Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach?

Kubiak

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Gofer, ładne lesie ,graty

Zaczyna się wrzesień :mrgreen:

Gofer, ładne łopaty, gratki ;)

goral28, nieźle połowiłeś ;) w którym miejscu :?:

Napisano

Po kilku tygondniach oprócz drobnicy wreście coś - ładny leszczyk na "zanętę z odzysku" dosłownie kilka sek przed zwinięciem się z główki udeżył ładną serią ostrych ruchów ds'a.

Fotki trochę nie wyszły :smile:

dsc01654rozdzielczopulp.jpg

dsc01655rozdzielczopulp.jpg

Napisano
Po kilku tygondniach oprócz drobnicy wreście coś - ładny leszczyk na "zanętę z odzysku" dosłownie kilka sek przed zwinięciem się z główki udeżył ładną serią ostrych ruchów ds'a.

:mrgreen:

Żyłki jak widać nie zerwał

Napisano

Wczoraj byłem z dwoma znajomymi na komercyjnym łowisku.

Brań było naprawdę sporo, ale bardzo delikatne.

Ryby słabo sie cięły, czego wynikiem było dużo zerwań. Bardzo czesto spadały

Wyciągnąłem 2 karpie ok 2kg sztuka i 2 bąki.

Mogło spokojnie być jeszcze raz tyle albo i wiecej, ale ...

Łowiłem na kuku i kolorowego. Zaneta to Lorpio Feeder bez zadnych dodatkow.

Napisano

Spotkałem się z Mateuszem (dobrodziej1983) nad jeziorem Rusałka, mieszanka trapera lin karaś, wzbogacona kasterami efekt totalne dno, na czerwone robaki brały jazgarze, białych nawet nieruszyły. Wieczorem spróbujemy na nasze tajne eldorado ze spinem.

Napisano

7:00-13:00, Kalisz - Szałe.

Ochrzciłem kij okonkiem, a także (zwłaszcza) byłem dziś pierwszy raz na łódce - więcej było śmiechu niżeli łowienia, niemniej będę notorycznie łodzie wykorzystywał, zupełnie inna to rozmowa z rybami - zwłaszcza z echosondą. Wiwinął mi się sandacz, szczupak i jeden okoń, wszystko na białego ripperka 3,5cm. Podejrzewam, że stosuję zbyt małe gumy, a co za tym idzie haki, stąd się spinają, ewentualnie zacinanie na tej nowej wędce wymaga ćwiczeń, a pewnie i jedno, i drugie.

Na pierwszego sandacza przyjdzie jeszcze poczekać.

Napisano

Ja dzisiaj sie wybieram na dunajec poniżej zapory czchowskiej, jade z 2 kolegami wiec pewno bedziemy bardziej chlać jak wędkowac niemniej jednak... Mam zamiar chociaż godzinkę ze spinem pochodzić :) Dam znać jak poszło ;))

Napisano

U mnie w godzinach 8-12 2 szczupaczki z Warty: 50cm i niewymiarek, 5 okoni. Po jednym szczupaku i okoniu spiętym. Brały głównie na obrotówki ew. woblerki. Jutro od 5.30 zasiadka na lina.

Napisano

Dzisiaj nocka na Regalicy, niestety bez kontaktu z rybą , dopiero 6,00-8,00 kilka brań których efektem były 4 leszcze z czego jeden ok 1kg a reszta to pisklaki.

Wieczorem ładnie ganiał Boleń ale jakoś nie chciał współpracować :sad:

Ogólnie słabo chyba pogoda się zmienia albo to mój szwagier na ryby tak działa bo jak go zabieram to zawsze jest cieńko :smile:

no i miliony komarów nowy wylęg, małe ale wredne ,dawno takiej masy nie widziałem.

Napisano

Dzisiaj od 6.00 do 11.30 zaledwie jedna wzdręga, okonek i coś co mnie zdziwiło rak w stawie na tysiącleciu w Katowicach zahaczył się ogonem o mój haczyk.

Napisano

Mieliśmy zacząć o 5.30, zaspałem i dotarłem na łowisko o 8. Razem z kolegą 2 liny i japoniec w porcie, potem przeszliśmy nad samą Wartę bo robotnicy co zakopują wejście do portu robili hałas pontonem z silnikiem. Na Warcie sama drobnica płotki, uklejki jazgary, żyletki, kleń na białe robaki i mój pierwszy w życiu kiełb. Razem 8 róznych gatunków ryb. Dotarły do nas wieści że mają zasypać cały ten port :sad: .Wejście jest już zasypane, ryby nie mogą przepływać :cry:

Napisano

W czwartek wyjazd nad jezioro na weekend. Z gruntu na czerwonego i rosówki brała sama drobnica. W piątek z rana sama drobnica. Na spina kilka okonków odprowadzało gumy bez kontaktu. Noc w piątek też lipa z samą drobnicą. Co 20 branie zacięte z efektem 10 cm krąpika lub płotki na haku nr 4, ogólnie dramat. Dzisiaj wieje i pada więc zjazd do domu. Wolę jednak swoje rzeki niż przełowione jeziorka.

Napisano

Od wtorku pod namiotami nad wodą, chwilowa przerwa na zaprowiantowanie.

Efekty: piękne karasie złociste, karasie srebrzyste, trafiają się ładne leszcze, liny i małe okonie, w nocy natrętnie biorą raki na białe robaki :wink:

Zaliczona jedna burza, dziś zapowiada się następna, jest git :grin:

Napisano
Efekty: piękne karasie złociste, karasie srebrzyste, trafiają się ładne leszcze, liny i małe okonie, w nocy natrętnie biorą raki na białe robaki :wink:

I jak zwykle baterie w aparacie się wyczerpały? :twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.