kocur Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Gofer, ładne lesie ,graty Zaczyna się wrzesień Gofer, ładne łopaty, gratki goral28, nieźle połowiłeś w którym miejscu
piotr 880 Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 2 razy poszedłem nad stawik [ nie daleko od domu ] parę krąpi a karpie i amury tylko się naśmiewały pływając obok spławików
warszawa_24 Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Po kilku tygondniach oprócz drobnicy wreście coś - ładny leszczyk na "zanętę z odzysku" dosłownie kilka sek przed zwinięciem się z główki udeżył ładną serią ostrych ruchów ds'a. Fotki trochę nie wyszły
kompasiak12 Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 a ja dzisiaj bylem na spinning z Przemkiem ( P ) kilka okoni zlowilem. ale nic konkretnego.
pagori Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Po kilku tygondniach oprócz drobnicy wreście coś - ładny leszczyk na "zanętę z odzysku" dosłownie kilka sek przed zwinięciem się z główki udeżył ładną serią ostrych ruchów ds'a. Żyłki jak widać nie zerwał
elektrochemik Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Wczoraj byłem z dwoma znajomymi na komercyjnym łowisku. Brań było naprawdę sporo, ale bardzo delikatne. Ryby słabo sie cięły, czego wynikiem było dużo zerwań. Bardzo czesto spadały Wyciągnąłem 2 karpie ok 2kg sztuka i 2 bąki. Mogło spokojnie być jeszcze raz tyle albo i wiecej, ale ... Łowiłem na kuku i kolorowego. Zaneta to Lorpio Feeder bez zadnych dodatkow.
Robal Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Spotkałem się z Mateuszem (dobrodziej1983) nad jeziorem Rusałka, mieszanka trapera lin karaś, wzbogacona kasterami efekt totalne dno, na czerwone robaki brały jazgarze, białych nawet nieruszyły. Wieczorem spróbujemy na nasze tajne eldorado ze spinem.
goral28 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 kocur, Szczecin Klucz za Wiskordem tylko dojazd słaby godzinę wyciągałem kumpla z bagna tak się zakopał
kocur Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 goral28, ok to już wiem gdzie dzięki bardzo za info.
Dawido Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 7:00-13:00, Kalisz - Szałe. Ochrzciłem kij okonkiem, a także (zwłaszcza) byłem dziś pierwszy raz na łódce - więcej było śmiechu niżeli łowienia, niemniej będę notorycznie łodzie wykorzystywał, zupełnie inna to rozmowa z rybami - zwłaszcza z echosondą. Wiwinął mi się sandacz, szczupak i jeden okoń, wszystko na białego ripperka 3,5cm. Podejrzewam, że stosuję zbyt małe gumy, a co za tym idzie haki, stąd się spinają, ewentualnie zacinanie na tej nowej wędce wymaga ćwiczeń, a pewnie i jedno, i drugie. Na pierwszego sandacza przyjdzie jeszcze poczekać.
dominik poznan Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 warszawa_24,to jest leszcz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34853f25efa99a69.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d57b9bab43e66bec.html
dominik poznan Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Robal, Niestety nie z Kierskiego już tam nie chodzę po za szczupakami to jezioro jest do bani! To z pamiątkowa z wtorku.Po południu 14-18
Tondrom Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja dzisiaj sie wybieram na dunajec poniżej zapory czchowskiej, jade z 2 kolegami wiec pewno bedziemy bardziej chlać jak wędkowac niemniej jednak... Mam zamiar chociaż godzinkę ze spinem pochodzić Dam znać jak poszło )
Arbiter Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Jak poszło w czym .... w chlaniu czy łowieniu ??
Robal Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie w godzinach 8-12 2 szczupaczki z Warty: 50cm i niewymiarek, 5 okoni. Po jednym szczupaku i okoniu spiętym. Brały głównie na obrotówki ew. woblerki. Jutro od 5.30 zasiadka na lina.
goral28 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Dzisiaj nocka na Regalicy, niestety bez kontaktu z rybą , dopiero 6,00-8,00 kilka brań których efektem były 4 leszcze z czego jeden ok 1kg a reszta to pisklaki. Wieczorem ładnie ganiał Boleń ale jakoś nie chciał współpracować Ogólnie słabo chyba pogoda się zmienia albo to mój szwagier na ryby tak działa bo jak go zabieram to zawsze jest cieńko no i miliony komarów nowy wylęg, małe ale wredne ,dawno takiej masy nie widziałem.
Gandalf Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Dzisiaj od 6.00 do 11.30 zaledwie jedna wzdręga, okonek i coś co mnie zdziwiło rak w stawie na tysiącleciu w Katowicach zahaczył się ogonem o mój haczyk.
Robal Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 Mieliśmy zacząć o 5.30, zaspałem i dotarłem na łowisko o 8. Razem z kolegą 2 liny i japoniec w porcie, potem przeszliśmy nad samą Wartę bo robotnicy co zakopują wejście do portu robili hałas pontonem z silnikiem. Na Warcie sama drobnica płotki, uklejki jazgary, żyletki, kleń na białe robaki i mój pierwszy w życiu kiełb. Razem 8 róznych gatunków ryb. Dotarły do nas wieści że mają zasypać cały ten port .Wejście jest już zasypane, ryby nie mogą przepływać
kocur Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 W czwartek wyjazd nad jezioro na weekend. Z gruntu na czerwonego i rosówki brała sama drobnica. W piątek z rana sama drobnica. Na spina kilka okonków odprowadzało gumy bez kontaktu. Noc w piątek też lipa z samą drobnicą. Co 20 branie zacięte z efektem 10 cm krąpika lub płotki na haku nr 4, ogólnie dramat. Dzisiaj wieje i pada więc zjazd do domu. Wolę jednak swoje rzeki niż przełowione jeziorka.
madi Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 Od wtorku pod namiotami nad wodą, chwilowa przerwa na zaprowiantowanie. Efekty: piękne karasie złociste, karasie srebrzyste, trafiają się ładne leszcze, liny i małe okonie, w nocy natrętnie biorą raki na białe robaki Zaliczona jedna burza, dziś zapowiada się następna, jest git
Lord Konrad I Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 Efekty: piękne karasie złociste, karasie srebrzyste, trafiają się ładne leszcze, liny i małe okonie, w nocy natrętnie biorą raki na białe robaki I jak zwykle baterie w aparacie się wyczerpały?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.