miro Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 Witam kolegów po fachu! Mam zamiar zamówić wędzisko Robinson Xenon Spinner 270cm 10-30g. Czy ktoś może łowił na ten kijek? Ja głównie będę łowił w zbiorniku zaporowym z dość dużą obsadą bolenia i on głównie będzie moim celem. Czasem wybiorę się nad Sołę na klenia czy pstrąga. Proszę o rady co ewentualnie w tej cenie mógłbym zamówić? Przepraszam jeśli nudzę już tematem ale jestem na forum od dziś i proszę o wyrozumiałość i porady?? Z góry dziękuję, Mirek
artech Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 a jaka jest cena tego kijka?? A trochę dobrego słyszałem o Xenon Perch
miro Napisano 6 Marca 2006 Autor Napisano 6 Marca 2006 Cena ok 120zł. Dzisiaj muszę dać odpowiedź w sklepie bo mają mi go ściągnąć na środe
miro Napisano 6 Marca 2006 Autor Napisano 6 Marca 2006 Wędka zamówiona - teraz to musi mi już pasować
artech Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 W tej cenie to chyba niewiele można znaleźć chyba że trafisz okazję jak Bartosz http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=827
Borsuk Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 A trochę dobrego słyszałem o Xenon Perch Może ktoś jeszcze coś dobrego o tym kijku słyszał? Mam zamiar toto kupić i ciekaw jestem jak się spisuje z 1g główkami. Czy zaczep o łodygę grążela to już konieczność cięcia żyłki? Czy dwukilowy jaź lub szczupak to już ryzyko złamania tej wędki? Mikre mam na razie pojęcie o mikrospiningu, popaproszyłem trochę pickerem i nabrałem apetytu na takie łowienie. Może ktoś mi doradzi jaki mam wybrać kołowrotek do tej wędki (równie niedrogi na początek), jakie gumki będą najbardziej odpowiednie do skuszenia jazia a i okoń im się nie oprze. Moje ulubione łowisko to silnie zarośnieta rzeczka nie szersza zazwyczaj niż 5m.
Gość Bartosz Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 Akurat wczoraj mój kolega zamówił Xenon Perch 240cm. Jak przyjdzie to osobiście sprawdzę kijek i przekaże informację. A kołowrotek może ten w rozmiarze 20 (szkoda, że nie ma 10) http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=39&kind=1254
Borsuk Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 Dziękuję za radę. Poczekam z zakupem kija na fachową opinię. I tak na razie okonie gdzieś wymiotło, więcej mam brań szczupaków, chociaż na jakieś cherlawe gumki łowię. A co najdziwniejsze, w tym roku żaden jeszcze nie ciachnął żyłki.
Gość Tomek1992 Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 Jak sie sprawuje to wedzisko nad woda .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.