Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dwa tygodnie temu na Parnicy 2 płotki z gruntu, kicha straszna. Czy ktoś s kolegów ma świeższe informacje co się na Parnicy dzieje? Szczególnie interesuje mnie biała ryba z gruntu. Może leszcz się pojawił? Już najwyższy czas na niego.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 372
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Byłem dziś na Parnicy (strona SUM) od 6 do 13 z feederkiem. W koszyku zanęta "Traper - Rzeka" + płatki owsiane.

Na białego robaka przez pierwsze dwie godziny trzy malutkie krąpie. Zmieniłem na kukurydzę i złowiłem dwie płocie +/- 30cm. Później do 10 przerwa w braniach. Ponownie założyłem białego i do 13 złowiłem jeszcze osiem krąpi/rozpiórów (te już trochę większe).

Oprócz mnie było chyba jeszcze pięciu wędkarzy, raczej nikt jakoś specjalnie nie połowił z tego co widziałem.

Parnica jeszcze nie darzy... ;)

Napisano

Parnica jeszcze nie darzy... ;)

No na to wynika, że jeszcze trochę trzeba poczekać. Spróbuję za 2 tygodnie może. Tak czy inaczej dziękuję kolego za podzielenie się informacjami.

Pzodrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Ja dziś siedzialem na przeciwko straży z fedderem, kilka leszczyków ~40cm, krąpi i jedna ładna płoć. Porzucałem gumą z pół godziny ale nic się nie działo, innych spiningistów nie było.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam , mam pytanie mam kartę wędkarską ale nie mam żadnych opłat na wody pzw szczecin, a chciałbym wykupić na jeden dzień na pzw na parnicę , czy jest taka możliwość i ile kosztuje i gdzie można kupić takie pozwolenie (może przez internet?)

Napisano
Witam , mam pytanie mam kartę wędkarską ale nie mam żadnych opłat na wody pzw szczecin, a chciałbym wykupić na jeden dzień na pzw na parnicę , czy jest taka możliwość i ile kosztuje i gdzie można kupić takie pozwolenie (może przez internet?)

http://pzwszczecin.com/oplaty/ wszystko jest napisane u źródła. Dodam tylko, że pozwoleniem przykładowo 1 dniowym jest potwierdzenia dokonania opłaty z wyszczególnionym rodzajem wody/okresem/dniem jakiego ono dotyczy i oczywiście danymi identyfikacyjnymi osoby która z pozwolenia korzysta.

Napisano

Jeżeli masz wykupione opłaty na zagospodarowanie w innym okręgu i opłaconą składkę członkowską to jesteś członkiem PZW - czyli według mnie powinieneś być traktowany jako zrzeszony.

Najlepiej zadzwoń do PZW w Szczecinie i się dowiedz. Telefony są na stronie: http://pzwszczecin.com/

• 3 weeks later...
Napisano

Nikt nic nie pisze...

Byłem w niedziele wieczorem, woda bardzo bardzo niska brań sandaczowych praktycznie nie ma. Łowiłem i na dropa i z opadu i kompletnie nic. Dodam jeszcze ze trzy tygodnie temu byłem praktycznie codziennie i wyciągałem ok 6-10 sandaczy w okolicach niestety 40 cm. Na 40 sandaczy 1 wymiar.

Może jak przyjdą mrozy to coś zacznie się dziać.

• 3 weeks later...
Napisano

Na Parnicy i Kanale Zielonym ,,koledzy wędkarze" z Piły zostawili ostatnio stertę śmieci. Gdy sytuacja powtórzy się ponownie to następnym razem będę na forum wpisywał numery rejestracyjne samochodów takich ,,kolegów" .... :oops::oops:

Napisano
Na Parnicy i Kanale Zielonym ,,koledzy wędkarze" z Piły zostawili ostatnio stertę śmieci. Gdy sytuacja powtórzy się ponownie to następnym razem będę na forum wpisywał numery rejestracyjne samochodów takich ,,kolegów" .... :oops::oops:

Ciekawe czy to nasi forumowi koledzy i koleżanki? Jak tak to należy im się wielki minus a jak nie to co najmniej koleżanki i koledzy z Piły, mogą przekazać że porządek na łowisku trzeba wszędzie utrzymywać, bez względu kanał rzekę czy jezioro, Szczecin, Piła czy Stargard...

Ja ostatnio 5 min wyławiałem torebkę foliowa co mi do wody wpadła po nowych przynętach. Jestem zdania, że jak coś chce się zmienić to trzeba zacząć od siebie!

Napisano

Popieram w 100% wpis Maydan oraz baju. Myślę, że dotyczy się to głównie łowiska Parnica i Cegielinka ulubione miejsca wędkarzy z Piły i nie tylko. Dlatego jeśli nie chcą być, a teraz są przez wielu nazywani "mięsiarzami" to muszą nauczyć się dbać o Nasze wody znajdujące się okolicy Szczecina.

Napisano

Witam , nie wszyscy z okolic Piły są takimi śmieciarzami , nasza ekipa dba o czystość na łowisku , nie zostawiamy ani papierka, nawet niezużytą zanęte zabieramy ze sobą...no ale cóż przez kilku brudasów przytknęła do nas taka łatka, przydałyby się częstsze kontrole i mandaty inaczej ciężko wyplenić taką mentalność ....pozdrawiam kolegów po kiju

Napisano

Popieram kolegę, nie wrzucajcie wszystkich wędkarzy z okolic piły do jednego wora.Część z nas jest naprawdę wędkarzami w pełnym tego słowa znaczeniu ale rozumiem taką opinie bo niejedno już widziałem.

Napisano

To oczywiste, że nie wrzucamy wszystkich wędkarzy z Piły do jednego, tego samego wora. Są przecież tacy którzy potrafią się zachować i nie zostawiają śmieci na brzegu czy co gorsza -w wodzie.

Niemniej jednak mam przy okazji apel i prośbę do przyjeżdżających nad nasze szczecińskie wody wędkarzy aby dawali dobry przykład i wywierali wpływ na swoich gorzej wychowanych kolegów.

• 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj próbowałem sprawdzić czy na Parnicy coś zmieniło się wreszcie na lepsze w temacie żerowania sanadcza. Byłem w godzinach poobiednich, skubał ale głownie maluszek.

Na łowisku byli również koledzy wędkarze z Drawska, zorganizowali sobie zawody spławikowe, biała rybka ich nie zawiodła....Zawody chyba zaliczyli do udanych, a Parnicę opuścili przed godz. 16.00 zostawiając po sobie nienaganny porządek.

Za ich wzorowe zachowanie nad wodą w imieniu wędkarzy ze Szczecina bardzo dziękuję i pozdrawiam ! :grin:

Napisano

Na łowisku byli również koledzy wędkarze z Drawska, zorganizowali sobie zawody spławikowe, biała rybka ich nie zawiodła....Zawody chyba zaliczyli do udanych, a Parnicę opuścili przed godz. 16.00 zostawiając po sobie nienaganny porządek.

Za ich wzorowe zachowanie nad wodą w imieniu wędkarzy ze Szczecina bardzo dziękuję i pozdrawiam ! :grin:

Kolego, a co na tych zawodach łowili?

Napisano

Kolego, a co na tych zawodach łowili?

Głównie krąp, a płotka w mniejszej ilości i raczej niewielka