Spider85-S1 Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Dzięki za wyjaśnienie a czy warto wydawać te 200 zł. na 8 wykupywał ktoś kiedyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti51 Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 14 godzin temu, Spider85-S1 napisał: Dzięki za wyjaśnienie a czy warto wydawać te 200 zł. na 8 wykupywał ktoś kiedyś ? Tak, Wykupywałem, Różnie bywało w większości się nastawiałem na drapieżniki. Najczęściej spining (szczupak, okoń, sandacz bardzo rzadko) Próbowałem nocek na suma, ale poza jednym i to akurat na spining szału nie było (inne po 25 - 30 cm). Tylko ja raczej relaksacyjnie :). Bez szaleństw z nęceniem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Parę lat wstecz 8 była fajnym łowiskiem, było sporo ryby, teraz aby coś sensownego złowić trzeba poświęcić trochę czasu. Sytuacja jeszcze się skomplikowała jak został wyłączony z wędkowania brzeg oraz duża część wody przez prywatnego właściciela, akurat były tam jedne z lepszych miejscówek. Drapieżnika też jest mało, praktycznie to samo co na wodzie okręgowej. Jeśli nastawiasz się na białą rybę to lepszym rozwiązaniem będzie 5 i 6 Koła Niepołomice. Tu masz mapkę jaka część wody wyłączona jest z wędkowania. Cała zatoka od lewej strony, te dwie długie działki 141/1 i 141/2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider85-S1 Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 8 godzin temu, salto napisał: Parę lat wstecz 8 była fajnym łowiskiem, było sporo ryby, teraz aby coś sensownego złowić trzeba poświęcić trochę czasu. Sytuacja jeszcze się skomplikowała jak został wyłączony z wędkowania brzeg oraz duża część wody przez prywatnego właściciela, akurat były tam jedne z lepszych miejscówek. Drapieżnika też jest mało, praktycznie to samo co na wodzie okręgowej. Jeśli nastawiasz się na białą rybę to lepszym rozwiązaniem będzie 5 i 6 Koła Niepołomice. Tu masz mapkę jaka część wody wyłączona jest z wędkowania. Cała zatoka od lewej strony, te dwie długie działki 141/1 i 141/2 dziękuje to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Info z Gazety Krakowskiejhttp://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/a/przylasek-rusiecki-za-dwa-lata-poplywamy-i-wypijemy-kawe-na-urzadzonym-kapielisku-wizualizacje,13033743/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider85-S1 Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 7 godzin temu, salto napisał: Info z Gazety Krakowskiejhttp://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/a/przylasek-rusiecki-za-dwa-lata-poplywamy-i-wypijemy-kawe-na-urzadzonym-kapielisku-wizualizacje,13033743/ Tyle dobrze że tylko 1 pójdzie w odstawkę, a swoją drogą jak wyglądają aktualnie stawy na przylasku zamarznięte ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider85-S1 Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Witajcie dzisiaj byłem na przylasku spotkała mnie kontrol z Koła "Piastów" bardzo sympatyczny Pan z Panią chwile porozmawialiśmy i poinformowali mnie iż w tym roku były zmiany w regulaminie że po złowieniu dziennego "limitu ryb" trzeba się zwinąć się i udostępnić innym stanowiska wiem żę takie coś jest na 8 ale na innych stawach ?? przeglądałem 2 razy regulamin ale nie znalazłem takego zapisu rozmawiałem z innymi wędkarzami i nikt nic nie wie też byli zdziwieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti51 Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 5 godzin temu, Spider85-S1 napisał: Witajcie dzisiaj byłem na przylasku spotkała mnie kontrol z Koła "Piastów" bardzo sympatyczny Pan z Panią chwile porozmawialiśmy i poinformowali mnie iż w tym roku były zmiany w regulaminie że po złowieniu dziennego "limitu ryb" trzeba się zwinąć się i udostępnić innym stanowiska wiem żę takie coś jest na 8 ale na innych stawach ?? przeglądałem 2 razy regulamin ale nie znalazłem takego zapisu rozmawiałem z innymi wędkarzami i nikt nic nie wie też byli zdziwieni Paragraf 6 Punkt 1f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti51 Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 W dniu 15.04.2018 o 22:10, arti51 napisał: Paragraf 6 Punkt 1f I do tego jeszcze takie info: Interpretacja limitu dobowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer85 Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Witam Wszystkich! Chciałem podpytać jak tam sytuacja na Przylasku? Dużo lodu? Topnieje? Może był ktoś z Was ostatnio? Chciałoby się poganiać ze spławikiem za jakąś płoteczką... Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Panowie słyszeliście o tym sumie 250cm co został złowiony? Ponoć głośny temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 O sumie nie słyszałem, słyszałem o karpiu pełnołuskim 29kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 10 godzin temu, salto napisał: O sumie nie słyszałem, słyszałem o karpiu pełnołuskim 29kg. Nieźle.. pewnie Z 3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 I tu Cię zaskoczę, nie z 3K😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 24 minuty temu, salto napisał: I tu Cię zaskoczę, nie z 3K😀 Hmm, ja już o tylu różnych okazach słyszałem w tym roku że o cie Panie A tych potwierdzonych zdjęciami aż.. DWA Był podobno amur 28 kg z brzegów nr 3, dwa sumy powyżej 200 cm z Przylasku nr 1, a o Wiślanych okazach już nawet nie wspominam. Jak uda ci się jakoś zdobyć fotkę to chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Amur 28kg. https://rkbaits.pl/pl/blog/Amur-28kg-z-wody-PZW/18 Karp ważył 29.200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 2 godziny temu, salto napisał: Amur 28kg. https://rkbaits.pl/pl/blog/Amur-28kg-z-wody-PZW/18 Karp ważył 29.200 No to faktycznie nieźle.. o tym sumie słyszałem dziś w sklepie wędkarskim.. podobno "szczęśliwy łowca" go najnormalnie zabił i zabrał do domu.. Ch.j tam że mamy górny wymiar 200 cm w okręgu ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 6 minut temu, Elast93 napisał: No to faktycznie nieźle.. o tym sumie słyszałem dziś w sklepie wędkarskim.. podobno "szczęśliwy łowca" go najnormalnie zabił i zabrał do domu.. Ch.j tam że mamy górny wymiar 200 cm w okręgu ehh... No ale jeśli dobrze rozumiem zapis w regulaminie na wody Krakowskie to górny wymiar suma obowiązuje jedynie na rzece Wiśle od ujścia Skawinki do ujścia Raby.Więc miał prawo zabrać tego suma. Oczywiście normalny wędkarz by zrobił zdjęcie i wypuścił taką rybę aby inny też miał okazję się z nią zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Bo powinien być górny wymiar ochronny i by było OK.Np.70-130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr87 Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Witam Panowie, mam sprawe po kilkunastu latach znow wrocilem nad wode, bylem kilka razy na przylasku bez wiekszych rezultatow, jestescie w stanie cos poradzic, glownie grunt pellet pop up slodkie np morwa, na nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikraknh Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Witam serdecznie prosze Was o info bo nie byłem chyba z 25 lat na przylasku ze względu na przeprowadzke i chce wrócić do ukochanego miejsca Czy na zbiornik nr 9 wjeżdżając od branic czyli po lewej jest nr 8 a po prawej 9 i tzw słynna kiszka , między nią a zbiornik 9 można w prawo tam skręcić i wjechać autem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Tak dokładnie , jak wjeżdżasz od Branic to po prawej 9 a po lewej jest 8.Niestety na cyple od kilku lat jest zakaz wjazdu autem, przy tej kiszce i wjeżdzie jest niewielki parking gdzie możesz zostawić auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi