cris Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam mam problem z wyborem kręciołka co brać: 1.Cormoran ANTERA-BR 5PiF 5000 wolny bieg 2.SHIMANO CATANA 4000 RA 3.Daiwa Crossfire 4000x Będę łapał raczej karpiki tak do 10kg i żyłeczkę będę miał 0,30 albo 0,35 ale raczej 0,30.Pomóżcie bo nie wiem co wybrać (wędka to Daiwa Blackwidow 3,60) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 cris, lepiej skieruj swoje myśli na Okuma lub Spro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Czyli coś z spro lub okumy to co byście polecili?? tak do 150zl max Może OKUMA TRB 45 WOLNY BIEG albo SPRO AGGRESIVE PRO LCS 750 Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Może OKUMA TRB 45 WOLNY BIEG albo SPRO AGGRESIVE PRO LCS 750 Tu już wybór należy do Ciebie. Jedni chwalą Okume inni Spro. Ja osobiście posiadam ten drugi i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Tak szczerze to bardziej mi się podoba Spro i chyba go wezmę.A mam jeszcze jedno pytanko czy przełożenie w kołowrotkach ma znaczenie jeśli chodzi o karpiowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatamarcela Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 mam dwa krecioly okuma trb 45, swietnie pracuja. najwazniejsze to wybrac to co polecaja ludzie na forach, bo jak pojdziesz do sklepu to sprzedawcy zawsze wciskaja to od czego maja najwieksze prowizje. w jedynym z duzych sklepow w wawie rozmowa zawsze kreci sie tylko wokol kreciolow i kijow dragona, wiec badz ostrozny:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman1991 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Witam, szukam dobrego kręcioła, cena max. 120 zl z wolnym biegiem, zyłka 0.35. jakies propozycje, uprzedzam jestem początkującym wędkarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Witam mam dylemat co wybrać: 1.SPRO Aggresive LCS 740 2.OKUMA TRAVERTINE 40 TRB40 Pomocy w wyborze bo mecze się z zdecydować i nie wiem co wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Zależy do jakiej wędki. Mi Okuma nie była w stanie wyważyć Tandem Baitsa lecz Konger CarboMaxx Carp był wyważony doskonale. Okuma ma 5 lat gwarancji, mi służy 2 lata i jest jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 A po co wyważać To nie spinning, że rzucasz setki/tysiące razy dziennie manewrując kijem.Karpiówki leżą sobie na stojaku/podpórkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Ja odczuwałem wielki dyskomfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shivan Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam! mój pierwszy post na forum;p jestem początkujacym wędkarzem...mozna powiedziec że nawet bardzo;] pozwole sobie jednak wyrazic opinie na temat okumy Travertine chcialem ja obejrzec zachecony miedzy innymi postami z tego forum... w rzeczywistosci prezentuje sie ona jednak niezbyt dobrze... tzn "plasitkowo" przy okazji dorwalem tez w swoje rece jakiegos shimano Baitrunnera ( oznaczenia nie pamietam ale chyba było to "st"...z plastikowa szpula;DD ) i stwierdzilem ze okume sobie odpuszczam... wole dozbierac troche pieniazkow i kupic sobie wlasnie mlynek od shimano i btw: warszawa_24 jak sprawuje ci sie enforcer? dzisiaj kupilem 12 ft 3lbs travela...wykonanie naprawde niezłe ... mozna powiedziec ze nawet za dobre jak na pierwszą wędke w życiu;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 warszawa_24 jak sprawuje ci sie enforcer? Wciąż brak Mega Baitsa jak i ostatnio straciłem wszystko na akcesoria końcowe w trakcie jazdy... Jak w tym roku zarzucę zestawem karpiowym to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elsynek Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Panowie co wybrac: Shimano ST 6000 RA Baitrunner czy OKUMA TRAVERTINE TRB 55 ?? Kij bedzie taki Shimano Alivio CX 3.00lb TC 12ft . Co myslicie o takim zestawie? Bedzie to moj pierwszy zestaw karpiowy. Lowic bede glownie na jeziorach w UK, miski jakie ciagaja znajomi siegaja nawet 20 ale standard to ok 10. Moze polecicie cos innego w podobnej cenie? Dzieki za rady i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Panowie co wybrac: Pewnie że Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elsynek Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Acos jeszcze w cenie shimano? Mógłbyś zajrzeć ten w temat kiji i się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Acos jeszcze w cenie shimano? Myśle że nie ma co wymyślać ale godne polecenia też będą kręcieły Daiwy Kij bedzie taki Shimano Alivio CX 3.00lb TC 12ft Mam starą serię Alivio i powiem że są super,ale odnośnie długości to bym wybrał zdecydowanie 13ft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shivan Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 @ elsynek hmmm ja ostatnio kupilem sobie baitrunnera tylko ze "dl" a to w sumie to samo co st tylko ze z aluminiowa szpula;p testowany zbytnio nie byl ...ale ogolnie jest ok chociaz poruwnujac go do baitrunnera 4500B ktorego mam przy drugiej wedce mam wrazenie ze trzymam plastikowa zabawke;DD wracajac...kupuj smialo bedziesz zadowolony;D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elsynek Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Zakup poczyniony ten kupilem dl . Jest to moj pierwszy zestaw karpiowy wiec nie moge go z niczym porownac . W weekend byl testowany na 6 godzin wedkowania 1 branie niestety misiek sie spial podczas holu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Witam wszystkich mam taki dylemat jaki kołowrotek wybrać bardzo proszę o poradę: -Tica Abbys TF6007 -Dragon MEGA BAITS LD Carp FR1065i lub FR 1060 -Spro Incognito LCS 855 Co polecicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 TICA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 TICA a dlaczego Tica ? moze rozwiniesz wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 cris, musisz się zastanowić gdzie najczęściej łowisz [duże zbiorniki zaporowe,rzeka,glinianki,czy łowisz z rzutu czy z wywózki,z workami pva,itp...] i wtedy wybrać kołowrotek do swoich potrzeb -Tica Abbys TF6007-Dragon MEGA BAITS LD Carp FR1065i lub FR 1060 -Spro Incognito LCS 855 Ja Ci polecę każdy z wyżej wymienionych,ale czy one tobie będą służyć na każdej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Właśnie czemu TICA ?? Ja bym skłaniał się bardziej ku SPRO(nie słyszałem negatywów jeśli chodzi o ten młynek). Słowik jeśli chodzi o zbiorniki to zazwyczaj są to jeziora lub łowiska specjalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 TICA a dlaczego Tica ? moze rozwiniesz wypowiedz Pytanie było o wybór kołowrotka z podanych modeli, a nie o opis i opinie . Odpowiedziałem Tica, ponieważ mam te kołowrotki tylko bez WB (Sceptery GE), są to kołowrotki wysokiej klasy, za niewielkie pieniądze, a przede wszystkim opis się zgadza z realem, podczas użytkowania, nie tak jak jest z większością przereklamowanych kołowrotków. Więc na Twoje pytanie a dlaczego Tica,poczytaj opis to poznasz odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi