Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie z tego co wiem nieoficjalnie to póki co zostaje po staremu, przynajmniej na ten rok, pozostaje uzbroić się w cierpliwość jeszcze te kilka dni i powinno być info na stronie okręgu. 

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ja pisałem maile na bulwarowa i Panowie nawet nie raczyli odpisać z żadną informacja. Bardzo mi się to nie podoba takie traktowanie. Opłacając składkę to nie było problemu miła Pani mówiła żeby się kontaktować że zawsze udzielą informacji a tu proszę taka niespodzianka albo może nie 😁😁😁 Mogli by szanowni Panowie z pzw się troszku ruszyć i zrobić coś dobrze albo chociaż informować to co wiedzą i jaka jest sytuacja tak to pozostawia to bez komentarza...

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

• Super 1
Napisano

Tydzień temu, w kole dowiedziałem się, że do końca roku będzie po staremu i na przyszłość także, tyle że będzie mniej łowisk. Nie zmienia to faktu, że te dziadki leśne ze związku nie raczę poinformować chociażby, w jakim terminie podadzą informacje. 16-ty tuż tuż i nie wiadomo czy będzie można na weekend uderzyć na przylasek czy też nie.

Napisano

Napisałem do Pana prezesa ;) PZW Kraków maila o treści:

Szanowni Panie

Zwracam się z prośbą o poinformowanie nie tylko mnie ale i innych wędkarzy, kiedy zostanie podany jakikolwiek komunikat na temat dalszych planów dot. Przylasku. 
16 czerwca tuż tuż a nikt nie wie co będzie po tym terminie. Czy mogą podać Państwo na stronie PZW informację, kiedy zostanie przestawiony oficjalny komunikat ? wszyscy czekają i dopytują na forach.

Płacimy składki więc uważam, iż należy nam się chociaż informacja, kiedy można spodziewać się decyzji na ten rok.
Napisano

Hamramir i tak Ci nie odpiszą:D do końca roku zastaje  bez zmian takie mam informacje a tak jak kolega wyżej pisał będzie miej łowisk mają wszystko ponoć połączyć jakiś inwestor się znalazł  mają ruszyć jakieś roboty.....

mają być też jakieś ustalone godziny połowy ryb.... :o 

zresztą jak zauważyliście nie zarybili już pstrągiem przylasku 

Napisano

trzeba czekać na oficjalną informacje 

chociaż przed chwilą dowiedziałem się za są już jakieś informacje na "tablicach"

o zakazie łowienia na przylasku od 17 czerwca :angry: ktoś potwierdzi ??

jutro rano pojadę obadam czy to prawda :(

Napisano
52 minut temu, morelowy napisał:

Faktycznie trochę kaszana... 3 dni przed tajemniczym terminem i zero informacji. Żenada.

Żenada to jest ten PRL który rządzi na tej śmiesznej Bulwarowej.

Podobno "starych" drzew sie nie przesadza - Tylko WYCINA Przy samym pniu :D

Napisano

To jest tak jak w jednym filmie... chłopaki nie płaczą.

Oni myślą że to my jesteśmy dla nich a nie oni dla nas. 

Niestety jest to klub malinowym nosów i dziadków leśnych. A wszystko to za nasze pieniądze 

Napisano

Zbiornik nr 8 został częściowo "ogrodzony" przez właściciela działki. Powbijane słupki i rozciągnięta taśma. Na 8 brak jakiejkolwiek informacji o zakazie połowu.

Napisano

Panowie bez paniki, właśnie wróciłem z Przylasku i żadnych ogłoszeń o zakazie łowienia od 17 czerwca nie widziałem, wjeżdżałem od Branic koło 9, jedynie jakiś nowobogacki zagrodził palami część stanowisk od drogi przy 8 i poprzybijał tablice że teren prywatny.

Napisano

Tak wygląda opalikowanie 8 od strony 9, do tego tablice na drzewach teren prywatny. Ciekawe co ten właściciel robił przez te wszystkie lata wstecz, jakoś nie był zainteresowany tym terenem, nie przeszkadzało mu że wędkarze z koła HTS dbali o ten teren, sprzątali, kosili trawę, zawsze były rozstawione worki na śmieci, a teraz jak się zrobił szum o zagospodarowaniu to nagle sobie przypomniał, myśli że zbije na tym majątek. No to się rozczaruje, bo inwestycje jeśli będą to wyłącznie na 1.

Zdjęcie1403.jpg

Napisano

Z informacji jakie posiadam to łowić można, natomiast samochód trzeba zostawić trochę dalej i graty targać na stanowisko. Sama zatoka tam gdzie pomost to raczej odpada.

Napisano
Panowie  z bulwarowej  mają gdzieś..  nie śpieszą im  się z oficjalną informacją a  jutro dzień wolny :angry:

to już nie jest normalne...

A Kiedy było Normalnie? PZW to instytucja sama pod siebie a my prości wędkarze nie mamy nic do powiedzenia. Chcący wędkować nie tylko na komercji a i na rzekach trzeba płacić za coś co do końca nigdy nie jest pewne. Chodź rzeki przechodzą już w prywatne ręce... To dzięki nam istnieje coś takiego jak PZW to my ich finansujemy a oni mają nas gdzieś. Stare przysłowie nasz klient nasz Pan chyba już nie istnieje w tym wypadku. Powoli zaczynam myśleć że gdyby nie rzeki to prawdopodobnie nie opłacał bym składki bo to chyba nie miało by sensu. Sam brak informacji świadczy tylko o braku szacunku dla nas wędkarzy i tyle na ten temat....

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Właśnie wróciłem z Przylasku chodziłem ze spinem, 0 kontaktu z drapieżnikiem :(

rozmawiałem z kilkoma wędkarzami nikt nic nie wie ale skoro niema zakazu będą łowić 

Wędkarze strasznie zbulwersowani co się wyprawia posypały się niezłe...... w kierunku "Panów" z bulwarowej  

Napisano

Zakaz jest zapisany w zezwolenia.  Tam gdzie wpisuje się zlowione ryby. Przynajmniej u mnie. Też loginem dziś na spławik. Miazga. Same płocie.

Napisano

W czwartek byłem na Przylasku, żadnych informacji na tablicach nie było, firma sprzątająca zbierała worki ze śmieciami i rozstawiała nowe tak jakby wszystko było po staremu.

16 w okręgu mają wolne to chyba żadnego info na stronie nie będzie.