KrzysiekG Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Byłem dziś przeszło dwie godzinki, ani brania ani spławu, tafla wody bez drgnięcia przez ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 ale na week ma ocieplenie być i w nocy ok 5 na plusie więc biała się może ruszy trochę a za nią szczupaki wiec myślę że szansa jest. Kolego Krzysiek byłeś może na W3? ja już ze dwa tygodnie nie byłem w ten week planuje uderzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 KrzysiekG, Dzięki za info, ale raczej i tak jeśli w ogóle pojadę to chyba obrzucać małe przylaskowe jeziorka. kepes53, Na 99% jutro około koło 14:00 jadę z bratem i ojcem ostatni raz w tym roku na Wisełke postukać 2-3 godzinki w okolice tyńca, jeśli wyprawa dojdzie do skutku napisze jak było Ps. Nie sądzicie że pięciokrotne w ciągu sezonu zarybianie pstrągiem tęczowym naszych krakowskich jeziorek to jakaś przesada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 kepes53, może i się ruszy i miejmy taką nadzieję. Jeszcze do ubiegłego tygodnia było git, a dziś cisza żadnej drobnicy nawet oczka. Na W3 ostatni raz byłem 29.11.. ale może jeszcze zdążę w tym roku. Elast93, na małych jeziorkach dziś nie było widać nawet drugiego brzegu Co do tego pstrąga to ostatnio po zarybieniu słyszałem, że jeszcze zostało trochę na ten rok ich ale czekają jak się całkiem ochłodzi i wiara odpuści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Dzisiaj na stronie pzw kraków pojawił się komunikat że zarybiają jutro, więc chyba o to ochłodzenie chodzi http://www.pzw.org.pl/kologrzegorzki/wiadomosci/123474/61/uwaga_zarybienie_pstragiem_teczowym_i_zakaz_wedkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 zarybiają dla łapiących z pod lodu w zimę... tylko gdzie ten lód?? z drugiej strony szkoda że sandaczem nie zarybią.. Elast daj zanać co się działo... ja jeżeli pojadę w week to w rejony poniżej przewozu... na Przylasek też mam chętkę ale jakoś nie mogę się zebrać w tamten rejon... zawsze wygrywają Brzegi lub W3... pewnie dlatego że mam najbliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cziczar Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Witam koledzy mam takie pytanko, zamierzam w 2016 opłacic karte wedksrska w Kole Niepołomice. Chcał bym sie zapytac co powiecie o nr.6 na przylasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arecki83 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Koledzy, Wyczytałem, że na Przylasku nie można łowić ze sprzętów pływających w nocy. A wiecie może jak ma się do tego wywożenie zestawu w sytuacji gdy wędka zostaje na brzegu? Jak strażnicy to inerpretują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Byłem raz na nocce ubiegłego lata to dwaj panowie stanowisko obok normalnie w nocy wywozili zestawy łódką zanętową, ale czy wolno w świetle przepisów to ci nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arecki83 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Dzięki Elast za informację. Właśnie próbowałem się dodzwonić do Państwowej Straży Rybackiej w Krakowie żeby ich podpytać, ale nikt nie odbiera Jak się czegoś dowiem to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Od 7 rano do 13 siedziałem na 1 z feederkiem i zaledwie jedno niemrawe branie....ludzi zatrzęsienie....był ktoś jeszcze może? Jakieś wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja co prawda nie na przylasku, ale na Rudawie dzisiaj przez 5 godzin nie miałem żadnego brania, co jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło... Dopiero po 5 godzinach i już naprawdę niesamowitych kombinacjach z przynętami i sposobami ich prowadzenia skusiłem 2 małe okonki i 1 klenika. Tak więc dzisiaj aura bardzo fajna na wypoczynek na świeżym powietrzu i spacer, ale rybom coś bardzo nie pasowało, bo ostatni taki brak aktywności to pamiętam ze stycznia. Nawet w grudniu się więcej działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nofer Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja byłem w sobotę na Przylaseku 9 ludzi tak że szpilke ciężko włożyć. Ale to było spowodowane zarybieniem teczakakiem i piękna pogoda. Jedna wędka spławik 3 nie mrawe brania zero na brzegu a druga wędka koszyczek to nawet brania nie było. Koło mnie parę osób połapało teczaków. Z racji tego że na przylasku ludzi więcej niż ryb dziś wybrałem się na Wisle za kleniem. Jedno uderzenie tuż przy brzegu małego klenia a tak to pusto. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan999 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Wczoraj nocka na przylasku,staw nr 2 zero efektów próbowałem na kulki(halibut),oraz kukurydza z białym. Pogoda nie rozpieszczała, lało całą noc i było zimno :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llukas1111 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam forumowiczów, mam małe pytanko, wiem że na cypel między 2 i 3 jest zakaz wjazdu ale czy gdybym tam wjechał motocyklem miałbym jakieś nieprzyjemności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Dzisiaj wybrałem się na przylasek, w sumie pierwszy raz pojechałem na dzień po skończeniu się zakazu wędkowania po zarybieniu. Łowiłem na jednym z mniejszych akwenów w godzinach 09:00-15:45. Wędkowałem standardowo tj, jedna wędka na grunt a druga na spławik. Jako przynęty używałem kukurydzy tutti frutti oraz białych robaków i rosówek, zanęta gutmix karp oraz dopalacz wanilia. Z gruntu odnotowałem dwa brania i wyjąłem jednego średniego lina +- 30 cm, natomiast na spławik w sumie kilkanaście brań w tym trzy wyjęte karpie 33-35 cm oraz dwa spięte, plus 3 liny największy 33 cm. Poniżej kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Czyli po zarybieniu widzę zabawa była, pewnie nie za długo będzie bo tam mało wpuścili tego karpika. Choć widzę że miejscówki nie obstawione, normalnie tam każde miejsce po zarybieniu zajęte. A tak nawiasem to widzę, że podsiadłeś mi miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 55 minut temu, KrzysiekG napisał: Czyli po zarybieniu widzę zabawa była, pewnie nie za długo będzie bo tam mało wpuścili tego karpika. Choć widzę że miejscówki nie obstawione, normalnie tam każde miejsce po zarybieniu zajęte. A tak nawiasem to widzę, że podsiadłeś mi miejscówkę. Taa nie obstawione tylko że na lewo ode mnie chyba z 7 osób a generalnie ilość osób dybających na karpie na akwenach przylasku to raczej można liczyć w setkach . Trzeba było się dziś pogimnastykować ze spławikiem bo jutro chyba nigdzie nie wyskoczę a jeśli już to gdzieś na Wisłę na 2-3 godzinki po południu ( komunia kuzynki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Dzisiaj ponownie wybrałem się z kolegą na przylasek, łowiliśmy od 04:15 do 10:00. Ja znowu ze spławikiem i gruntówką ale tym razem ryby praktycznie nie brały, z gruntu bez dotknięcia a na spławik aż jedna ok 15 cm płoć i ok 18 cm okoń.. Kolega chodził od zbiornika do zbiornika i spiningował, lecz tradycyjnie skubały tylko pistolety 30-45 cm. Podsumowując raz biorą raz nie Trzeba chyba poczekać na cieplejsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Piątkowy mix gatunkowy Była jeszcze różanka, ale ona trafiła bez fotki z powrotem do wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 A jaka metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Pierwszy stricte spławikowy wypad w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arecki83 Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Ktoś wie może dlaczego na 9-tce pływa tyle śniętych ryb? Naliczyłem kilkanaście, wszystkie w okolicy metra, głównie tołpygi, ale widziałem też amura i karpia. Jakieś glony??? Rozmawiałm z jednym stałym wędkarzem, to powiedział, że taka sytuacja powtarza się od kilku lat, zawsze na wiosnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Niestety ale tak jest jak mówił ten wędkarz. Praktycznie co roku leży sporo śniętych ryb. Mówili, że prawdopodobnie coś w tym okresie zaczyna się wytwarzać w wodzie. W 90% są to tołpygi które żywią się planktonem a to "coś" właśnie się z nim unosi w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 To nie tylko na 9tce tak jest, jakoś 2 tygodnie temu widziałem na 14tce mniej więcej w połowie stawu również spore truchło, ciężko stwierdzić ale wg mnie był to amur lub tołpyga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi