Skocz do zawartości
tokarex pontony

Przetok nr łowiska 309 Polozenie przy drodze Czeladź - Bytom

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po zarybieniu Karpiem i Amurem Większość o ile nie wszystko już zostało wyłowione kolega jeździł przez ostatnie 3 dni i bez żadnych efektych w Kwietniu brały ładnie Amury i Karpie

Napisano

Wiec dzisiaj byłem na przetoku od godziny 13 do 18.Brały mały płocie i zaczepiały sie okonie.

Ma ktos jakies propozycje na zanente na grunt na to łowisko?

• 10 months later...
Napisano

Byłem w zeszłą sobotę to brała płotka (ale drobna) i krąpik. poza tym masa małego okonia, jazgarze i niemiarowe wzdręgi. Jeśli liczysz na zabawę to się nie zawiedziesz, jeśli nastawiasz się na wieloryba to narazie nikt nic nie łapie - od czasu do czasu tylko jakiś karpik. Może pojade dzisiaj ale taka pogoda że głowa boli, no i wieje dosyc mocno :sad:

• 1 month later...
Napisano

Szanowni Koledzy, coś się dzieje na wodzie, a raczej w wodzie. W sobotę mam tam zawody i kompletnie nie wiem co się tam łowi. Ostatni raz byłem na Przetoku ok 10 lat temu, a napewno wiele się zmieniło. Niestety nie mam czasu nawet na krótki rekonesans (praca i dwutygodniowy syn w domu). Proszę napiszcie co słychać.

• 3 months later...
Napisano

Ja nie polecam tego stawiku. Byłem tam parę razy nawet dzisiaj i złowiłem 7 cm okonia i tyle.

Facet siadział obok mnie i złowił 3 wstręgi jeszcze chyba mniejsze od mojego okonia.

Łowiłem tam na kukurydze, białego robaka, kolorowe białe robaki, czerwone sztuczne robaki, sztuczną ikrę. Zanęty używałem na leszcze i płoć.

Niestety nic nie bierze. Nic konkretnego. Często widzę, że łowią tam ludzie na spining ale oczywiście bez efektów.

Nie polecam nie ma tam nic konkretnego chociaż odbywają się tam zawody.

W tą niedzielę chyba tam się odbędą bo wisi ogłoszenie, że staw jest zarezerwowany.

Napisano
Ktoś wie jak tam się zawody skończyły ??

W ogóle ktoś coś złapał ??

Złapali, było 5 lub 6 wyników ponad 3kg, ze 2 wyniki poniżej kilograma i 2 zera. Zawodników było 20. Wynik robili drobną płocią i krąpikiem, konkretów nie było.

• 3 weeks later...
Napisano

Dzisiaj o 6 rano wybrałem się na Przetok. Z rana brała płotka a potem tylko okoń,okoń, okoń. W międzyczasie powiesił się na bata karp 44cm i jaź 28cm. Karpia zabrałem, reszta ryb wróciła do wody.

Napisano

Kolego możesz mi napisać na co łowiłeś ??

Jak dzisiaj również byłem bo nie miałem co z sobą zrobić. Właśnie wróciłem ale nic nie złapałem.

Obok mnie facet złapał szczupaka 56 cm.

Napisano

Przedewszystkim pinka, na ochotkę i czerwonego nie ma co łapac bo okoń zamęczy. W sobote przetok był zarybiony 600kg mieszanki (karp i amur to jakaś 1/3 całego zarybienia) dlatego karpik sie powiesił. Na zawodach w niedzielę trochę połowilismy, zwycięzca złapał 12 karpi ja tylko 5 :wink:

wczoraj ponoc Rzęsę w siemianowicach zarybili :mrgreen:

Napisano

Mam pytanko Radzio: zbiornik jest otwarty jutro tj.22 września? bo mam chęć się wybrać połowic na bacika:)

Napisano
Mam pytanko Radzio: zbiornik jest otwarty jutro tj.22 września? bo mam chęć się wybrać połowic na bacika:)

Nasze zawody w niedziele to było otwarcie :mrgreen: także już spokojnie możesz chytać.

Napisano

Byłem również wczoraj posiedziałem 3 godziny i nic.

Łapałem na białego i truskawkową kukurydzę i nawet nie było brania.

Przy którym stanowisku łowisz ??

Na Rzęsę również pojechałem zobaczyć gdzie to dokładnie jest i może jutro się tam wybiorę.

Napisano

Radzio masz złe info na temat zarybienia na rzesie!Zarybienie jest 27(czwartek) a otwarcie stawu w niedziele po zawodach! ale to tylko PONOĆ :mrgreen:

Napisano
Radzio masz złe info na temat zarybienia na rzesie!Zarybienie jest 27(czwartek) a otwarcie stawu w niedziele po zawodach! ale to tylko PONOĆ :mrgreen:

Mówiłem co usłyszałem;)

Jeśli chodzi o Przetok to ryba faktycznie nie współpracuje. Ojciec dzisiaj był i łapał okoniki, wzdręgi i 4 raki. Ktoś od nas z koła złapał szczupaka około 60cm na spinning i zwrócił mu wolność.

Ja chyba we wtorek z rana zaatakuje, a moze nawet jutro popołudniu bo ma się ocieplić :wink:

• 10 months later...
  • 8 months later...
Napisano

Witam wszystkich wędkarzy. Byłem wczoraj w godzinach popołudniowych na przetoku. Niestety ryba nie bierze... Po prawie 3 godzinach wędkowania z gruntu wziął tylko okonik 10 cm ( dodam,że było to jedyne branie ) , a na spławik zahaczyły się 3 jeszcze mniejsze okonki