Marienty Napisano 4 Kwietnia 2020 Share Napisano 4 Kwietnia 2020 Nie widziałem podobnego tematu (jeśli się mylę to można połączyć). Czasami kupujemy jakiś przedmiot z przeznaczeniem na ryby ale okazuje się, że ów przedmiot jest równie przydatny przy innych okazjach. Zachęcam do dzielenia się takimi informacjami. Wszyscy na tym skorzystamy Pochwalę się ostatnim zakupem. Samopompującą się matą tzw "poddupkiem". Ostatnimi czasy zaliczyłem sporo wypadów za kleniem z DSem. Taszczyłem ze sobą małe krzesełko z którego i tak nie mogłem skorzystać bo często teren był nierówny, nie było gdzie i jak go rozłożyć (na zawsze najbardziej mnie irytuje) czy też pisząc wprost - siedziałem na skarpie (jak to przy kleniach). Przeszukałem kilka portali zakupowych i znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/siedzisko-termiczne-samopompujace-40-x-30-x-3-cm-8435626373?snapshot=MjAyMC0wMy0yMlQwODo0NzoyNC4zNjZaO2J1eWVyO2Y1ZDlkYzFiOWFkMjNiNGQwNTliNmY0ZDFiMzIwZDMxZmM0NTc3MjU0OWE2ZmI2ZGU0Y2E4YThkMTk3MTk4YzM%3D Opis z aukcji (po pewnie za jakiś czas link nie będzie aktywny): Wymiary po spakowaniu : około 32 x 6 x 6 cm (długość x szerokość x wysokość) Wymiary po nadmuchaniu: 40 x 30 x 3 cm (długość x szerokość x wysokość) Waga z workiem transportowym: ca. 220 g Materiał: Pokrycie: 100% poliester Wypełnienie: 100% pianka poliestrowa Mata jest już u mnie i powiem Wam... REWELACJA! Mega wygodna (nawet teraz na niej siedzę), materiał łatwy w czyszczeniu. Mega izoluje - odnoszę wrażenie, że będzie dobrze służyć nawet w chłodniejsze miesiące. Zajmuje bardzo mało miejsca po spakowaniu (mieści mi się w mały plecaczek z Decathlonu) i pasuje ideeeeeaaaalnie na wypady takie jak - klenie "na chodzonego". PS Klapeczki dla skali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Kwietnia 2020 Share Napisano 4 Kwietnia 2020 Potrzeba matką wynalazków ja wykorzystuję 3 litrowy worek po soku jabłkowym miękki, izoluje , miejsca zajmuje 1/3 tego co ta mata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 A ja w bagażniku mam zawsze kawałek styroduru 80mm grubości. Gwarantuje wam panowie, że cieplej w tyłek na niczym innym nie będzie trochę twardo ale za to izolacja najlepsza na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Ja używam piankowej podkładki do prac w ogrodzie Zapinam ja na taśmie z karabinkiem do paska, albo szlufki od spodni - dzięki temu nie muszę jej nosić ani pilnować co jest szczególnie istotne w nocy 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 W dniu 4.04.2020 o 22:32, ESSOX napisał: ja wykorzystuję 3 litrowy worek po soku jabłkowym Bardzo pomysłowe, muszę przetestować. Chciałem coś napisać o kaloszach z pianki EVA ale boję się co byś odpisał 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 4 godziny temu, Marienty napisał: Chciałem coś napisać o kaloszach z pianki EVA ale boję się co byś odpisał 😁 Nie bój nic , pisz jak by co to też mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi