kogut Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 Myślę,że co do pogody to masz racje,ale dajmy na to sezon 2004 tez nie było stałych wiatrów i ciśnienie skakało a sandały brały!Ja osobiście myślę,że to winawedkarzy bo jak sandacz brał to gruntowcy na nocy ciągneli ile sie dało no i wkonicu zabrakło!słyszałem o opowieściach jak to kiedys dało sie 12 szt za noc wycholować ,a teraz?to człowiek sie cieszy jak wogóle coś pociagnie trupka Rozmyślam jeszcze nad rakami których to ostatnio w zbiorniku przybyło moze to też zmniejsza brania bo to łatwiejszy łup dla sandacza niz rybka?co otym sadzisz shogun_zag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 Witam , w tym roku na poraju to bardzo kiepsko braly sandacze.Łowiłem w nocy na trupa,ale najczęsciej pociągło pól metra i stop.Podczas wszystkich wypad w sierpniu i wrzesniu nie złowiłem ani jednego sandacza , ludzie łowiący na polu namiotowym , w poblizu zatopionego m łynu , ciągli sandacze i to po 2,3 szt( sam widzialem) . Nastepny rok poswięcam sie leszczowi i karpiowi ( choc w zaden sposob nie wiem jak go tam złowic). W 2006 r. nie podobało mi sie tam , bo w lipcu MAASSA okonikow lezala przy brzegach , na niektorych brzegach leżało nawet setkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 Z leszczem to raczej nie bedzie problemu bo jest go tam móltum!wystarczy tylko federek,drgajaca i koszyczek i zanęta trapera na haczyk po kilka pinek i szczescie jeśli chodzi o miejsce to od srony młyna troche bliżej słupa sa idealne miejsca na zasiadke na lecha Z karpie to juz inna sprawa bo niema go zbyt dużo,ale po długim nęceniu można miec nawet efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Witam , w tym roku na poraju to bardzo kiepsko braly sandacze.Łowiłem w nocy na trupa,ale najczęsciej pociągło pól metra i stop. Ja też tak miałem ale okazało się że to nie ryby tylko RAKI tak skubały a jes ich tam trochę. A z której strony na okonia czy do sie połapać z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Hej jest ktoś kto był ostatnio na Poraju?Jak z leszczem?ruszył sie już czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Znajomi byli kilka dni temy ale słabiutko na 6 wędek cztery leszczyli żyletki. Myslę że pogoda i jeszcze raz pogoda jak trzy tygodnie temy była ustabilizowana i było ciepło to ładna płoć i leszcz brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja 3 tygodnie temu tam byłem to leszczyk 36 , płoc 28 i okoń 26cm na robaka od strony wysokich brzegów , teraz jak ostatnio byłem to tak , jakby ryb nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Jak w temacie właśnie chcę się wybrać na nockę ale czy warto......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 Zadałem pytanie to sam na nie odpowiem. Właśnie wróciłem znad tego zbiornika leszcz jest po tarle bierze do 20 godziny później nic się nie dzieje. Porozmawiałem z miejscowymi i kilka dni temu dobrze brała płoć taka powyżej 30cm i leszcz. Jutro też sie tam chyba wybiore. Tam złamałem swojego federa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 no i co byłeś drugi raz ??? a powiedz czy dużo wędkarzy było ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Slyszalem ze leszcz bierze ale za dnia, w nocy nic. Wybiore sie tam w piatek i w niedziele zdam relacje.Ale jak na moje wedkarskie podejrzenia to złowie 1 i to bedzie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Daj znać po wyprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Zdania na temat poraja są bardzo rózne , jedni mówia , że tylko w nocy bierze leszcz, drugi ze tylko w dzien ,a trzeci że wcale nie biora. Po przyjezdzie powiem dokladnie gdzie lowilem i czy brały bo tu juz chyba zalezy od glebokosci lowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Czy byłeś na tym Poraju w wekend ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Byłem.Każdy na polu namiotowym miał prawie siatke , ale niestety w 80% trzymali tylko po jednym leszczu ale za to w granicach 40-60. Leszcze brały słabo w nocy , bardziej aktywne były rano o 5 do 10. Ja złowiłem leszcza 43 ,a kolega 3 sandacze i 1 szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 6 Czerwca 2007 Share Napisano 6 Czerwca 2007 A czy był ktoś na Poraju od strony wałów i czy można tam przysiąść ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 6 Czerwca 2007 Share Napisano 6 Czerwca 2007 Z wałów nie można łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 wróciłem z nocnej zasiadki. Generalnie ryba brała regularnie głównie leszcz i płoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowik120 Napisano 11 Czerwca 2007 Share Napisano 11 Czerwca 2007 byłem tam w sobotę i niedzielę włącznie z nocką ogólnie brania były lecz ino leszcz i to mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Panowie jedno pytanie czy PŁOĆ na Poraju ma wymiar ochronny ???? Niestety na stronie PZW znalazłem tylko wymiar dla okonia 18cm a co z połciami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Ma wymair ochronny - 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Czyli od zarania dziejów bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Cze!Jak tam w Poraju gryzie sandacz czy nadal kiszka Ostatnio zauważyłem mniejszą ilości ludu od strony wysokiego napięcia Czyżby leszcz nie skubał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Byłem kilka dni temu na nocce leszcz skubie ale drobny (niestety) co do sandacza to rozmawiałem z miejscowymi którzy byli na łódkach za sandałem ale mówią że lipa trochę szczupak ale też drobny (co do sandacza to są to info zasłyszane sam nie próbowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Byłem kilka dni temu Lary widzę, że jesteś stałym bywalcem na Poraju Zapraszam do tematu wybór miejsca Zlotu- kiedyś pojawiały się pomysły zorganizowania zlotu na tym zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi