leslim Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Dziś 10 leszczy ,dwa karasie w okolicach Strumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Witam Wykupiłem sobie jednodniowe pozwolenie na ten zbiornik. Przegladałem troche temat jednak kompletnie nie znam tego jeziora i chciałbym jakieś rady odnośnie dojazdu nad wode. Gdzie można zostawić samochód żeby w miarę blisko było dojść. Interesują mnie głownie leszcze na DS. Będe jechał od strony Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 witam byłem wczoraj 1 raz od strony zarzecza . Gdzie tam są jakieś fajne miejscówki. Auto zostawiłem obok kapliczki w lasku szedłem leśną drogą potem po wale i z wału zszedłem. No ale tak bez szału.... gdzie proponujecie ? Wiem ze nikt nie zdradzi swoich miejscówek, no ale jak by ktoś naprowadził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Również byłem pierwszy raz na tym zbiorniku w niedziele. Byłem w okolicy Wisły Wielkiej.Złowiłem kilka karsi i kilka leszczy, ogólnie dużo drobnych leszczy ale całkiem przyjemnie sie siedziało miło siedziało pomimo niezbyt zachęcającej pogody. Szkoda że z tym dojazdem jest taka lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 witam byłem wczoraj 1 raz od strony zarzecza . Gdzie tam są jakieś fajne miejscówki. Auto zostawiłem obok kapliczki w lasku szedłem leśną drogą potem po wale i z wału zszedłem. No ale tak bez szału.... gdzie proponujecie ? Wiem ze nikt nie zdradzi swoich miejscówek, no ale jak by ktoś naprowadził... Również w tych miejscach byłem pierwszy raz w życiu w tym roku z 2 razy i nie narzekałem, sporo karasi i leszczy można było złapać. Trza iść chyba z km z buta albo lepiej no i te komary tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 ja siedziałem po lewej stronie w lasy w zatoczce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 ja siedziałem po lewej stronie w lasy w zatoczce . To wygląda że ja również gdzieś w tych rejonach byłem, tak daleko nie szedłem też łowiłem w tej zatoczce. Co do tematu byliśmy w poniedziałek po południu z ojcem od strony Łąki, kilkanaście małych leszczy bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Hej ludziska Co tam się dzieje nad wodą ? Bierze coś ? Ostatnio byłem na spacerze i komarów za trzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Bylem na noc z piątku na sobotę w Łące, dwa brania i jeden leszcz z 25 cm - masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 No to nie za ciekawie :/ Zastanawiam się, czy jest sens wykupywać wkładkę całoroczną, czy tylko na czas urlopu na 2 tygodnie. Akurat mi się od dzisiaj urlop rozpoczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 witam. Temat łowiska leży jak i już sama woda też...... rabunkowa i nieprzemyślana gospodarka tym zbiornikiem zrobiły swoje....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Nocka 10 godzin nad wodą 27 leszczy i jeden karaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtolo Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Ja juz powoli zaczynam watpic ze na goczalach sa inne ryby niz leszcz i karas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Przecież nie zarybiają inną rybą chyba że sandaczem, a duże leszcze i karasie nie mają jak wyrosnąć bo ludzie biorą co popadnie po kilkadziesiąt kilo drobnicy a potem siedzą i marudzą. Dzisiaj byłem 8 karasi takich 20-25 cm syf na brzegu że dziwne że na nockach kogoś jeszcze szczury nie zaatakowały. Ale przynajmniej widoki ładne i coś na otarcie łez się wyciągnie czasami. Prawda taka że wcześniej płaciłem 400 zł a emeryci którzy mieli czas wyłapali wszystko do czerwca potem złapanie leszcza 25 cm było wydarzeniem, naprawdę ludzie nad stawem jesienią potrafili siedzieć 2 tygodnie i nic nie złapali, bo wszyscy limit złapali w miesiąc albo dwa bo 35 karpi można a codziennie 2 szt. Mnie tam najbardziej denerwują te zwały śmieci, naprawdę nie można tego zabrać ze sobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Nocka z piątku na sobotę, NIC!!!!!!!!!!! Dosłownie i to nie tylko ja a ludzie już siedzieli od rana i tez nic nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Typowa gospodarka rabunkowa, wybić co jest- ponad stan, ponad limity , sprzedać, zarybić i na bieżąco odławiać 2-3 kilowe sztuki sprzedawane po 55 zł/kg (cena z marca). Leszcza w 3d.. bo sandał woli inne rarytasy. Jeszcze chwila i będzie tam tylko sandał i leszcz choć i przyjdzie czas na tego drugiego... Wodę na śluzie zastawili do tego stopnia że w Wiśle poniżej zrobił się gnój i śmierdzi jak z szamba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam Możesz mi opisać dojazd z dojściem żeby połowić w okolicach Zarzecza wiem że tam łowisz mieszkam od tej strony jeziora a łowię zawsze w Wiśle na zatoce, chciałbym jutro spróbować od Zarzecza ale mówiono mi że nie tak łatwo trafić. I jeszcze jedno jak tam z komarami bo na zatoce w Wiśle jest spokój? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 WitamMożesz mi opisać dojazd z dojściem żeby połowić w okolicach Zarzecza wiem że tam łowisz mieszkam od tej strony jeziora a łowię zawsze w Wiśle na zatoce, chciałbym jutro spróbować od Zarzecza ale mówiono mi że nie tak łatwo trafić. I jeszcze jedno jak tam z komarami bo na zatoce w Wiśle jest spokój? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Jeśli mnie pytasz to ja nie łowię od zarzecza i nie wiem jak tam trafić. Chodzisz na ryby bez niczego przeciw komarom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 WitamMożesz mi opisać dojazd z dojściem żeby połowić w okolicach Zarzecza wiem że tam łowisz mieszkam od tej strony jeziora a łowię zawsze w Wiśle na zatoce, chciałbym jutro spróbować od Zarzecza ale mówiono mi że nie tak łatwo trafić. I jeszcze jedno jak tam z komarami bo na zatoce w Wiśle jest spokój? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Byłem w tamtych rejonach z 4 razy, co do dojazdu to w Chybiu bd miał znak na Zarzecze i Frelichów skręcasz, potem kolejny znak bd na Zarzecze skręcasz i później cały czas praktycznie prosto jak idzie droga z pierwszeństwem i jesteś na miejscu. Dojedziesz pod sam las auto radzę zostawić koło straży ponoć często wjeżdżają do lasu chłopcy, przejdziesz jakieś 500m przez las i jesteś nad wodą tam szukasz już sobie miejscówki, co mogę podpowiedzieć jest tam bardzo płytko i pełno komarów także radze się uzbroić w jakiś preparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam , idzie jeszcze coś złowić na Goczałkowicach czy dalej taka lipa , jak byłem ostatnio na nocce to same leszczyki 35 cm o karasiu można było zapomnieć ... napiszczie jak to obecnie wygląda. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 01lukas, kolega był dziś rano- bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Bylem dzisiaj od 8,30 do 14.30 i 9 leszczy ok. 43 cm oraz dwie plocie.Brania słabe ,woda kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam , idzie jeszcze coś złowić na Goczałkowicach czy dalej taka lipa , jak byłem ostatnio na nocce to same leszczyki 35 cm o karasiu można było zapomnieć ... napiszczie jak to obecnie wygląda. Dzięki kolega był w czwartek tylko małe leszczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Czyli te które mieszczą się między oczkami w sieciach tych kłusowi , taką piękną wodę zniszczyć to tylko Polak potrafi .. co roku powtarzam sobie że już więcej licencji nie wykupie ale teraz wiem że to był napewno ostatni rok .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio169 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Witam dzieje sie coś na goczałach ??? interesuje mnie drapieżnik, byłem tydzień temu od strony frelichowa na trupka, to trafiły sie dwa sandaczyki pod wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi