Lary Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Też myślałem wybrać się na Poraj ale w tej sytuacji poczekam na lepsze wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Witam, był ktoś na Poraju w ostatnich dniach ?? czy bardzo duży jest stan wody i czy warto się tam w najbliższy wekend wybrać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Dzisiaj mam zamiar wybrać się tam na rekonesans jak wrócę to zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Ja też mam taki zamiar to może wybierzemy się razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 to dajcie znać koledzy po powrocie, nawet na gg możecie pisać 4345882 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Właśnie wróciliśmy z Poraja stan wody, brakuje jakieś 1,5 m żeby woda przelała się przez zaporę rozbić się nie ma za bardzo gdzie jak Sebastian znajdzie chwilę czasu to wrzuci kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Stan wody jest bardzo wysoki. Kilka zdjęć z Poraja i z zrzutu wody: Nasza ulubiona miejscówka 1.5m pod wodą Cypel do wysokiego napięcia. Przelew awaryjny. Zrzut wody za zaporą. Jak obrobię film to też wrzucę ale to troszkę potrwa bo nigdy tego nie robiłem i nie mam nawet żadnego programu do tego celu. Jak by ktoś znał jakiś sensowny programik do ściągnięcia to na priv link i może to przyspieszy cały proces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Skoczyłem na 3 godzinki połowić, jedno delikatne branie na czerwonego, nawet nie było szansy zaciąć (w sumie 6 wędek rozstawionych). Jakiś gość wyjął 2 leszcze po 50 cm, a znowu mi opowiadał, że siedzieli tacy jedni przez całą noc i zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Ja też wczoraj tam byłem ale na spacerze z dzieckiem około 12 godziny, stan wody już opadł chociaż i tak jest jeszcze leko podwyższony do "normalnego" dostałem szoku jak zobaczyłem ile śmieci woda przyniosła ... widać po tych śmieciach dokąd woda sięgała ... szok ... góry śmieci ... w tym miejscu co ja byłem siedziało dwóch grilowiczów z rodzinami którzy mieli zarzucone wędki, rozmawiałem z jednym to mówił że jednego leszczyka złapal ... ogólnie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Ja byłem od wtorku do niedzieli i tylko kilka sandaczów w nocy. Z łódki na spinning dwa bolenie i jeden sandacz ponad miarę. Ogólnie krucho z sandaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Witam, niedawno wróciłem z Poraja i sam nie wiem co napisać .... byłem nad wodą o 3.30 od Masłońskich, zero ludzi rozbiliśmy się i o 4 zaczeliśmy wedkowanie .... do godziny 6 bez brania, ani jednego pukniecia na bombie ale po 6 jak przywaliła w kij bomba to aż kijem zaczęsło , wszedł karpik 40 cm po tym braniu do 9 totalne bezrybie, nic ... o 9 "pierwsze" branie leszczyk ... potem kolejne i kolejne, branie za braniem same leszcze ... brania do godziny 12 a potem jak reka odjoł od 12 do 16 ani jednego brania, nic totalne bezrybie rezultat: 1 karp 40 cm około 10 leszczy najwiekszy 53 cm najmniejszy 30 wyjazd ogólnie udany bo od kilku lat na Poraju nie złapałem leszcza powyżej 50 cm ... pogoda dopisała aż za bardzo bo się zjarałem jak rak rozmawiałem z ludźmi którzy tam "biwakują" dwa tygodnie to mówili że w nocy nic nie bierze totalna lipa, ani zębacz ani biała ryba, zresztą mieli wędki zwinięte na nockę .... a i zapomniał bym ... na brzegu w pewnym momencie wyłoniło się z 10 pingwinów tak ... na brzegu było z 10 pingwinów jedne młodsze drugie starsze ale wszystkie na czarno nóżki moczyły kolega je zachęcał do kapieli ale "pingwiny" nie lubia się kąpać jutro jak wszystko sprawnie pozałatwiam to podjadę po południu tak do późnego wieczorka, jesli nie to napewno jak pogoda pozwoli bede z piatku na sobotę na nockę .................. jak parasol z bokami kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Na Poraju już około miesiąc biorą takie leszcze tylko trzeba wywozić jakieś 150m i podsypać kukurydzą. Biorą praktycznie od rana do wieczora a w nocy zero więc na noc lepiej na trupka wywieść. Ja jadę jutro po obiedzie i wracam w czwartek wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Ja zaś jak będę miał w piątek wolne to w czwartek na nocke, jak nie to w piątek po pracy z nocką do soboty chociaż w piątek na noc tam pewnie będzie eldorado bo pogodę zapowiadają piękną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Witam, zajechałem na Poraj wczoraj (piatek) o 16, rozłożyłem wędziska i zaczołem wędkować do rana w sobotę do 5 godziny ani brania nie miałe, nic przez całe popołudnie i całą noc dopiero rano podszedl lesz i złapałem do 8 godziny 3 sztuki, największy 54 a najmniejszy 45 .... goście z boku z prawej i lewej strony wywozili na sandała i nik nie miał brania ... sami oceńcie czy dobrze ryba bierze czy słabo, według mnie bardzo słabo .... pozatym woda jest tak nagrzana że jak beda jeszcze takie upały przez tydzień to woda zakwitnie ... juz chyba szybko nie pojadę bo mam przesyt ... Poraja ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikael84 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Ja niestety ani razu w tamtym roku na Poraju nie byłem, brak czasu... Ale 2 lata temu jeździłem w każdy weekend, wyniki były calkiem dobre, na każdym wyjeździe łapałem po 3-4 sandacze, dużo leszczy, niektóre nawet po 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 witam,panowie co się dzieje na tym Poraju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said85 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 słabo dzisiaj byłem pare małych płoci i jeden ładny okoń, a tak poza tym nic ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelllll Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Witam Jak tam wyglada sytuacja na Poraju? Ruszylo sie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 witam byłem na poraju od strony jastrzębia i muszę powiedzieć ze sandacz się ruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 witam właśnie wróciłem z poraja byłem całą noc i do 14stej dzisiaj.na kresce złapałem dwa sandacze po 85cm.i szczupaka 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodniczenko Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 a co wziołeś je czy dalej plywaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 witam właśnie wróciłem z poraja byłem całą noc i do 14stej dzisiaj.na kresce złapałem dwa sandacze po 85cm.i szczupaka 95 a masz jakieś zdjęcia to wklej, pewnie choćby telefonem coś cyknołeś bo na co dzień takich ryb się nie łowi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 ja kolego ryb nie jadam więc wszystkie wróciły do wody, co do fotki to nie mam bo bateria padła il lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 co do fotki to nie mam bo bateria padła il lipa rozumie i gratulację za poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Witam rano wróciłem z poraja byłem 4 dni sandacz nawet nie ruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi