Gość bogdan39 Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Dlaczego płaci się startowe na zawodach ,czyżby niebyło pieniędzy na nagrody z naszych składek?
moczykij Napisano 10 Marca 2006 Napisano 10 Marca 2006 Dlaczego płaci się startowe na zawodach ,czyżby niebyło pieniędzy na nagrody z naszych składek? Na zawodach organizowanych przez mój Okręg czy moje Koło, nie pobiera się startowego. Jedyne zawody odbywające się w mojej okolicy, na których pobierano startowe ( i to niemałe) to "Spining Bugu"
pewniak Napisano 2 Kwietnia 2006 Napisano 2 Kwietnia 2006 to pytanie trzebaby zadać władzom konkretnego koła czy okręgu organizującego zawody. Generalnie w budżecie powinny być przewidziane na to pieniądze ale nie zawsze są. Startowe na zawody w PZW na poziomie koła jest zazwyczaj niewielkie, i dlatego wydaje mi się że ciekawszą sprawą jest kosmiczne wpisowe na wiele imprez robionych prywatne organizacje bądź czasopisma, które jest często na poziomie kilkuset złotych.
Jarosław Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 Startowe to pieniądze przeważnie przeznaczone na "poczęstunek" ,bo na nagrody, opłacenie delegacji sędziego i ewentualną opłate za udostepnienie akwenu to są pieniądze z koła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.