maniek Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Na Mietkowie zostało juz ok 5% wody i wypuszczają więcej niż jest zasilany ,info z Pogodynki pl. Za to bystrzyca zarybiona na max-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Witam Napiszcie prosze Panowie dlaczego tak sie dzieje?? Po co to zrobili, przecież moim zdaniem to jest tragedia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Dlaczego ? Dla żwiru ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 I to że niszczy to populacje ryb w zbiorniku to nie jest ważne i PZW nie może na to wpłynąc?? Jeśli sie myle to poprawcie mnie ale te ryby pojda "w kanał" i Mietków to juz nie bedzie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 to ich nie interesuje bo teren jest kopalni i pzw jedynie dzierzawi wode a woda jak wiadomo raz jest a raz jej nie ma wiec skoro wlasciciel spuscil wode to pzw juz nie musi jej dzierzawic a to ze ryby uciekaja i sa klusowane to wlasciciela malo co obchodzi. Miejscowi sie ciesza ze na swieta beda mieli lodowki pelne sandaczy Ot taka polityka. Nie łudził bym się tym ze bedzie jak kiedys bo to raczej nie mozliwe no moze za 10 lat. Szkoda zbiornika bo tam uczylem sie lowic na spinning z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 a miałem nadzieje że jeszcze przyjdzie czas(bo nie jestem starym wedkarzem) i ja tam troche połapię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 żeby zobaczy zdjęcie trzeba kliknąc na obraz. Cos nie wyszlo po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 skoro tak masowo wode spuszczaja z mietkowa gdzie jest ta ryba spłyneła do odry czy jest w bystrzycy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 ryba jest juz w zamrazalkach miejscowych ale cos jeszcze zostało przy tamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Tragicznie to wygląda. Teraz tylko brakuje przymrozków i będzie powtórka z przed dwóch lat jak się tam ryby podusiły w dołkach pod lodem Ale jak napisał kolega Maniek to Bystrzyca zarybiona na max-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Dlaczego ? Dla żwiru ! Koledzy z tego co mi wiadomo woda została spuszczona nie do końca dla żwiru jak napisał kolega Dudi,bo go można wydobywać bez spuszczania wody,lecz piasku którego złoże odnalezino pod żwirem,nie da się tak po prostu wydobyć.A jest to piasek [szklarski] do produkcji szkła, a jest on bardzo poszukiwany w Europie.Dlatego bez spuszczenia wody jest to nie możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 A jest to piasek [szklarski] do produkcji szkła, a jest on bardzo poszukiwany w Europie.Dlatego bez spuszczenia wody jest to nie możliwe Gdyby to sie okazał prawdą to na pare lat zbiornik by został zamknięty ,a takie wieści mnie nie doszły ,moim zdaniem takie cyrki z wodą potrwają jeszcze ze dwa lata ,po Euro 2012 wszystko wróci do normy.Ale zbiornik już się szybko nie obuduje, szkoda bo odra dostaje teraz w dupę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 maniek, Mietkow zniszczyli juz 2 lata temu i my juz nie doczekamy sie wspanialych czasow kiedy z calej Polski zjezdzali sie wedkarze na karpia a zwlaszcza sandacze,przykre ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 maniek, To info które posiadam jest bardo wiarygodne,a więc z moich informacji które mi dostarczono to nie zakończą wydobycia do wyczerpania jego zasobów A to złoże piasku podobno należy do największych w europie oczywiście [zródło] jest do końca nie oficjalne.Mam taką nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 aktualny stan wody na mietkowie http://www.pzw.strzegom.eu/module.php?op=forum&page=&cmd=show&id=1267&category=28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Całkiem nieźle to wygląda Ciekawe jak będzie z rybą (ile się jej ostało po tym spuszczeniu wody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Jak tam obecna sytuacja wodno-rybna wygląda?? Ktoś już był i łowił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 nalewator, Dzwonilem wczoraj do koleszki ktory jest pare razy w tyg. na Mietkowie,twierdzi ze ruszylo,leszcz,ploc,trafia sie jaz,od strony Domanic.Mialem w planach wybrac sie jutro ale zmiana pogody mnie zniechecila.Ruszam wtorek-sroda.A dzisiaj ponoc cienko,bo kumple siedza na Imbramowicach i dojechalo dwoch z jeziora i narzekali ze lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 No też właśnie chciałem jutro wyruszyć ale pogoda niestabilna front przechodzi tak,że odpuszczę. Jak wykombinuje jakieś wolne to też się zjawie w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krbob Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich Forumowiczów Byłem wczoraj 13.04.2010r. w Mietkowie za mostem jak Bystrzyca wpływa, od ok 14 do 19. Straszna lipa, zero brań, wędkarzy jak na zawodach i nikt nic odkąd przyjechałem nie wyciągnął. Woda wysoka, brudna, nurt dość silny. Z opowiadań to ponoć biorą, ale tak pod wieczór w czasie dnia słabo. Koło mnie siedział dziadek co zostawał na 2 już noc Hmm ciekawe a widziałem że nie był on jedynym kiedy po 19 odjeżdzałem. krbob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 koledzy a jaki poziom wody na Mietkowie?? napuszczona już woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krbob Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 koledzy a jaki poziom wody na Mietkowie?? napuszczona już woda hmm. Koło tamy nie byłem ale jest chyba jak zawsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Wody jest masa naprawdę bardzo dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieniu Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 witam byłem dzis na mietkowie na rybach no i tam chyba juz nie ma ryby woda wysoka przez takie decyzje o zezwoleniu na dewastacje zbiornika i spuszenie wody zero brań i nawet nie widać żeby tam coś żyło pozdrawiam i polecam szukać ryb na innych zbiornikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHRISK141 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Witam ja na M ietkowie byłem od 16 08-05-10 do 8 rano 09-05-10 i tylko 1 branie linek 38 cm .Wędkarzy dużo ale niestety wszyscy nażekają na brak brań ,wedkarze łowiący obok mnie około 8 osób wszyscy bez ryby i nawet brania.Najdziwniejsze że nie widać żadnyk znsków ryb ,ani spławów ani drobnicy .Pojqade jeszcze w czerwcu na sandacza sprawdzić ale zdaje mi się że spuszczanie wody zrobiło z Mietkowa już bardzo słabe łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi