Skocz do zawartości
tokarex pontony

Targi wędkarskie 2009 - 2010

mironow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Martyno

Zacznę od tego że życzę wam jak i tobie sukcesu w organizacji dobrej imprezy ,czy to będzie sie nazywać Weekend wędkarski czy targi ,jest nam wędkarzom to obojętne . Nie omieszkam zrobić relacji czy tak czy siak , ale wolał bym aby to była udana impreza.

I to tyle na kurtuazji . :wink:

Nie mam wątpliwości że nie brakuje wam fachowości w zorganizowaniu podobnych imprez ,natomiast mam wątpliwości o zorganizowaniu dobrej imprezy około wędkarskiej.

Nie wiem kto wpadł na taki genialny pomysł zorganizowaniu takiej imprezy w ostatniej chwili ,czyli data ostatni tydzień marca to bardzo hym będę dosadny głupi pomysł.

wędkarstwo to taka dziwna dyscyplina ,wielu ma już konkretne plany na ten okres ,druga sprawa to nie trafienie w czas ,większość juz zrobiła zakupy wędkarskie ,jest na to styczeń i luty .

Po za tym takie imprezy robi sie z wyprzedzeniem pół rocznym ,a nie miesięcznym ,każdy ma swoje plany a to zawodowe ,a to rodzinne. :???:

Teraz najważniejsze , nie oczekuje ze zorganizujecie imprezę wędkarska jaka była 2006 bo to nie realne ,ale nie oczekujcie ze zwabicie wędkarzy kilkoma straganami z byle jakim zaopatrzeniem.Pokazy, imprezy towarzyszące, jak najbardziej ok, ale głównym celem będzie jednak co innego .

Proszę mnie zrozumieć jestem jak najbardziej za ale mam wątpliwości .

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 261
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Popieram stanowisko kolegi maniek to nie są lata 90-te kiedy cieszyło ,prawie każde stanowisko nowego wystawcy - dzisiaj MY Wędkarze posiadamy o wiele bardziej rozwiniętą "samoświadomość" (między innymi dzięki internetowi) i oczekujemy również od wystawców odrobiny zrozumienia i szacunku - nie jesteśmy ciemnogrodem ,któremu przy odpowiedniej reklamie uda się wcisnąć prawie wszystko :roll: .

Napisano

Nie dziwię się kompletnie Waszemu nastawieniu. Nie mamy też zamiaru naciągać wędkarzy na przyjście na imprezę, która nie rezprezentuje odpowiedniego poziomu.

Pomysł zrobienia imprezy zrodził się stosunkowo niedawno, dlatego tak mało czasu mamy aby zmieścić się w kalendarzu jeszcze przed sezonem. Wiemy, że każdą imprezę trzeba przygotowywać z odpowiednim wyprzedzeniem i liczymy się z ryzykiem, że dla niektórych będzie niemożliwością zmienić plany. Jednoczesnie widzimy też to, że branża rozwija się, ulega profesjonalizacji. Nie chcemy więc robić kiermaszu z dwiema wędkami na krzyż. Robimy wszystko co w naszej mocy, aby odwiedzający i wystawcy byli z efektu zadowoleni. Jeśli tylko możemy liczyć na Waszą przychylność, to my ze swej strony zapewniamy, że organizacyjnie staniemy na wysokości zadania. Widzimy niezadwolonie i zniechęcenie w branży do imprez targowych. Dlatego nasz pomysł na imprezę jest inny. Mam nadzieję, że się sprawdzi :lol:

Napisano

WEEKEND WĘDKAR., witaj, sparzylem sie rok temu na wroclawskich "polowach i lowach"gdzie bylo tak ciasno ze przejsc sie nie dalo nie mowiac o spokojnym obejrzeniu kramow, ceny nie zachwycaly no moze poza elektrostatykiem gdzie bylo troszke taniej niz na allegro , zanim przyjade do wrocka ponownie na "targi" to poprosze o pelna liste obecnych firm, sklepow czy producentow i licze na szerszeszlaki komunikacyjne, sorry ,ze bez Polskich znakow ale mam jakis arabski system a tam widocznie nie wiedza o naszym istnieniu:)

Napisano
WEEKEND WĘDKAR., witaj, sparzylem sie rok temu na wroclawskich "polowach i lowach"gdzie bylo tak ciasno ze przejsc sie nie dalo nie mowiac o spokojnym obejrzeniu kramow, ceny nie zachwycaly no moze poza elektrostatykiem gdzie bylo troszke taniej niz na allegro , zanim przyjade do wrocka ponownie na "targi" to poprosze o pelna liste obecnych firm, sklepow czy producentow i licze na szerszeszlaki komunikacyjne, sorry ,ze bez Polskich znakow ale mam jakis arabski system a tam widocznie nie wiedza o naszym istnieniu:)

Ciasno? To nieźle:) znaczy że albo były tłumy, albo... za mała hala (IASE).

Spokonie- my robimy imprezę na Hali Stulecia (6 tys. m2 powierzchni użytkowej). I tamtą imprezę robił ktoś inny.

Co do cen- wszystko zależy od wystawców, więc my mamy raczje mało do powiedzenia na ten temat. Jedyne co możemy zrobić to, zapewnić doskonałą organizację wydarzenia oraz szereg atrakcji dla tych, którzy nie tylko będą chcieli robić zakupy, ale też po prostu miło spędzić czas:)

Aha- co do listy- będzie dostępna na naszej stronie od 22 marca.

Napisano
Dlatego nasz pomysł na imprezę jest inny. Mam nadzieję, że się sprawdzi :lol:
Niemcy prowadza takie imprezy co roku im sie sprawdza to i u nas sie sprawdzi.Kwestia umiarkowanych cen dla wystawców i umiarkowanych cen biletów to podstawa .dobra logistyka i rozplanowanie miejsca .kilka dobrych pomysłów ,jakies ciekawe konkursy .

PS -Poproś prezesa klubu Paproszek Romana Gawlasa niech zrobi pokaz wykonywania [strugania] woblerów, temat ręcznie wykonywanych przynęt jest zawsze na topie .Możesz kontaktować sie przez PW haczyka z Romanem.

Napisano

Już miałam przyjemność zobaczyć się z panem Romanem, który jest przemiłym człowiekiem i bardzo chetnym do współpracy. Wspominał o pokazach wykonywania przynęt, więc pewnie z woblerami nie bedzie problemu. Zadzwonię do niego z takim pytaniem:)

Dziękuję za radę:)

PS MAM DO WAS WSZYSTKICH PROŚBĘ- piszcie, co byście chcieli na takich targach zobaczyć oraz kogo spotkać. Nam narpawdę zależy na Waszych opiniach i chcemy zapewnić Wam takie atrakcje, jakich oczekujecie po tego typu imprezach:) mozecie też pisać bezpośrednio na służbowego maila: mceluch@wigor-targi.com

Napisano

WEEKEND WĘDKAR., to bardzo pozytywne, że prowadzimy tego typu dialog. Mam nadzieję, że po tym jak wypali pierwsza edycja (czego Wam i wędkarzom życzę) Twoje podejście do dialogu z wędkarzami będzie takie samo.

Napisano

Witam

Jak już p Martyna wspomniała jestem zaangażowany i sercem i czynem w organizację tej imprezy, podjąłem takie wyzwanie ponieważ sam pomysł czegoś innego nie strikte komercyjnego choć od tego elementu uciec się nie da, bardzo mi się spodobał a zaangażowanie ekipy organizacyjnej przerósł moje oczekiwania tym bardziej ze pamietam pierwsze tego typu spotkanie w wykonaniu tej grupy ludzi na bardzo wysokim poziomie organizacyjnym. Myślę a raczej jestem przekonany że taka impreza jest strzałem w dychę i może nie w pierwszym roku ale w latach następnych zaowocuje i wpisze się na stałe w kalędarz imprez wędkarsich jako wydarzenie i święto wędkarskie. Z mojej strony jako że jestem zaproszony do współpracy z organizatorem dołożę starań aby to co chciałbym pokazać na tej imprezie będzie wypełnione solidnie przygotowanym pokazaniem tego jak wykonać woblerka krok po kroku, pokaz poprawnego prowadzenia i posługiwania się różnymi typami przynęt spiningowych, pokazanie tajników i technik w wędkarstwie żutowym i wiele pogadanek na temat spiningu z udziałem czołowych zawodników GP Polski jak i kadry Narodowej, a Ci któży mnie znają wiedzą że nie angażuję się w coś co może nadszarpnąć i tak już popsute opinie o tego typu imprezach, tak że liczę iż nie zostaniemy osamotnieni a Ci którzy odwiedzą nas będą mogli powiedzieć o tej imprezie że tego oczkiwaliśmy i było fajnie :wink:

Napisano
Mam nadzieję, że po tym jak wypali pierwsza edycja (czego Wam i wędkarzom życzę) Twoje podejście do dialogu z wędkarzami będzie takie samo.

Mamy takie samo podejście zawsze i to jest fakt niezmienny:) Mogę więc w ciemno obiecać, że to się nie zmieni:)

a Ci któży mnie znają wiedzą że nie angażuję się w coś co może nadszarpnąć i tak już popsute opinie o tego typu imprezach, tak że liczę iż nie zostaniemy osamotnieni a Ci którzy odwiedzą nas będą mogli powiedzieć o tej imprezie że tego oczkiwaliśmy i było fajnie

Ja też na to liczę Panie Romanie:) bardzo się cieszę, że mozemy liczyć na pomoc takich ludzi jak Pan:)

Napisano

Byłem na targach w Zabrzu, pierwszy raz w życiu na jakichkolwiek targach. Impreza bardzo mi się podobała, szczególnie dobra rzecz dla kogoś kto szuka jakiegoś konkretnego sprzętu (kij, kręcioł) albo dla karpiarzy którzy zaopatrują się w kilka wiader kulek. Osobiście kupiłem sobie paczkę gruntomierzy 5g (10szt. - 10zł), sygnalizator elektroniczny za 35zł i 5 opakowań haczyków na czerwone w różnych rozmiarach (paczka 10szt za 1zł), tylko 5 bo były one dość duże.

Chciałem się zaopatrzyć w wagglery Experta, ale niestety wszystkie interesujące mnie modele już poszły :sad: Nie łowię na spinning, ale trochę zdziwiło mnie to że było tak mało sztucznych przynęt.

Dziwi mnie poza tym taka ilość łódek RC do wywozu zanęty. Takie łódki to koszt notabene 800-100zł, kiedy faktycznie można zbudować taką samemu za około 300zł (tutaj nabija aparatura).

Napisano

Uwaga! Dotyczy najbliższych Targów Wędkarskich w Warszawie!

Zostałem zapewniony przez organizatorów, że w ramach współpracy medialnej będę miał do dyspozycji zaproszenia - wejściówki na X Targi Sprzętu Wędkarskiego NA RYBY, które odbędą się:

11 - 14 marca 2010 roku w Warszawie w Warszawskim Centrum EXPO XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14

Użytkowników zainteresowanych taką wejściówką (a zarejestrowanych i aktywnych na forum przed podaniem tej informacji) proszę najpóźniej do końca tygodnia o info na PW (z podaniem imienia i nazwiska)

Ilość zaproszeń jest ograniczona stąd dla utrudnienia pytanie :wink: :

Która to edycja Targów Wędkarskich? :cool:

Powstanie lista i wejściówki będą do odebrania na miejscu za podaniem imienia i nazwiska.

Napisano

No to niestety rozsypały sie kolejne targi :???:

http://www.muratorexpo.pl/index.php?navi=002,001,004,004

Z długiej listy, która była kilka tygodni temu pozostały strzępy. :roll: Nie pomoże dodanie danych adresowych wystawców żeby "wydłużyć listę"- każdy kto ma minimum rozeznania widzi co się stało. Nie będzie ani jednej firmy ze sprzętem wędkarskim.

W tej sytuacji jestem zmuszony odpuścić kolejne targi i mieć nadzieję, że Martyna się postara i będę mógł zaliczyć Wrocław. :wink:

Napisano

Wrocław to i ja zaliczam :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

no i wreście z panem Romanem będe sobie mógł porozmawiać

:smile::smile::smile:

Napisano
Wrocław to i ja zaliczam

Ja też będę jeżeli się odbędą :roll:

Nie chcę nic mówić ale nic z tego nie będzie :!:

Napisano
Nie chcę nic mówić ale nic z tego nie będzie :!:

Tryskający optymizm, nie ma co :roll::???:

Ja we Wrocku będę, w jaki dzień czy sobotę czy niedzielę tego jeszcze nie wiem.

Zapoznałam się z Programem i powiem szczerze, że z pewnością będzie to coś innego niż zwykle. Miejmy tylko nadzieję, że Pani Martyna dopnie wszystko na ostatni guzik :wink:

Napisano

slowik, tutaj jesteś w błędzie odbędzie się impreza i to na pewno będzie super

Napisano

madi Jeżeli ktoś się nie wystawia w Poznaniu,Zabrzu,Warszawie, to nie pokarzą się też we Wrocławiu.

Jestem tego pewien :!:

Nikt tu nic nie zdziała :cry:

Napisano

Kurcze, czytałem ostatnio Wiadomośći Wędkarskie i napisane tam było że grono wędkarzy sukcesywnie z roku na rok się powiększa (tak się przynajmniej chwalił zarzad PZW) , więc analogicznie rzecz biorąc również i targi powinny się "rozwijać" o nowych wystawców, a tu ich coraz mniej. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Szkoda bo na targi do Warszawy chciałem się wybrać, patrzac na odchudzoną listę odpuszcze sobie. Pozostaja mi targi wędkarskie w Angli na które lece 19 marca :))

Napisano

Z tego co ja się dowiedziałem zostało rozwiązane Stowarzyszenie Polskich Producentów i Importerów Sprzętu Wędkarskiego, które w latach poprzednich współorganizowało tego typu targi. Słyszałem też, że nie było zgody co do konkretnego miejsca na takie konkretne raz do roku targi wędkarskie a skakanie między Poznaniem a Warszawą nie wszystkim odpowiadało. Do tego doszło jeszcze "rozdrobnienie" tematu targów, czyli Zabrze, Wrocław... Spotkałem się też z opinią, że łączny koszt udziału i pobytu na targach jest na tyle duży, że za te pieniądze można w inny i tańszy sposób dotrzeć do odbiorców hurtowych i detalicznych.

Cóż, osobiście w tej sytuacji a głównie ze względu na tylko taką listę wystawców również nie jadę do Warszawy, niemniej jakby ktoś z was jeszcze chciał i się wybierał, to tak jak pisałem kilka postów wyżej mam darmowe wejściówki.

Napisano

Czytam, czytam i ... własnym oczom nie wierzę:) Wygląda na to, że pokładacie w nas wielką nadzieję:) Zapewniam, że nie mamy zamiaru Was zawieść:)

Co do Warszawy- to faktycznie lista firm skromniejsza, niż jeszcze tydzień temu. Ale pamiętajcie, ze tamta lista była z 2009 roku (na górze strony znajdowała się taka informacja). W tym roku faktycznie nie jest możliwe zrobienie targów wędkarskich. Dlatego my nawet nie próbujemy!

Zapraszam Was na naszą stronę internetową, gdzie znajdziecie program imprezy:

http://www.wigor-targi.com/targi,360,Program+Imprezy.html

To dopiero początekm, ale mam nadzieję, że już widzicie, iż to nie będzie taka impreza jak te w Poznaniu czy Zabrzu.

Co do listy wystawców- cały czas nad tym pracujemy. Chcemy, abyście byli zadowoleni z tego, co zobaczycie po wejściu na Halę.

Przypominam o mojej prośbie, abyście pisali, co Was interesuje i czego oczekujecie po naszej imprezie:)

Napisano

A ja mam pytanie tak trochę z innej beczki.

Czy oprócz konkursu dla wystawców będą jakieś konkursy dla odwiedzających?

Napisano

w tym linku co Martyna wyżej podała masz podany plan imprezy, i jest podpunkt Konkursy dla Odwiedzających, ale jakie to tylko organizatorzy na razie wiedzą :D

Napisano

przemekli z całym planem, ofertą itp. ze strony www zapoznałam się już dawno. Nawet patrząc na link podany przez P. Martynę nie widzę tam tego o czym Ty piszesz :roll:

Jest jedynie opcja: "Konkurs dla wystawców", a mnie interesuje Konkurs/y dla odwiedzających :cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.