bobik Napisano 28 Listopada 2005 Share Napisano 28 Listopada 2005 zakupilem kolowrotek bayron sato ale nie jestem pewien czy wytrzyma karpiowanie.prosze o jakies opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Listopada 2005 Share Napisano 29 Listopada 2005 zakupilem kolowrotek bayron sato ale nie jestem pewien czy wytrzyma karpiowanie Witam kol. Bobik,wszystko zależy jaka waga tych karpi ,czy młodsze roczniki czy starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 29 Listopada 2005 Share Napisano 29 Listopada 2005 chodzi mi o karpir powyzej 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Listopada 2005 Share Napisano 29 Listopada 2005 zakupilem kolowrotek bayron sato ale nie jestem pewien czy wytrzyma karpiowanie.prosze o jakies opinie Kolego Bobik no szkoda że wcześniej nie zadałeś takiego pytania ,czyli przed zakupem nie mam dobrych wieści ,ten kołowrotek nie bardzo się nadaje ,słaby mechanizm i słaby chamulec , na karpie po wyżej 10kg. Kolega zarznął go na drugim karpiu, w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_tar Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Witam ! Zakupiłem sobie dzisiaj wędke CARBOMAXX CARP KONGER. Teraz pytanie jaki kupic kołowrotek do tej wędki. Do wydania mam ok. 80 zł ( ,w gre nie wchodzą kołowrotki Jaxona ! Ma to oczywiscie byc kołowrotek karpiowy Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Do tej ceny co napisałeś to raczej cuda karpiowego nie dostaniesz Jak już to wybieraj między sprawdzonymi markami. Np.: http://www.allegro.pl/item369696196_karpiowy_z_wolnym_biegiem_.html http://www.allegro.pl/item368195514_nowosc_2007_konger_team_karp_640_sv_rewelacja_.html http://www.allegro.pl/item364472194_konger_imperial_pro_carp_530.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość primo Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Z tych tamszych to MITCHELL PREMIUM RUNNER 50FR . http://www.konikmorski.pl/premium-runner-50fr-p-82.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 A ja ci proponuje OKUMA TRAVERTINE 55 BAITFEEDER TRB-55 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-travertine-baitfeeder-g4-a19-p241-k3783.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_tar Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Dzieki wszytskim za pomoc ,kupiłem TEAM CARPA 560 SV.Chodzi całkiem fajnie 4 łozyska + 1 oprowe bieg wolny (oczywiscie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert_str Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Który kołowrotek byście wybrali do połowu karpi i dużych sumów: OKUMA TRAVERTINE TRB 55 - http://www.allegro.pl/item402179006_okuma_travertine_trb_55_dobra_cena_.html ABU GARCIA 105FR – http://www.allegro.pl/item399561450_wolny_bieg_abu_garcia_105fr_gratisy_najtaniej_.html TRABUCCO HUDRUS GBR 5000 – http://www.allegro.pl/item397922049_trabucco_hudrus_gbr_5000_wolny_bieg_10_lozysk.html YORK CARP BX 5004 – http://www.allegro.pl/item398542200_wolny_bieg_york_carp_bx_5004_nowosc_2008_.html SPRO Aggresive Pro LCS 750 – http://www.allegro.pl/item398661294_kolowrotek_spro_aggresive_pro_lcs_750.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Który kołowrotek byście wybrali do połowu karpi i dużych sumów:Co to znaczy dużych sumów W tym przedziale cenowym nie zawraał bym sobi głowy kołowrotkiem z wolnym biegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert_str Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 a jaki byś wybrał do połowu dużych sumów w tym przedziele cenowym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 sumowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert_str Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 sorry pomyliłem się juz zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Jeśli już miałbym wybrać z twoich propozycji skłaniał bym się ku spro. Miałem możliwość porównania okumy, spro i abu.Yorka i trabucco nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Na sumy żaden z podanych kołowrotków sie nie nadaje,są za słabe. Do łowienia karpi Prędzej ,ja bym stawiał na okumę. Spro wygląda ciekawie lecz jak dla mnie ma nieco zbyt duże przełożenie-5,2:1 jakoś mi do kołowrotka gruntowego nie za bardzo pasuje. Okuma ma mniejsze przełożenie-4,3:1 dzięki czemu lżej kręci i (przynajmniej teoretycznie)gwarantuje to większą żywotność mechanizmu. pozostałe odpadają; Abu -zbyt wiele niepochlebnych opinii,ze starego dobrego Abu została tylko nazwa. Trabucco-10 łożysk za taką cene to z czego one są ??chyba z plastiku? York-nie słyszałem pozytywnej opinii o tym kołowrotku,a to korbka sie łamie a to wolny/b sie zaciera-podobna jakość co Jaxson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Jeżeli spro, to bardziej model super long cast, niewielka różnica cenowa, a masz big pita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 York-nie słyszałem pozytywnej opinii o tym kołowrotku,a to korbka sie łamie a to wolny/b sie zaciera-podobna jakość co Jaxsonpowiedział bym, że gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert_str Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 A jaki poleciliscie model kołowrotka na duze sumy, nie mam zbyt duzego funduszu tylko do 115 zł. wolał bym zeby był wolny bieg, ale i bez niego się obędę, a może polecacie jakieś morskie kołowrotki na suma i karpia, chciałbym aby mieściło się około 200m/0,40 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon3r Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Witam. Chciałbym złożyć sobie dwie wędki karpiowe. Sprawę kijków mam już załatwioną, ale kołowrotki.. To już jest raczej to w czym nie jestem za dobry i się na tym po prostu nie znam. Jedna wędka ma być tą 'gorszą'. Mam do niej kijka CARBOMAXX 3,30m, wyrzut - 50-100g. Myślałem, aby zakupić do niej ten kręciołek. Czy jest to dobry wybór? Będę na niego łowił przeważnie leszcze, takie po 3kg, czasami zarzucę na karpia. Druga wędka to już będzie ta 'lepsza', kijek za ok. 100zł, jeszcze nie wiem jaki, ale coś godnego uwagi się zapewne znajdzie I upatrzyłem sobie o ten kołowrotek Czy jest to dobry wybór? Mogę dać na kołowrotek max. 150zł. Chcę, żeby sobie poradził z 10kg karpiami i amurami. Z góry dzięki za pomoc //EDIT: Co powiecie na ten kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Co powiecie na ten kołowrotek? Z tych kołowrotków co podałeś to bez zastanowienia brałbym Dragona Maxime. Mam poprzednią wersję tego kręciołka i mogę go polecić . Tego Kongera na twoim miejscu bym sobie odpuścił , kasa w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon3r Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Tego Kongera na twoim miejscu bym sobie odpuścił , kasa w błoto. Dużo osób mówi, że jest to całkiem dobry kołowrotek w stosunku jakości do ceny No, ale jeżeli nie Konger to jaki? Do 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Witam Dołóż te 20-30 zł i sobie kup okuma spectrum, dużo osób go chwali ja jutro odbieram przesyłke z dwoma tymi kręciołami, dziś sąsiad mi pokazywał swoje ;D codziennie prawie jest na rybach ( wisła ) wiec kołowrotki troche przeszły ma je od wiosny i jak narazie nic im nie dolegało nie chuczą ani nic nawet przy mocnym nurcie i przy koszyku o wadze okolo 80-100 gram Zastanów sie nad OKUMA SPECTRUM Pozdrawam, życze udanych połowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Ja polecam ci kołowrotki OKUMA Travertine TRB .Posiadam 2 szt. wielkości 55 i jak na razie działają bezawaryjnie ,w tej cenie (120zł )są to naprawde godne polecenia kołowrotki,ale jak byś miał na tyle kasy to zainwestuj w kołowrotek SPRO Big fish ,nie słyszałem negatywnych komentarzy,same pozytywy. Co do tych kołowrotków co pokazałeś Konger odpada gdyż nie jest to firma robiąca DOBRE kołowrotki poza tym (jak dla mnie) ma trochę za duże przełożenie.Z podobnego powodu odpada kołowrotek MITHELL.Co do DRAGONA również ma za duże przełożenie i dodatkowo stanowczo za dużo całkowicie zbędnych w tej metodzie łożysk. Ja bym tych kołowrotków na pewno nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon3r Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Ja polecam ci kołowrotki OKUMA Travertine TRB .Posiadam 2 szt. wielkości 55 i jak na razie działają bezawaryjnie ,w tej cenie (120zł )są to naprawde godne polecenia kołowrotki Hmm.. Chyba zdecyduję się na tą OKUMĘ. jak byś miał na tyle kasy to zainwestuj w kołowrotek SPRO Big fish ,nie słyszałem negatywnych komentarzy,same pozytywy. Niestety nie stać mnie na taki kołowrotek. Nie chcę kupować jakiegoś nie wiem jak drogiego sprzętu, bo wiem, że za rok, albo dwa i tak będę musiał go zmienić I stanowczo kręcioł za ~100zł mi wystarczy Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć co do tego Mitchell'a? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi