konanik Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Witam! Orientuje się ktoś jak jest z drapieżnikiem (szczupakiem, boleniem, sandaczem) w okolicy Sieradza? Sezon spinningowy w pełni, kilka razy byłem nad Wartą, ale bez wyników. Ktoś coś łowi? Na jakich miejscówkach? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Nikt w Sieradzu nie łowi drapieżnika? Może to i lepiej, więcej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek69 Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 kilka razy byłem nad Wartą, ale bez wyników. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Lipa kolego. Za tamą sandaczyki wielkości dłoni i okonki wielkości małego palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Jak ma coś być jak kłusole łowia małe sandaczyki i wkładają je do torebki.Ostatnio zwrócilem uwage dziadowi że tak nie wolno ,to nawet sie nie odezwał ,nawet nie spojzał na mnie.Machalem mu ręką przed oczami i mowiłem.Co wstyd mu było ,nie wiedział co odpowiedziec.Na szczęscie sandaczykł uciekł ( z mała pomocą) Ludzie większośc narzeka, łowie często za tamą na jeziorsku , pare razy zdazało mi sie zwrócic uwage o popełnionym wykroczeniu, jednak nigdy nie spotkałem sie z taką sytuacją zeby ktoś inny zwrócił komuś uwage ,a przekroczenia są tam często popełniane. W wrzesniu przyjechał facet, posiedział chwile z feederkiem i złapał sandacza z 60cm. Nie wiem czemu ale zwinoł sprzęt i pojechał do domu.Sam nie wiem dla czego ,może już wcześniej w innym miejcu przekroczył limit, a może nie wiedział jaki wymiar ochornny ma sandacz, może też nie wiedział w jakim okresie można go łowic , lub nie posiadał karty wędkarskiej, więc wolał sie spakować i w razie kontroli (która bywa tam na ruski rok) ominąć odpowiedzialności. To są moje przypuszczenia. Wiem jest bardzo dużo forów, na ktorym jest od kilku do kilku dziesięciu osób.Większośc uważa się za etycznych wędkarzy, nie chodzi mi teraz o to no kill czy c&r.Jeżeli ktoś opłaca karte wędkarską i stosuje się do RAPA , jedzie na ryby i ma ochote wziąść sobie rybe.Nie mam nic przeciwko , ma takie prawo , jednak legalne wcale nie znaczy uczciwe, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek69 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Za tama po lewej stronie wystarczy pojechać przed progi. Pozakładane elektryczne pastuchy do samej wody. Niby na krowy, ale dobrze wiadomo, ze wieczorkiem służą do łapania ryb. Dwa lata temu roiło się od małego sandacza, w dziesiątkach sztuk uganiały sie za kopytkiem. Teraz zero całkowite - wszystko prądem wybite.Nie rozumiem,że ludzie odpowiedzialni za kontrole nic nie robią z drutami pod prądem które kończą się w rzece. Nawet 50 cm przejścia nie ma przy wodzie. Trzeba przejść przez pastucha lub rozpinać drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witam, orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja nad Wartą w okolicach Sieradza? Przejeżdżałem w weekend PKP przez most kolejowy w Sieradzu i z tego co widziałem to poziom wody jest nie za wysoki, a i parę osób wędkowało, więc może warto już zajrzeć w tamte rejony... W tym roku planuję "rozpracować" Wartę na odcinku Sieradz - Biskupice. Ma ktoś z kolegów doświadczenia w wędkowaniu na tym odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Jakieś małe jaziki i płoteczki. Na okazy nie ma co liczyć. Warta za tamą na Jeziorsku jest bardziej rybna mimo ogromu kłusoli i mięsiarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Warta za tamą - dziękuję. Mimo wszystko będę próbował w Sieradzu. Słyszałem, że w okolicach Biskupic można liczyć na brzanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Jazia nieraz nawet ładnego sporo jest na tym odcinku, drobny sumek, i takie tam pizdryki. Pozdrawiam cała BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Jeździłem trochę w okolice Biskupic ,ale bez rewelacji. Kilka niewymiarowych szczupaków ,trochę okonków na spinning. Na spławik i koszyczek brały czasem krąpie i leszczyki ,raz tylko zerwało mi się coś większego. Może teraz ,wiosną coś będzie tam brało ,ja bywałem tam latem i jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Zdecydowanie most i jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 O którym moście mówisz? Kolejowym w Sieradzu czy w Biskupicach? W niedziele kolejowy w Sieradzu był oblegany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 9 Marca 2011 Autor Share Napisano 9 Marca 2011 Ja tam niedługo ruszam na szczupłego. W tym roku planuję trochę poznać ten odcinek rzeki. Jeszcze tylko 1,5 miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Biskupice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Zdecydowanie most i jazie.Może się tam wybiorę w najbliższy weekend. Jakie metody i przynęty polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Ciężki feeder z czerwonym + może już kukurydza. Od Sieradza jadąc z mostu w prawo i przed wyspę pod drzewo. Dobrze mocuj patyki brania są konkretne. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 kaczor69 - Dzięki za poradę. Jak pojadę ,to napiszę jakie efekty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Byłem wczoraj w Sieradzu w okolicach mostu kolejowego. Padło trochę jelcy i płotek, plus jeden kleń. Jazie nie chciały współpracować, aczkolwiek miejscowi mówili, że w niedzielę ładnie brały. Powtórkę planuję przy lepszej pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 Pochwal się jaki duży ten kleń Niedługo zaczynam spinningowanie za tym "drapieżnikiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 W niedzielę w okolicach Biskupic zero brań. Spotkaliśmy jednego wędkarza ,też nic nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Pochwal się jaki duży ten kleń Nie ma czym się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Boger88 sorki za namiar, chciałem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Boger88 sorki za namiar, chciałem dobrze Tak ,czy inaczej i tak mieliśmy jechać w te okolice. Jest tam kilka fajnych miejscówek ,ale jak nie bierze ,to nie bierze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislavo Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Boger łowiłeś od strony Sieradza? Jeśli tak to w dół czy w górę rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Boger łowiłeś od strony Sieradza?Jeśli tak to w dół czy w górę rzeki? Na początku zbadaliśmy sytuację po obu stronach mostu w Biskupicach ,ale było bardzo płytko. Później ,jadąc od Biskupic przejechaliśmy przez most i skręciliśmy w lewo z biegiem rzeki. Jakieś 1,5 km. w dół jest kilka małych główek ,tam łowiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi