przemu321 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam! Szukam kołowrotka do wędki Konger Cross Maxx 2,7m 7-25g Mój wybór padł na kołowrotek Spro Passion FD Podpowiedziano mi że dobrym rozwiazaniem będzie model FD 740 ale szukając po sklepach znalazłem pare podobnych modeli rożniących się jedynie niewiele nazwą i wagą. i moje pytanie brzmi który polecacie z tych modeli: - SPRO PASSION 740 FD - SPRO PASSION 740 FD MATCH - SPRO PASSION 741 FD MATCH i nigdzie nie znalazlem info czy te modele mają szpule zapasową Z góry dziękuje za odp Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Ja bym brał SPRO PASSION 740 FD, do spinningu w tej klasie cenowej podobno nie do pobicia, czytałem o nim same dobre opinie, wytrzymywał nawet ciężkie spiningowanie, może nie chodzi za cihco, ale ma bardzo precyzyjny i płynny hamulec. A co do szpuli to jej faktycznie nie ma w komplecie, w tym modelu na pewno, więc w tych dwóch pozostałych przypuszczam że także. W końcu to prawie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenobiuszek101 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 przemu kolowrotki spro passion nie posiadaja szpuli zapasowej - SPRO PASSION 740 FD szpula gleboka fajny sprzecik do lekkiego spina , - SPRO PASSION 740 FD MATCH - SPRO PASSION 741 FD MATCH te dwa modele sa z plytka szpula typu match do metody splawikowej odleglosciowej ale w sumie obydwa moga byc do spina jak i splawika z tym ze match bardziej do okonkow ( cienkiej zylki wejdzie odpowiednia ilosc) jesli bedziesz wedkowal na cos grubszego wez 740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 - SPRO PASSION 740 FD MATCH do przeznaczenia jakie kolega wymienił śmiem twierdzić że POJEMNOŚĆ SZPULI: 150/0,18 zupełnie wystarczy, ew. zamiennie 130m 0.20 lub ze 100m 0,24 max. plecionki też trochę tam wejdzie.nawó będzie ładniejszy i nie trzeba stosować upierdliwych podkładów, jak tylko masz okazję to korzystaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemu321 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 przemu kolowrotki spro passion nie posiadaja szpuli zapasowej a czy jest możliwość dokupienia takiej szpuli? czy ktoś się orientuje w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenobiuszek101 Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 przemu popytaj sprzedawcow z allegro ktorzy sprzedaja kolowrotki spro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemu321 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 ok popytam na allegro jest koleś od którego bym kupowal kongera cross maxxa i właśnie spro Passion 740. moze on mi w tym pomoże pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Czy do Spro Passion będzie pasowałą szpula od np. red arca/ryobi zaubera? Nigdzie ni emogę znaleźć szpuli do passiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 panowie odgrzewam temat o co chodzi z tymi szpulami bo chce kupic kreciol spro i wszystkie sa z jednymi szpulami. Co do dokupienia drugiej to cisza nikt niec nie wie ;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławomirJ Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Czy do Spro Passion będzie pasowała szpula od np. red arca/ryobi zaubera? Nigdzie nie mogę znaleźć szpuli do passiona Będzie pasować, tylko musi być ten sam rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 własnie zamówiłem passiona 730 FD czekam z niecierpliwoscia. I juz szukam zapasowej szpulki dajcie jakies namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mermit87 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Może to już było, ale zaryzykuje. Czy ktoś może mi napisać czy jest duża różnica w wielkościach tych kołowrotków między rozmiarem 720 a 730, widziałem tylko 730, a 720 chciałbym do spina 240/20g i nie wiem czy nie okaże się za wielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 chyba chciales napisac ze za MAŁY ? ja mialem w rekach fd 720 i wielkoscia jest jak catana 2500. JA do swojego spina wlasnie kupilem fd 730 dl. 2.4 cw do 30 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mermit87 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Chodzi mi dokładnie o gabaryty Passiona 720, ponieważ pasowałem kijek z Mantą 830 i wyglądał strasznie nieproporcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 ja wlasnie dostalem passiona 730 i jest SUPEr naprawde cacko. Jutro nawijam pletke i tylko czekam na nowy kij mistrala i jazda nad wode testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Co do zapasowej szpuli nie wiem czy pasuje od innych modeli ale z tego co mi wiadomo bo pytałem jak zamawiałem swojego jest możliwość dokupienia do niego szpuli w fishing-marcie z tym że cena jest jak dla mnie strasznie wysoka tutaj odpowiedź którą dostałem "Dostalismy Panskie zapytanie odnosnie szpuli zapasowej do kolowrotka Spro Passion FD 740 Match, mamy takie szpule na miejscu ale sa one niestety dosc drogie (koszt 50zl) + koszt wysylki." pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Witam ,wczoraj do mojej kolekcji kijów przybył jeszcze jeden kij tym razem w formie prezentu .Jest to Mikado UV Spin 10-25 .Postanowiłem przeznaczyć ten kij do lekkiego szczupakowania ponieważ takowego nie posiadam a wydaje mi się że będzie dobry na moje łowiska gdyż łowie raczej lżejszymi gumami na główkach 10-12 g. Poczytałem troszkę o tym kiju na forum widzę że niema nagannych opinii.Teraz pozostaje kwestia doboru kołowrotka i przyznam że myślę o spro passion 730 lub coś z Okumy lub Daiwa Crossfire .Może coś doradzicie w cenie do 150 zł??? suhhar ile dałeś za tego Spro?? _________________ Pozdrawiam Pavlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Koledzy pomożecie coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Myślę, że spro będzie najlepszym wyborem. Crossfire ma znajomy i niezbyt równo układa żyłkę. Jedna wada passiona to brak zapasowej szpuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Zamówiłem Spro Passoin 730 FD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Dziś przyszedł Spro Passion ,jest świetny ,dobrze wykonany i ładnie kręci.Super młynek jak za tą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Więc skorzystam z okazji i przyczepię się do tematu:)Kupiłem Team Dragon Silver Edition 2.70 c.w 10-28 na szczupaki i teraz chce kupić kołowrotek i widzę że świetne opinie w swoim przedziale cenowym ma Spro Passion....I teraz pytanie brzmi jaki wybrać rozmiar?? Chcę także kupić drugi kij wyłącznie na okonia-boczny trok(wędzisko 2.70 c.w do 15g)i jaki rozmiar właśnie Spro Passion byłby odpowiedni do takiego łowienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Chłopaki pomóżcie bo chce dziś złożyć zamówienie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 .I teraz pytanie brzmi jaki wybrać rozmiar? 730 lub 740 ale raczej ten drógi a na okonia polece kij Mikado Lexus Saphire do 13gi np SproPasson 710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risek22 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Witam. Podepne sie troszke do tematu. Otoz pytanie brzmi, jaki rozmiar do wedki do 15g, lowie na gumy nie ciezsze niz 10gram ale czasem zdarzy sie obrotowka czy wobler? 720? 730? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi