Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Napisano

Nocka z soboty na niedziele w dwie osoby- mocno zanęcone z wieczora-w nocy jakieś pojedyńcze słąbe brania- nie do zacięcia, w dzień już całkowita cisza. Z tego co zaobserwowałem wszyscy wracali na pusto.

• 1 month later...
Napisano

Wczoraj o 19 przyjechaliśmy na dwory w 5-ięciu ( 10 wędek ). Oczywiście jak zwykle deszcz (fatum). Przez całą noc trafiły się 3 sumy ( 32/32/44 ) jeden karłowaty i sandacz ( nad ranem na spining ). Wędkarzy pełno, ale efektów widać nie było.

Napisano

Wczoraj od 16 do 21 byłem połowić na tyczkę na Dworach.

Efekt ? 8 leszczy w przedziale 20-45 cm. Co dziwne, to tylko leszcze złowiłem, żadnej innej ryby :o

Poziom wody wydaje się być dosyć wysoki, woda brudna, wędkarzy kilku :)

Napisano

Witam. Ja również byłem pięć dni na kanale Dwory II w Chrzanowie (taką miejscowość pokazało mi w telefonie) :) z wtorku na środę połowiliśmy trochę leszczyków, krąpi, okoni, ale nie większych jak 20cm. Także sama drobnica, na rosówki brały sumiki karłowate i tak w kółko, co rzut kilka minut i sam się powiesi skubaniec. W nocy próbowaliśmy na trupka, ale bez rezultatów. Ogólnie studnia bez dna... W środę po południu zwinęliśmy się do domu i wróciliśmy tam w piątek w to samo miejsce pod wieczór. Do samego rana nie było ani pyknięcia, totalne zero. Około 10 w sobotę zaczęły brać sporadycznie. Tylko, że tak jak wcześniej okonki, leszczyki. Czyli nic specjalnego :) Do samego wieczora tak było.

Po 21 zarzuciłem trupka ukleję i o 22:10 miałem pierwszy i jedyny tej nocy odjazd, ryba wyciągnęła już dość dużo żyłki, także postanowiłem zaciąć i siedzi. Kołowrotek pracował, ale po paru minutach straciłem panowanie nad rybą, ta odbiła w lewo i po rybie, wpakowała się w jakiś konar. Zły byłem na siebie, bo to moje pierwsze branie na trupka w tej okolicy i ciekaw byłem co połakomiło się na rybkę. :) do samego rana, prócz dziobania komarów nic nie brało. Dzisiaj również totalne zero. Wędkarzy dość sporo, ale też nie było widać by pociągli coś ciekawego. No nic trzeba próbować dalej. Na 8 wędek nic nie powiesiło się większego, tylko sama drobnica.

Może ktoś kojarzy miejsce to dorzucę zdjęcia:)

Dwory-130_rqhnhew.jpgDwory-129_rqhnhes.jpg

Dwory-127_rqhnhea.jpg

Połamania.

Napisano

Możliwe, ponieważ w wtorek wędkarz obok mówił nam, że ktoś wyciągnął tutaj suma 90cm. W zeszłym tygodniu.

Napisano

Mam pytanie. Czy można łapać ryby (nie zamykają łowiska) na Wiśle obok kanału dwory jesli na tym kanale są akurat zawody? Tak jak np. dziś jutro i w niedziele są zawody na Kanale Dwory to czy na wiśle obok kanału też bedzie łowisko zamknięte czy nie?

Napisano

Wyłączanie odcinka rzeki z powodu zawodów na kanale wydaje się być niedorzeczne :P

Dzieje się coś na dworach? Warto jechać?

• 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj odbyły sie tam zawody ! Kto miał szczescie polowił grubego leszcza,inni ratowali sie pojedynczymi rybkami! Wyniki byly po 6000 jak i po 150 :)

Odziwo po powierzchni ostro mucił sandacz drobnice,myslalem ze to bolen ale po obserwacji okazało sie to jednak sandacze co potwierdziło to kilka innych osob

Napisano

Panowie mam pytanie:

Czy na kanale Dwory dzienny limit 10szt leszcza wchodzi do dziennego limitu 5kg połowu ryb nielimitowanych?

Pytam,bo miałem ostrą dyskusję na ten temat z lokalnymi strażnikami społecznymi na tym łowisku,którzy twierdzili,że limit 10szt leszcza wchodzi w limit wagowy 5kg,tyle tylko,że ja miałem złapane 2 leszcze,których łączna waga przekraczała 5kg i jeszcze dwa okonie i panowie próbowali mi wmówić,że złamałem regulamin.

Moje /pokojowe/ stanowisko w tej dyskusji było takie,że leszcz jako ryba na tym łowisku objęta dziennym limitem ilościowym nie wchodzi do limitu wagowego 5kg.

Jak domniemuje z uwagi na mą posturę i małe szansę rozwiązań siłowych na łowisku , ci ormowcy ze SSR nie próbowali zarekwirować wędek tylko mają sprawę skierować do Okręgu PZW w Katowicach

Napisano

Przygotowuje się do rozmowy w Okręgu / chyba ,że panowie czekiści-czytaj SSR odpuszczą sobie/ i próbuje uściślić zapisy regulaminu,a ryb nie fotografuje , bo tak się składa że fotografią zajmuje się zawodowo więc gdzie jak gdzie ale nad wodą chcę mieć od tego trochę spokoju.