a może szukają nowej jednostki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
112577 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Witam mam pytanko od niedawna interesuje mnie Bałtyk i chęć połapania ryb z normalnymi ludzmi.Byłem na kilku kutrach i troszkę się zawiodłem.Czysta kaszana,rybki biorą no to sygnał i robimy strzałkę z miejsca,a w drugą stronę jak nie biorą to możemy łapać do bulu-hehe-PARODIA.No i pytanko może ktoś mógłby doradzić i poradzić z kim można jechać nad Bałtyk w okolicach Władysławowa i Ustki(chodzi o normalnych szyprów)jakieś namiary czy telefony by były mile widziane(jak coś to na PW)Słyszałem że p.Zawada ponoć z Władysławowa(motorówka)to normalna jednostka z którą można połapać.Proszę o poradę z góry dzięki pozdrawiam/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dratwa74 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Witam mam pytanko od niedawna interesuje mnie Bałtyk i chęć połapania ryb z normalnymi ludzmi.Byłem na kilku kutrach i troszkę się zawiodłem.Czysta kaszana,rybki biorą no to sygnał i robimy strzałkę z miejsca,a w drugą stronę jak nie biorą to możemy łapać do bulu-hehe-PARODIA.No i pytanko może ktoś mógłby doradzić i poradzić z kim można jechać nad Bałtyk w okolicach Władysławowa i Ustki(chodzi o normalnych szyprów)jakieś namiary czy telefony by były mile widziane(jak coś to na PW)Słyszałem że p.Zawada ponoć z Władysławowa(motorówka)to normalna jednostka z którą można połapać.Proszę o poradę z góry dzięki pozdrawiam/// Witam. Zerknij sobie na stronę www.duzydorsz.com.pl tam znajdziesz kontakt.Jak z Władka ,to zawsze z nimi pływam i nie mam żadnych zastrzeżeń.Polecam jeszcze mała łódkę typu Arvor, (Marinero) co prawda rejs jest drozszy niż standartowy,ale na pewno warto- tutaj kontakt to 695294409. Jak Neptun pozwoli to w środę właśnie Marinero płynę. A czekam już pare ładnych tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Witam, po 10 sierpnia bede we wladku jesli pogoda dopisze chcialbym sie wybrac na kuter , z tego co poczytalem to ciezko cos wybrac, moze ktos doradzic do kogo sie udac? zaznacze ze chcialbym tez wypozyczyc wedke. aha i najwazniejsze na co sie nastawic? dorsze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Polecam łajbe zahir B. Super łódź a i wędke też można wypożyczyc. Wypływa na dorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam. Polecam Władysławowie kuter ARTHUS. Pływałem z nimi kilka razy i zawsze były dobre połowy. Bardzo dobrze szukają ryby i nie stoją jak jej nie ma w jednym miejscu. I maję z dużych kutrów jeden z najszybszych. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam. Polecam Władysławowie kuter ARTHUS.Pływałem z nimi kilka razy i zawsze były dobre połowy. Bardzo dobrze szukają ryby i nie stoją jak jej nie ma w jednym miejscu. I maję z dużych kutrów jeden z najszybszych. Polecam. dzieki za odpowiedzi, chyba zdecyduje sie na kuter ARTHUS jak wroce to mam nadzieje cos napisze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielu.1 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam koleżanki i kolegów. Jestem od niedawna na tym forum, ale wyjazd do Władka mam niebawem, więc może skrobnie ktoś co i jak we władkowych wodach? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielu.1 Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Mam takie głupie pytanie: Zagląda ktoś tu czasem? Bo jak nie, to poco takie forum? W wędkarstwie na terenie lubelskiego też cisza, więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek1958 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 W sobotę 22 września popłynąłem na Yvonne, miejsce znalazłem w ostatniej chwili bo tym razem miałem umówionego ORIONa, który podobnie jak kilka innych jednostek (np. Admirał II) nie wyszły w sobotę w morze z powodu pogody. Rzeczywiście trochę wiało i kilka razy pokropiło ale wiatr był południowy i można było wytrzymać , na 80 metrach dorsze nie brały ale na 40 miały niezły apetyt. Zebrało się z 10 jednostek z Władysławowa i nikt chyba nie narzekał na brak zajęcia jeśli chodzi o wyciąganie pilkerów i przywieszek z doczepionymi dorszami - brały na wszystko a szczególnie na różne najbardziej popularne przywieszki. Ivonne jak zwykle okazał się bardzo przyzwoitym kutrem, dobra i pomocna załoga, dużo miejsca, dobre jedzenie i toaleta wręcz pachnąca czystością. No i do tego to co najważniejsze czyli łakome rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielu.1 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 W sobotę 22 września popłynąłem na Yvonne, miejsce znalazłem w ostatniej chwili bo tym razem miałem umówionego ORIONa, który podobnie jak kilka innych jednostek (np. Admirał II) nie wyszły w sobotę w morze z powodu pogody. Rzeczywiście trochę wiało i kilka razy pokropiło ale wiatr był południowy i można było wytrzymać , na 80 metrach dorsze nie brały ale na 40 miały niezły apetyt. Zebrało się z 10 jednostek z Władysławowa i nikt chyba nie narzekał na brak zajęcia jeśli chodzi o wyciąganie pilkerów i przywieszek z doczepionymi dorszami - brały na wszystko a szczególnie na różne najbardziej popularne przywieszki. Ivonne jak zwykle okazał się bardzo przyzwoitym kutrem, dobra i pomocna załoga, dużo miejsca, dobre jedzenie i toaleta wręcz pachnąca czystością. No i do tego to co najważniejsze czyli łakome rybki. No to gratki kolego, że udało się wypłynąć i coś połapaliście, niestety tak jak napisałeś admirały zostały. Ale nic to 13.10 następny termin, jak wyjdzie, to postaram się coś skrobnąć żeby temat całkiem nie zniknął. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek1958 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Coś kiepsko z tymi jesiennymi weekendami jak na razie w tym roku, tydzień temu 29-30 września nie wiem czy ktoś wypłynął a i najbliższy weekend nie wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że wypłyniesz za tydzień. Kutry uważane "za lepsze" często nie płyną jak jest 4-6 B bo pewnie boją się aby ich nie nazwać fryzjerami. Ale część jednostek (nawet dobrych) wypływa w lekko ryzykowną pogodę, dlatego warto podzwonić po różnych kutrach. Ja mam całkiem dobre doświadczenia jeśli chodzi o pogodę 4-6 B ale nie dziwię się, że jak jest kiepsko z połowami przy złej pogodzie to ludzie narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielu.1 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Coś kiepsko z tymi jesiennymi weekendami jak na razie w tym roku, tydzień temu 29-30 września nie wiem czy ktoś wypłynął a i najbliższy weekend nie wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że wypłyniesz za tydzień. Kutry uważane "za lepsze" często nie płyną jak jest 4-6 B bo pewnie boją się aby ich nie nazwać fryzjerami. Ale część jednostek (nawet dobrych) wypływa w lekko ryzykowną pogodę, dlatego warto podzwonić po różnych kutrach. Ja mam całkiem dobre doświadczenia jeśli chodzi o pogodę 4-6 B ale nie dziwię się, że jak jest kiepsko z połowami przy złej pogodzie to ludzie narzekają. Spoko, spoko. Powolutku pogoda się zmienia na przyszły week, no i jest jeszcze trochę czasu, tak że jestem dobrej myśli. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielu.1 Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 No i cóż, z tego co piszą na innych forach, na szczęście nie płynęliśmy. Następny termin w listopadzie, więc może wtedy się uda. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juby Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Jeśli chodzi o dorsza to super efekty były 20-21 października jednakże nie na moim kutrze bo tragicznie trafiłem (źle wybralem armatora) więc wróciłem głodny i bez ryb na każdym kutrze były wyniki między 20 a 60 szt. Aż żal było patrzeć jak inni schodzili z kutrów zadowoleni i załadowani rybami a u nas ponuro i pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi