kepes53 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 http://wiadomosci.onet.pl/krakow/krakow-miasto-chce-pozyskac-miliony-na-przylasek-rusiecki/1302cx ciekawe jak będzie wyglądać wtedy sprawa wędkowania na PR. I co nasz PZW zrobi z opłatami na czas realizacji tej inwestycji bo raczej łowienia nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Obawiam się że jeśli Przylasek zostanie zagospodarowany tak jak jest to w planach to zostanie nam tylko Wisła Na razie jednak jestem dobrej myśli i pocieszam się tym że w tym kraju wszystkie inwestycje ciągną się latami i zanim ruszą to jest tysiąc problemów. Ostatnia nocka na Przylasku była dość owocna, cztery karpie, dwa 55cm,60cm oraz 80cm. Niestety jakość zdjęć nie najlepsza bo robione telefonem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Sobotni "piknik" na przylasku w upale. Brań jak na lekarstwo, nie widać było by ktoś coś łowił oprócz drobnicy ale coś tam się udało przechytrzyć. Wynik kilku godzin to 1 linek, 3 wzdręgi, 1 leszcz oraz taki młodszy (51 cm) pobratymiec koleżków prezentowanych przez Salto i w niedługim czasie po nim jego prawie bliźniak (49 cm): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 1 godzinę temu, KrzysiekG napisał: Sobotni "piknik" na przylasku w upale. Brań jak na lekarstwo, nie widać było by ktoś coś łowił oprócz drobnicy ale coś tam się udało przechytrzyć. Wynik kilku godzin to 1 linek, 3 wzdręgi, 1 leszcz oraz taki młodszy (51 cm) pobratymiec koleżków prezentowanych przez Salto i w niedługim czasie po nim jego prawie bliźniak (49 cm): Gratki.. ja od lipca niemiałem kontaktu z karpiami na naszych wodach PZW, a nigdy nie złowiłem żadnego powyżej 45 cm a tu jedzie gościu i z marszu łowi 50+ 😢 Powiedz chociaż na co się skusiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Bo to wiesz nie był wyjazd na ryby tylko nazwijmy "rodzinny" więc ryby to tak przy okazji, zresztą godziny między 11:30 a 18:00 raczej nic nie wróżyły dobrego. Karpiki na pellet, na włosie, który był na końcu zestawu......... spławikowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Ja zaliczyłem w sobotę nockę, niestety na moim miejscu siedzieli grilownicy więc byłem zmuszony siąść na innej miejscówce. Póżnym wieczorem dojechał jeszcze kolega, cała nocka bez brania jedynie rano delikatne podciągnięcie swingera i to wszystko Oczywiście rano jak wracałem to obowiązkowy postój na moim miejscu i sprzątanie po grilownikach, przynajmniej choć trochę zaoszczędzili mi roboty bo śmieci zostawili ładnie poukładane w jednym miejscu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 I to jest wędkarz z klasą!!! Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Niestety, taki to mankament właśnie na Przylasku. Śmietników naprawdę jest sporo w postaci worków przymocowanych w różnych miejscach, a mimo to niektórym ciężko przejść 5 metrów i tam wrzucić śmieci... lepiej walnąć w krzaki lub gdzie popadnie. Nie wiem jak im nie przeszkadza obcowanie z naturą w takich warunkach... przecież to razi w oczy. Ps. Salto następnym razem będzie życiówka w nagrodę, czego Ci oczywiście życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Ja i tak nie kumam wyrzucania ton śmieci w te worki, jak można zabrać ze sobą i wyrzucić u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Dzięki za info, co do śmieci no niestety dopóki nie zaczną sypać mandatów za syf na stanowiskach to jakiejś odczuwalnej poprawy raczej niema się co spodziewać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Mandaty nic nie dadzą jeśli teren jest ogólnie dostępny, każdy powie że jak przyjechał to tak zastał i śmieci są nie jego. Oczywiście wędkarz regulaminem jest zmuszony posprzątać przed przystąpieniem do wędkowania i o tym wie, a reszta ma to głęboko. Więc tak naprawdę cierpiała by tylko jedna grupa ludzi. Szkoda że nie można zrobić tak jak jest u karpiarzy na 3K. Jedynym wyjściem jest postawienie solidnych koszy takich aby np. lisy nie rozrywały worków, tylko taka inwestycja wiązała by się z dużymi finansami, bo kosze trzeba by ustawić praktycznie na każdym stanowisku tak aby nikt nie powiedział że nie wiedział że kosz jest obok. Zresztą problem chyba niedługo sam się rozwiąże, temat Przylasku od 7 min. http://krakow.tvp.pl/26762443/31-viii-2016-godz-1830 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Powiem szczerze że wogóle tego nie widzę. 3 dzikie zbiorniki dla wędkarzy więc na pewno nie na podstawowej opłacie. A w kolejce Bagry... dobrze że Wisły nie ruszą ale z drugiej strony cześć się na nią przerzuci... skoro łowiska się kurczą w perspektywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Znając życie to te trzy zbiorniki to będą pewnie te najmniejsze, jakoś nie wyobrażam sobie aby np.1,2 czy 9 były tylko dla wędkarzy. Póki co wczoraj powalczyłem chwilkę na Przylasku i trafił się kolejny karpik, nie mierzyłem ale coś pomiędzy 50-55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Nocka z piątku na sobotę, specjalnie nie liczyłem na brania ze względu na pełnię . Tym czasem rybki nawet brały, ogólnie cztery odjazdy z czego trzy rybki na brzegu. Karpie wielkością nie powalały, największy wielkościowo podobny do tego z ostatniego wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Witam, czy ktoś jest zorientowany jak ma się sprawa z Przylaskiem na 2017r.? Bo zastanawiam się czy kupić składkę pełną czy niepełną, a chodzi mi głównie o zbiornik nr 9. Bo jeśli kończy się im faktycznie dzierżawa, to co dalej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Z tego co mi wiadomo to inwestora na zagospodarowanie Przylasku póki co nie ma, PZW jest na razie jedynym zainteresowanym prowadzeniem gospodarki rybackiej na Przylasku,od stycznia będą sprzedawane normalnie zezwolenia jak w poprzednich latach z tą różnicą że do zezwolenia ma być dołączona adnotacja że kupujący został poinformowany że w połowie czerwca zezwolenie może utracić ważność ( wymóg formalno prawny i dotyczy tylko Przylasku).Jedyna inwestycja jaka może być zrobiona to zagospodarowanie 1 i 2 ale będą to ewentualnie ścieżki spacerowe/rowerowe. Myślę że na razie pozostanie po staremu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nofer Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Taka informacja na stronie pzw Kraków eh : Zbiorniki Przylasku Rusieckiego nr 1,2,3,7,9,12 i 13 udostępnione są do amatorskiego połowu ryb do dnia 16.06.2017 r., połów ryb po tym terminie uzależniony jest od podpisania umowy z UMK. Więc przypuszczenie się sprawdziły szkoda było by tych zbiorników. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 ehh, opłaty ciągle tak samo wysokie a wody z roku na rok mniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Po prostu PZW. A niby globalne ocieplenie, więc wody powinno być więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Totalna porażka, powinni się dogadać przed płaceniem składek, bo teraz nie wiadomo co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orni Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Panowie a moim zdaniem to nasze krakowskie pzw już doskonale wie że nie będą mieć przylasku. Jakby od razu dali to do wiadomości to masa osób nie opłaciłaby składek, a tak ci co maja nadzieję opłacą i dowiedzą się w czerwcu, że nic z tego nie będzie. Ja na nowy sezon zmieniam okręg, wolę jechać dalej na ryby raz za czas na fajną zadbaną wodę niż dawać kase tym ..... z pzw Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Spokojnie póki co nie ma chętnego na Przylasek, jedynie pzw jest zainteresowane Przylaskiem. Każdy inwestor który chciałby zainwestować w ten teren doskonale zdaje sobie sprawę że poniesie bardzo duże koszty które nie szybko się zwrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Generalnie dla mnie ewentualna utrata przylasku to nie będzie jakiś wielki problem, gdyż bywam tam rzadko ( w tym sezonie całe 5 razy ) bo mam dość daleko a i jakieś eldorado to to nie jest ( chyba że dla dziadków "karpiarzy" ). Nie mniej mocno się zastanowie czy opłacę składki, opłacam napewno kartnet na jednym prywatnym łowisku a czy coś więcej to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Ja raczej nie byłbym tak nastawiony, przecież jeśli Przylasek zostanie utracony to wędkarze tam najczęściej łowiący gdzieś będą musieli łowić. I nagle tam gdzie nie było dużej presji zwiększy się ona na niekorzyść ryb jak i łowiących tam wcześniej wędkarzy. Także w interesie nas wszystkich jest walczyć o to aby Przylasek był też dla wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 No a druga sprawa, czym rózni się oplata Pełna od Nie pełnej w łowiskach? Przylasek i kryspinów. Czyli jak odpadnie z Pełnej przylasek to zapewne wszyscy zaczną placic niepelną składkę. I myślicie że PZW na to sobie pozwoli? Nie, odpadnie przylasek i odpadnie składka Niepełna. Zostawią składkę Pełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi