GaGacek Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Co możecie polecić do siedzenia na lodzie, wiaderko, kosz czy może coś innego? Poszukiwałem na allegro odpowiedzi na moje pytanie. Znalazłem: Konger – miałem okazję pomacać je w sklepie i jakoś nie przekonuje mnie konstrukcja, mam wrażenie że się po dłuższym czasie „rozejdzie się”. Zebco – podobna konstrukcja do kongera i jakoś do mnie to nie przemawia. CATCHING aluminiowy kufer – Kuferek zgrabny, kompaktowy, nie za duży, podoba mi się. Tylko czy aluminium jest „bezpieczne” przy niskich temperaturach? Nok Gacek - skrzynka z płozami, ma jedna wadę, jest ogromne Cytuj
Finczyk Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Mozna wykorzystac lekkie dziecinne sanki drewniane z oparciem. Raz, ze mozna wszystko na nich wiezc bez wysilku, a dwa, ze mozna na nich siedziec wygodnie. I nie sa za male jakby sie to zdawalo. Cytuj
kamyk Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 ja mam takie, i jest OK. góra mieści całe barachło potrzebne na lód. co do wytrzymałości to nie ma się co obawiać, jeśli wytrzymuje 120 kilo mojej wagi, a na lodzie jestem 4 razy w tygodniu. Link nie zgodny z regulaminem -Maniek Cytuj
gerrit Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 Proponuję wykorzystanie lodówki turystycznej typu cool-box:ok. 30 l.pojemności wtedy siedzi się wygodnie, dorabiamy uchwyty na wędeczki z rurek PCV, nartki albo płozy do ciągania po śniegu,mocujemy pasek od starej torby do noszenia na ramieniu i nasze FERRARI PODLODOWE za parę złoty gotowe - mam takie już parę lat. Cytuj
buszmen Napisano 11 Stycznia 2013 Napisano 11 Stycznia 2013 Witam! jutro wybieram się z braćmi na Śniardwy ,będę tam pierwszy raz .a na lodzie 3 raz dopiero nie mam jeszcze odpowiedniego sprzętu , i zastanawiam się co wziąć właśnie do siedzenia? czy najzwyklejsze wiadro czy może krzesełko z plecakiem , na którym łowię latem? czy takie krzesełko zda egzamin? czy będę wyglądał z nim jak idiota? Pozdrawiam. Cytuj
pet87 Napisano 11 Stycznia 2013 Napisano 11 Stycznia 2013 czy będę wyglądał z nim jak idiota? głupie pytanie,Tobie ma byc wygodnie i tyle Cytuj
tomek1 Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 buszmen, zwykłe krzesełko wystarczy, ale na to połóż koc złożony w kostkę. Bez tego dupsko Ci zmarznie. Cytuj
buszmen Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Bez tego dupsko Ci zmarznie. Krzesełko zdało egzamin , i wcale nie zmarzłem w tyłek wiało ,było -7 i tylko trochę zachodziło mi w stopy ,miałem 2pary skarpet wojskowych ,ocieplane gumowce(pianka) tylko numer większa ,jak by była większa o dwa numery to by było super . Jutro będę testował inne ''gumowce''(seafox) Pierwszy raz łowiłem na mormyszkę , i tyle okoni jednego dnia to w życiu nie złowiłem największy miał pół kilo ,złowiłem też 3 leszcze ,kilkanaście płotek i sporo jazgarzy , ogólnie dzień uważam za udany ,lód od 8 do 12cm .troszkę miałem stracha bo nigdy nie byłem na takim akwenie. Cytuj
dominik poznan Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 najlepsze są sanki ,uniwersalne jako siedzisko i zamiast torby gruby styropian na nie lub koc i pełna wygoda można nawet przyczepić pojemnik lub koszyk na wędki i masz wszystko w jednym nic nie nosisz wszystko wozisz Cytuj
buszmen Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 najlepsze są sanki Może i tak ale jak się jedzie golfem we 4 na Śniardwy to i tak w bagażniku trochę mało miejsca , na skrzynki, wiaderka itp. Nadal chodzę ze swoim krzesełko-plecakiem ,wygodnie się siedzi i sporo rzeczy mogę zabrać .Chociaż ''przysposabiam'' wysokie wiadro 20l gdyż dzisiaj byłem na takim jeziorze gdzie przy brzegu pod śniegiem stała woda pierwszy raz się z czymś takim spotkałem - odwilży na Mazurach żadnej nie było w dzień temperatura nie spada poniżej -10*C lód 20cm . Dalej od brzegu jest ''sucho'' dlatego pomyślałem o wiadrze aby nie moczyć plecaka.Jeden z braci ma wiadro z dorobionym paskiem i nie narzeka , a drugi brat ma skrzynkę Mikado też fajna , ale wywrotna jakaś bo już parę razy leżał Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi