Wojtek89 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Dzisiejszy wypad na Poraj zaliczam do udanych Byłem z dwoma kumplami,złapalismy 6 sandaczy(najwiekszy 56cm),wiele też nam spadło i 3 okonie po ok.30cm. W środe kolejna wyprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Wojtek89, możesz napisać gdzie mniej więcej łapaliście?: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 W środe kolejna wyprawa Dobrze wiedzieć przyjadę wcześniej, by na miejscówkach być pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Głównie skupiałem się na miejscach,które sam "odkryłem" . często bywam także w rejonach koryta,a ostatnio łapałem między korytem a głębokim rowem (ok 5 m) na wypłyceniu i tam brały. Gofer wpadaj to zrobimy małe zawody Chętnie wybiore sie na wyprawe w celu odkrycia miejscówek,piszcie a napewno sie dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 A to łapaliście z łodzi? i na spining moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Tak z łódki na spinning.Uważam,że to najlepszy sposób na sandacza,można sie pobawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Ja za godzinke wyruszam na Poraj zapolować na Sandacze Pogoda dopisuje,mam więc nadzieje,że rybki też dopiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRZEMKO tefal Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Czesc Wojtek89.I jak tam dzis polowy na Poraju.Ja wybieram sie w niedziele prawdopodobnie albo i wczesniej.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Witam.Dzisaj słabo,szybko się ściemniło,ale było pare brań i 2 ryby zeszły z haka.Mam nadzieje,że wybiore się jeszcze w tym tygodniu,choć będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRZEMKO tefal Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Ajesli mozna wiedziec w jakich rejonach lowiles?guma,kogut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Zazwyczaj obławiam swoje miejsca,są to: rejon starego koryta,wypłycenie i ostry spad do ok 5m,karcze(dobre miejsce na sandacze i szczupaki),doły,czyli obszar dołków na żwirowo-piaszczystym dnie..itd Łowie głównie na gumy z ciężkimi główkami,kogut też często gości na moim kiju. Zapraszam na wspólne łowienie to chętnie pokaże,gdzie łapać,jak i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Wojtek89, rewelacyjna reklama zbiornika na wszystkich forach, zaraz wszystkie łódki z Przeczyc przeniosą się na Poraj, w sumie to dobrze, na Przeczyce mam bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Gofer - REKLAMA jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Bez reklamy się nie obejdzie druga sprawa jest taka,że jak sie nie zna miejsc to sie nie połapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRZEMKO tefal Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Dokladanie tak jest-jak sie nie zna miejsc to mozna rzucac do grudnia i lipa,bo to nie te czasy co kiedys,bez sondy bez gp-esa i dwa kolory gumy w pudelku i zawsze byl na kiju metnooki,czesto nie jeden aani dwa.Dlatego pytam zawsze gdzie kto lapie,do porownania z moimi miejscowkami,trzeba eksperymentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 jak ktoś daje cynk na miejscówkę, to wtedy gdy nie ma już tam ryb. ale kto bardziej doświadczony to powinien już wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 j ale kto bardziej doświadczony to powinien już wiedzieć. Przeglądając to forum, widzę, że Ty wiesz wszystko. Wiesz nawet kiedy nie wiesz Co do Poraja kolega Wojtek89 wcale nie sprzedaje miejscówek w których ryb nie ma. Prawdą natomiast jest to, że bez echosondy tylko z pomocą przypadku można na nie wpłynąć lub też trzeba świetnie znać wodę. Ciśnienie podniosło mi się nie dlatego, że obudziły się we mnie egoistyczne syndromy, lecz dlatego, że kiedyś tak pocztą pantoflową sprzedano Przeczyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Koledzy nic się nie martwcie,miejsca które znam,zostają u mnie Według mnie echosonda jest dobra dla mięsiarzy,którzy łowia tylko dla "mięsa" i dla tych,których interesuje ukształtowanie dna i poznania zbiornika.ja echo niemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 taka mała uwaga kolego echosada sama nie łowi ryb wiec zastanow sie co piszesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sydzio Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Czyli karpiarzy, którzy korzystają z echosondy też uważasz za mięsiarzy ?? Większość karpiarzy nie łowi dla "mięsa", tylko wypuszczają swoje zdobycze. I popoieram poprzednika, że echosonda sama ryb nie łowi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Kolego napisałem także,ze jest dla tych co chcą poznać ukształtowanie dna.To koledzy jedzcie z echosondą na ryby,a nastepny raz bez echo.Żadnej miejscówy byście nie namierzyli i nic byście nie złapali.A karpiarze to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 kolego tak sie składa ze jestem karpiarzem od 16 lat i lowilem z echo i bez i nie gadaj bzdur bo nie raz miesiacami opukiwalem dno by poznac jego ukształtowanie i jakos łowiłem karpie i to nie mniej niz teraz z uzyciem echo ona tylko pomaga poznac ukszałtowanie dna zbiornika duzo szybciej ale napewno nie zlowi za ciebie ryb a i niestety trzeba jeszcze umiec ja odczytywac bo nie wszystko co jest na wyswietlaczu interpretowane jako ryba nia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 zgadzam się z tym jak najbardziej.Wild Ty jesteś z zawiercia?bo takie mam przeczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio018 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Ostatnio w lokalnej gazecie był artykuł w którym był opisany gość, jak złowił na tym zbiorniku w zeszłym tygodniu dwie tołpygi ważące w sumie 72kg!!! Poparte zdjęciami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 zgadza sie Zawiercie wita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi