Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zasiadka karpiowa - dolnoślązaków.

dudi

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 599
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak sobie żatujemy - bo większośc karpiarzy kolegów Mańka łowi w trudno dostepnych miejscach i dlatego ich głównym środkiem poruszania się jest rower :)

No a Wojtek ma najbardziej wypasiony rower :D

• 5 months later...

No i idzie wiosna powoli, więc trzeba pomyśleć nad miejscem kolejnej zasiadki no i terminem.

Moja propozycja to połowa Kwietnia albo Maja, zbiornik Chwałowice (20zł.doba za 2 kije). Proponuje komercyjne łowisko dlatego że jest stosunkowo blisko Wrocławia, i każdy tam połowi, choć okazów nie ma max 12 kg. Ryby waleczne no i można połowić już wczesną wiosną.

Czekam na inne propozycje oczywiście ....

Chwalowice - Chwalowa nie kojarze, ale ja jestm otwarty Mirku na propozycje jeśli masz jakąś ciekawą wode to proponuj :)

Tylko żeby jakieś "dyszki" były :D

Panowie,po latach dłuuugich przerwy powróciłem do wędkowania,tyle że stanąłem na etapie "chciałbym znów połowić",nie do końca wiedząc co i jak HyHy,a powszechnie wiadomo że najłatwiej sie czegoś nauczyć podpatrując innych...oczywiście takich którzy skorzy by byli pokazać (jakkolwiek głupio by to nie brzmiało wiecie o co mi chodzi :razz: )

gdyby Wam nie przeszkadzało towarzystwo początkującego chetnie bym sie przyłączył.

Pozdrawiam

dudi, chyba mnie nie zrozumiales ja sie pytam ciebie czy chodzi o Chwalowice,to miejscowosc znalazlem kolo Jelcza we Wroclawskim,ale nie moge znalesc tam zadnej wody i pomyslalem ze chodzi Tobie o Chwalow-tuz przy jeziorze Mietkowskim mozesz zobaczyc na zuumi, ladna woda i jest sporo karpia :wink:

Miro1956, No w Chwałowicach jest staw ok 1-2ha, ja patrze pod kątem spotkania, bo jest dość ciasno i to dobre do integracji :)

A slowik, co proponujesz ? bo kiedym o Michalicach coś rozmawialiśmy ?

bo kiedym o Michalicach coś rozmawialiśmy ?

Wodę znam jak własną kieszeń i na zasiadkę miejsce mogę przygotować bo jestem tam sześć razy w tygodniu kwestia tylko na ile osób ale na osiem osób nie ma problemu miejsce mam dobre i karpie są tam przez cały sezon :mrgreen:

- członkowie Okręgu PZW w Opolu mogą wędkować na wodach rzeki Odry z lewego jej brzegu na odcinku 2 km poniżej jazu Lipki - członkowie Okręgu PZW w Opolu mogą wędkować na wodach rzeki Widawy od zapory czołowej zbiornika Michalice do granic Województwa Opolskiego - członkowie Okręgu PZW we Wrocławiu mogą wędkować na wodach rzeki Widawy od zapory czołowej zbiornika Stradomia do granic Województwa Dolnośląskiego - porozumienie obowiązuje w latach 2010

MIe kumam tego - Stradomia to przeciez Dolnoslaskie ...

Ale z tego co ja tu widze to na Michalice nia mamy porozumienia - mam racje ?

Dziś przeglśdałem cennik składek PZW i OPOLE ma dniówke 10zł

dudi może ja patrzę nie na to co trzeba (ostatnio tak mam), ale ja widzę opłatę jednodniową na opolskie 20 zł :wink:

Poprawcie mnie jak się mylę

http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/23542/63/czlonkowska_skladka_okregowa_na_rok_2010

Nawet na łowiskach specjalnych też jednodniowa wynosi 20zł http://www.pzw.org.pl/opole/cms/1518/lowiska_specjalne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.