siarka Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 witam! Jak wygladaja polowy z kolobrzegu...? ktos ostatnio byl? bo ostatnio z rybka bylo cienko...cos sie poprawilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Dołączam się do pytania Siarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mała Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Jestem krótko (23.03) po pobycie na zachwalanym powszechnie w necie kutrze Admirał II z Władysławowa. Postanowiłem na niego się wybrać, gdyż spotkałem wiele bardzo pochlebnych opinii na jego temat. Powiem wam szczerze - nie polecam nikomu.Cena - 180,00zł. W cenie rejs, ledwo temosik kawy i herbaty na 20 ludzi, załoga nieuprzejma, na prośbę o wyfiletowanie usłyszałem najpierw, że nawet patroszenie to ich ponadnormatywny obowiązek i nie muszą tego robić. Szyper przez cały czas napływał jedną burtą - zero reakcji na prośbę o napłynięcie drugą burtą. Stałem na zawietrznej, więc wiecie co to za mordęga. Łowiłem już na różnych pływadłach , lecz tak niesympatycznej, nieuprzejmej załogi nie spotkałem. Jak również nigdy nie spotkałem łodzi, gdzie szyper napływa wyłącznie jedną burtą. Chyba wcześniejsze pochwały powywracały chłopcom w głowach. W skali 1/10 u mnie mają słabą 2. Witam. Ja tam nie narzekam na AdmirałaII. Mi pasowało że napływa na jedną burtę. Stałam też na zawietrznej i uważam że, jest lepsza od nawietrznej. W razie nastepnego terminu wiem gdzie się ustawić, gdyby rufa i dziób były zajęte A kanapki można zabrać swoje. Poza tym, jak sie idzie na niesprawdzoną osobiście jednostkę, to można zapytać o socjal. Przynajmniej ja to robię, żeby nie było niespodzianki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerrit Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Witam Wilków Morskich.Proszę o informacje jakie są wyniki na kutrach z Łeby w ostatnich dniach.Pierwszy wypad planuję 08-09.04 o ile Neptun pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor.p Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Witam Wilków Morskich.Proszę o informacje jakie są wyniki na kutrach z Łeby w ostatnich dniach.Pierwszy wypad planuję 08-09.04 o ile Neptun pozwoli Witam. Na jakim kutrze wypływasz 08.04.10. Ja wypływam 07.04 Hydrografem a 08.04.10 Delfin C. Czy ktoś może polecić jakąś kwaterę w Łebie blisko portu i za rozsądną kasę z normalnymi warunkami socjalnymi. Ważne aby była sprawna lodówka. Proszę o podanie tel. kontaktowego. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerrit Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 cześć kaczor.Oba rejsy zarezerwowaliśmy (osiem osób z Białego)na Dr. Słowiku- nie pływałem na nim jeszcze, ale ciekawi mnie jego wielkość i jak się sprawuje na morzu.Nasz ,,tajny agent" z Łeby donosi że szyper-właściciel p. Bartosz potrafi dobrze napływać.Nocleg bierzemy u jego rodziców- 30 zł za łóżko-warunki bardzo dobre.Namiary znajdziesz w necie-dr. Słowik.Wcześniej pływaliśmy na Misisipi i Księżnej-ja połapałem całkiem niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor.p Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 cześć kaczor.Oba rejsy zarezerwowaliśmy (osiem osób z Białego)na Dr. Słowiku- nie pływałem na nim jeszcze, ale ciekawi mnie jego wielkość i jak się sprawuje na morzu.Nasz ,,tajny agent" z Łeby donosi że szyper-właściciel p. Bartosz potrafi dobrze napływać.Nocleg bierzemy u jego rodziców- 30 zł za łóżko-warunki bardzo dobre.Namiary znajdziesz w necie-dr. Słowik.Wcześniej pływaliśmy na Misisipi i Księżnej-ja połapałem całkiem niezle Witam. Ja pływałem w zeszłym roku we wrześniu na Delfinie C. Z synem złapaliśmy sporo ryby, w szt. to dziesiąt. A jakiś telefon do rodziców p.Bartosza, bo w necie będzie tylko kego numer. Pozdrawiam Piotr K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOwer Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Mi pasowało że napływa na jedną burtę. Stałam też na zawietrznej i uważam że, jest lepsza od nawietrznej. W razie nastepnego terminu wiem gdzie się ustawić, gdyby rufa i dziób były zajęteA kanapki można zabrać swoje. Poza tym, jak sie idzie na niesprawdzoną osobiście jednostkę, to można zapytać o socjal Witam. Jak świat światem, tam gdzie 2 Polaków, tam opinii 6. Wszystko zależy od warunków meteo. Jak solidnie wieje i dodatkowo są duże pływy chciałbym widzieć jaka jesteś zadowolona z tej "lepszej" burty. Nie złośliwie, lecz szczerze z całego serca, abyś zrozumiała o czym piszę, życzę Ci takich warunków przy najbliższym rejsie. A cena nie jest adekwatna do rzeczywistych warunków na kutrze. Życzę połamania a temat uważam za zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerrit Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 siema kaczor.Pani Teresa Słowik, Łeba, ul.Starzyńskiego 10, tel.504542701-polecam.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor.p Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 siema kaczor.Pani Teresa Słowik, Łeba, ul.Starzyńskiego 10, tel.504542701-polecam.Pozdrowienia. Witam. Wielkie dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekZ Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam serecznie. jest to mój pierwszy post na tym forum, i od razu licze na Wasza pomoc!!! mianowicie...30 kwietnia chciałem wypłynąc z Darłówka, ale mój ulubiniec Dar116 pływa dopiero od czerwca, podobnie jest z dar-19, innych darów nie znam, ale ponoc wogóle już nie pływają. Darłowiak zarezerwowany na amen, a Pani namawia mnie na ich nową jednostke "KIMING" (czy jakas tak się to pisze). Wypłynięcie tym kimingiem, to jak kupno kota w worku....kompletnie nic o tym nie wiem, nic nie ma w sieci i żadnych fot...ma ktoś może doczynienia z tą łajbą ?? wiem tyle że ma 17m dł. jest jeszcze iskra, na niej byłem i wiem o co tam chodzi..... ciekwai mnie ten kiming....??? pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam Wczoraj wróciłem z Łeby byłem na Szmuglerze limit złowiłem w ciągu 13godz rejsu nie było ryby na płytkim wiec płynęliśmy na głębsze wody morze było bardzo spokojnie jak to mówią flauta żadnej falki i wiatru dosłownie cisza i pewnie to było przyczyną tak słabych wyników na kutrze szyper starał się jak mógł, tyle pływaliśmy i nic ale ogólnie jestem zadowolony bo nie znam takiego kutra co przedłuża tak rejs wypłynęliśmy o godz 6.00 a w porcie byliśmy 19.30 tak więc daje do myślenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michucook Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Koledzy wybieram się na Pasata 7 z Jastarni.Może dacie kilka opinii na temat tej łajby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor.p Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam. Dziś o 15.30 dostałem wiadomość z Hydrografa, że rejs odwołany z powodu choroby p.Mirka. Cztery miesiące wcześniej zrobiona rezerwacja i taki numer na koniec. Hydrograf może jest i dobry ale całkowicie niepewny, dla mnie już jest historią. Szykamy rejsu na jutro i coś się znajdzie. Pozdrawiam Wilków Morskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor.p Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Już zaklepany nowy kuter z Darłówka. Nic więcej nie wiem bo to załatwiali koledzy. Relacja po powrocie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michucook Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 koledzy czy naprawdę nikt nie powie nic na temat pasata z Jastarni? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Hmmmmmmmm z chęcią bym pomógł ale nie bede wypowiadał sie bo nie płynołem na nim. Ostatnio jakos cisza tutaj w tym dziale, nikt nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STORM Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 witam!Jak wygladaja polowy z kolobrzegu...? ktos ostatnio byl? bo ostatnio z rybka bylo cienko...cos sie poprawilo? W Kołobrzegu polecam kuter Miętus http://www.mietus.nets.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 W Kołobrzegu polecam kuter MiętusCiekawe dlaczego coś masz wspólnego z tym kutrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Kleks Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Z Kołobrzegu - byłem kilka razy na kutrze PEGASUS ONE i PERSEUS, obydwa tego samego armatora. Zawsze była to dłuższa wyprawa - z nocowaniem na Bornholmie (na kutrze). Do tej pory byłem zadowolony z obu pozdrawiam - Pan Kleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michucook Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam kolegów Wczoraj byłem na Pasacie 7 na zatoce...............z rybami bardzo cieniutko.Za dwa tygodnie planuję kolejną wyprawę ale chyba z Ustki.Czy macie jakieś wypróbowane łajby z Ustki?Passat jest ok.ale lepiej chyba wypłynąć w morze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławomir stocki Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam po raz pierwszy Byłem w środe na Księżnej w Łebie.Od kolegów wędkarzy dowiaduję się że dorszyk jest na 60 m. My zaczynamy łowić na około 20 m i co jakiś czas płyniemy dalej(t.j. głębiej), ogólnie więcej pływania więcej niż łowienia i co za tym idzie brak ryb. Pod koniec rejsu głębokość 60 m i zaczyna się jazda, każdy wyciąga rybkę. Nie trwa to jednak długo bo szyper kończy rejs. Potem wychodzi gościu z obsługi i pyta się czy przedłużamy rejs (10 zł za godzine ). Ponieważ pokazała się rybka prawie jednogłośnie się zgadzamy. Szyper daje dwa sygnały w celu ponownego napłynięcia na łowisko i ruszamu, płyniemy około 20 min i zaczynamy wędkować ale już efekty mizerne, jeszcze jedno napłynięcie i też kiepsko. Mija godzina i wracamy do portu. W porcie wielkie zdziwienie bo koledzy z innych jednostek połapali całkiem fajnie, były 5,6, i kilka 10, a u nas na 20 osób jedna 5 a reszta to troche większe bolki. Księżna Łeby zafundowała nam wycieczkę z godzinnym efektywnym wędkowaniem i rejs przedłużony o godznę z czego zadowolony był tylko szper(dodatkowe 2 stówki). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerrit Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam kolegów wędkarzy.Krótka relacja z rejsu 08.04.czwartek z Łeby. Wypływamy o6.00 Dr.Słowikiem (dla mnie-rewelacyjna krypa,duża ,wygodna, stabilna na morzu) i od razu płyniemy daleko na 60-70 m. Wyniki-nie za ciekawie dorsz nie żerował więc wszyscy połapali w granicach limitu(ja niestety tylko 4 ). Załoga-na medal-Bartosz niezle kombinował żeby wszyscy połapali. Niestety drugi rejs 09.04 odwołaliśmy z powodu pogody. Następny już 28.05 o ile pogoda dopisze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam koledzy Możecie napisać na co najlepiej gryzły gratulacje dla tych co połapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam Pierwszy raz wypływam na dorsze w czwartek z Jastarni na zatokę, może jakieś rady odnośnie łowienia na wrakach (głównie na nich będziemy łowić) wiem, że zamiast pilkera używać oliwki + przywieszki , ale słyszałem że rewelacyjną przynętą są mrożone dorsze. Znajomi pokazywali zdjęcia z zeszłego tygodnia i najmniejszy dorsz miał 4kg , największy 15kg i przy 6 osobowym składzie każdy miał komplet. W praktyce to tak dobra przynęta na większe dorsze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi