Skocz do zawartości
Dragon

Zestaw woblerów - taniocha "chińszczyzna"

Sencei

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ja zamówiłem te woblery z ciekawości i zobaczę jak się spiszą.Kupiłem je w prezencie dla małego kuzyna który ma już 10 lat a wędkuje.Zobaczymy co z nich będzie.Z rozmowy z sprzedawcą wywnioskowałem że te woblery nie są złe.Sprzedawca zapewnił że nie rdzewieją i 4 z nich są nawet firmowe.A cena jest taka niska ponieważ są one sprzedawane z niską marżą po naniesieniu na cenę hurtową.Zobaczymy jak mojemu kuzynkowi się spiszą.Na allegro też znalazłem młodzieńca który robi sam koguty po 6 zł sztukę na kotwiczkach gamakatsu i po przesłaniu mi zdjęć stwierdziłem że nie różnią się wcale od oryginału.Zobaczymy co z nich będzie też.Jeżeli ktoś chce to mogę podać maila do tego młodzieńca i może ktoś by coś kupił też u niego.Oto zdjęcie tych kogutów które dla mnie wykonał: 7cf1cf0ab21d6201m.jpg

Napisano

Odnośnie woblerów typu bazarowego sam posiadam 3sztuki, chodzą kulawo, wyglądają mało atrakcyjnie ale są dalekosiężne co dla mnie jest duża zaletą :smile: Zastanawiam się czy nie spróbować przeróbki, może dogięcie oczka, zmiana kąta nachylenia steru albo zrobienie nowego nacięcia oraz wklejenie normalnego steru i przedewszystkim przemalowanie po uprzednim usunięciu starej farby zrobi z nich killery :neutral:

Napisano

raz jeden trzymalem wobki chińskie..dostaem od ex żony prezent z lidla: zestaw przynęt wędkarskich w tym trzy lub cztery wobki, plastikowe badziewie co owszem daleko latało ale pracy żadnej ,do tego nie do ustawienia poprzez uszko zatopione w plastikowym sterze...dlatego uważam ,że lepiej mieć dwa trzy dobre POLSKIE wobki niż wiadro chińskiego badziewia, sam mialem kiedyś naście lat i tylko moglem popatrzeć na cudeńka Salmo czy Rapali i zacząłem sam strugać początki naprawde ciężkie, zero artukułów w necie jedynie kilka znalazłem w prasie wędkarskiej ale nauka nie idzie w las i z czasem moje przynęty zaczeły pracować tak jak ja chciałem i łowić ryby...namawiam młodych wędkarzy do samodzielnego wykonania woblerów, nic tak nie cieszy jak ryba złowiona na przynęte własnoręcznie zrobioną z kawłaka drewna....

Napisano

Cinek mówisz że z dalekiego wschodu sprzęt jest do bani i lepiej kupić 3 dobre polskie wobki niż wiadro....Ja wczoraj kupiłem 4 woblery imakatsu i widziałem wiele dobrej opinii o nich i mam zamiar je jutro albo pojutrze wypróbować...:) Mam nadzieje że będą dobrze pracować w wodzie bo jak będzie dobra praca to będą dobre wyniki tak myśle...Chyba że ktoś wszystkie drapieżniki już tam wyłowił...:)

Napisano

KarolPZWSkoki, nie uważam ,że wszystko co z dalekiego wschodu to badziewie , ale woblery które są w detalu po 3-5 zł oraz te z którymi ja miałem styczność to jedna wielka pomyłka, ale posiadam wobler Pana Biedrona który jest produkowany gdzieś na dalekim wschodzie , kosztuje około 30 zl i pracuje rewelacyjnie....

Napisano
KarolPZWSkoki, nie uważam ,że wszystko co z dalekiego wschodu to badziewie , ale woblery które są w detalu po 3-5 zł oraz te z którymi ja miałem styczność to jedna wielka pomyłka, ale posiadam wobler Pana Biedrona który jest produkowany gdzieś na dalekim wschodzie , kosztuje około 30 zl i pracuje rewelacyjnie....
Ja kupiłem od chłopaka z świebodzina koguty za 6 zł co robi sam...widać je wyżej na zdjęciu i byłem tylko zobaczyć jak pracują w wodzie nad jeziorem i ładnie pracują...pojadę je wypróbować w sobotę na swoje łowisko spiningowe....Przepraszam cię cinek ale źle cię zrozumiałem...Nie zawsze tanie woblery są słabe...można naprawdę za grosze też kupić dobrego...Ja zamówiłem przed wczoraj Javallon Imakatsu i jestem bardzo podekscytowany jak one będą pracować....
Napisano
Ja zamówiłem przed wczoraj Javallon Imakatsu i jestem bardzo podekscytowany jak one będą pracować....
Woblery czy gumy ? Jeżeli gumy to pracują nieźle, ale są bardzo słabe. Po braniu szczupaczka około 35 cm ostał mi się jeno hak, guma została w jeziorku :razz:
Napisano

Pewnie każdy kto w swoim życiu trochę woblerków wystrugał.

Możesz naginać oczka, ster, możesz ster przyciąć, możesz dołożyć obciążenie(raczej z przodu) i na pewno zacznie pracować. Z pewnością w necie znajdziesz sporo na ten temat.

Napisano

Jest jeszcze jedna istotna sprawa SKUTECZNOŚĆ na danym łowisku sam wiem ze taki sam wobek czy blaszka na jednej wodzie łapie rybki a na drugiej nie.To ze wygladaja "fajnie"na zdj.nie oznacza ze są dobre (mam na myśli pracę wykonanie i inne).Jak mawiał mój sąsiad na pewną markę aut gówno zawiniete w celafon .

• 2 weeks later...
Napisano

Panowe, to porażka!

Wobki z aukcji, do której jest link w pierwszym poście tego tematu to jedno wielkie nieporozumienie. Miałem kilka sztuk tego czegoś (dostałem w prezencie) i powiem jedno: największy bubel, którego nie sposób nazwać woblerem.

Rdzewieją nie tylko kółka i kotwice, ale nawet drut montażowy. Z 10 pracowały w wodzie zaledwie dwa. Podginać oczek i zmienić steru się nie da (ster jest wykonany z jednego "odlewu" plastiku jak i cały korpus), a oczka są wtopione i próbując je odgiąć można połamać, uszczerbić ster - tak, że się je po prostu wyjmie. Ja ze swoich wydłubałem oczka i zacząłem je wklejać do swoich hand - madeów ;-)

• 5 months later...
Napisano
a w coś takiego warto zainwestować czy lepiej kupić jeden a konkretny? :wink:

1. zestaw woblerów na wiosennego drapieżnika 10szt - http://www.allegro.pl/item957513031_zestaw_woblerow_na_wiosennego_drapieznika_10szt.html

2. zajerzysty zestaw woblerów na drapieżnika 10szt - http://www.allegro.pl/item965649211_zajerzysty_zestaw_woblerow_na_drapieznika_10szt.html

ew. który zestaw byłby "lepszy"?

Lepiej kupić mniej a porządnie, znajomy napalił się na coś takiego, po paru próbach nad wodą w tamtym roku szybko zmienił zdanie. Niestety woblery swoje kosztują, poszukaj jakiś okazji na allegro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.