cormoran Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Rybaczówka skutecznie odgradza sieciami wędkarzy od większych ryb. Z brzegu można złowić tylko leszczyki, karasie i płotki. Sporadycznie okonia. Wiem coś o tym, bo od 1998r. regularnie łowiłem na tym zbiorniku. Chcesz złowić drapieżnika, to musisz wykupić u nich rejs. Dobrze, że w tym roku nie brałem wkładki. 140zł zaoszczędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio169 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Był już ktoś na tym rejsie ? Warto wogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Panowie jak tam ostatnie efekty na Goczałach? bo od strony Łąki lipa na jeziorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Byłem w piątek na kanale brała ładna płoć i mały okonek , podobno bierze sandacz na otwartym ale nie wiem czy to prawda .Był ktoś ostatnio może z was na rybach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo34 Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Witam byłem we czwartek na otwartym koło rybaczówki w łace sandacza niewidac okoń sporadycznie skubnie na troka ogólnie lipa chyba że ktoś ma łódeczke zdalnie sterowanom to może sie pokusic bo sandacz gryzie ale bardzo daleko około 200 250m od brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-pytoon- Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Gryzie jakiś okoń na Goczałkowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Podbijam temat sezon już się zaczął jakiś czas temu ludzi na jeziorze sporo także zachęcam do pisania bądź chwalenia się wynikami ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 w zatoczce koło rybaczówki w Łące ostro bierze płoć trafiają się między nimi dość spore, tyle że sporo wędkarzy, trzeba wcześnie wstawać, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Tak potwierdzę, oprócz płotek sporo krąpi, natomiast na jeziorze można złowić całkiem ładne garbuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brok Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Witam Proszę dajcie jakieś namiary gdzie można załatwić pozostawienie samochodu w pobliżu rybaczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 brok, zostawiasz samochód u gospodarza za piątkę, jakieś dwa domy przed rybaczówką lub na ulicy równoległej do rybaczówki jakieś 100 metrów przed wodą, zaraz za ostatnim domem. Nad jeziorem nie ma, żadnego oznaczonego parkingu, jest to poważny problem dla zamiejscowych. Przy kolejnych opłatach zapytaj się o parkingi. Wyobraź sobie prywatny staw bez parkingu, kto tam przyjedzie? Czas aby zacząć się domagać o swoje podstawowe prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Czas aby zacząć się domagać o swoje podstawowe prawa. Orka na ugorze- co najwyżej usłyszysz- jak się panu nie podoba to nie kupować karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 tomek1, i też tak zrobiłem, ale nie tylko ze względu na parkingi, lecz również na odległość. Trudno bojkotować łowisko gdy się ma je pod domem. Myślę jednak, że można byłoby coś wskórać, wszystko rozbija się o kasę lub jej brak. Potrzebne jest pospolite ruszenie, który rolnik dzierżawi pole do którego nie ma dojazdu? Czasami jeżdżę na Żabie Doły w Bytomiu, jest tam znak z zakazem ruchu, pod spodem tablica z napisem ; za wyjątkiem posiadaczy opłaconych składek wędkarskich; Jak widać można coś wskórać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Jak widać można coś wskórać. Nie z wodociągami. Trzeba znać to środowisko. Ludzie i tak kupią zezwolenia. Oni najchętniej pozbyli by się wędkarzy, ale kasa z tych tysięcy zezwoleń nie śmierdzi, tym bardziej że z drapieżnikiem w sieciach coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Dziś od 7.30 do 9.00 lekki spin, tylko 3 pstryknięcia nie udało się nic wyłowić, ale na filarach coś połapali także jakieś brania są, nawet kontrola była już 2 raz w tym roku ich spotkałem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 kurde szkoda że mam tak daleko na to łowisko .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Dzieje sie coś na jeziorze ? Wkładka całoroczna już po 150zł Zarybiają chociaż coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Na jeziorze dzisiaj ludzi nie było, z 4 dni temu byłem pooglądać co się dzieje, ale brań nie zaobserwowałem. Tak wkładka znowu droższa a ryb coraz mniej, na pytanie czemu jest podwyżka gościu mi odpowiedział że tak się lepiej wydaje heh także poczucie humoru mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Byłem 31.03 od Zarzecza , ogólnie nędza mały leszcz i karaś, jak będzie cieplej pewnie podejdzie większa ryba na razie jeszcze zimna woda, w tym roku jednak nie płacę Goczałkowic, znalazłem ciekawszy zbiornik i to dużo bliżej od miejsca zamieszkania, w tym roku już ponad 50 karpi zaliczyłem , wielkością nie powalają ale bo były w granicach 38 - 52 , ale zabawa przednia, i żeby było jasne, bo już słyszę głosy oburzenia z tego na patelnię trafiły tylko 3 sztuki reszta w świetnej kondycji wróciła do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Na jeziorze dzisiaj ludzi nie było, z 4 dni temu byłem pooglądać co się dzieje, ale brań nie zaobserwowałem. Tak wkładka znowu droższa a ryb coraz mniej, na pytanie czemu jest podwyżka gościu mi odpowiedział że tak się lepiej wydaje heh także poczucie humoru mają... Mogłeś mu powiedzieć, że ze stówki nie trzeba wcale wydawać Zastanawiam się nad całoroczną opłatą, ale nie wiem czy nie lepiej bedzie wykupić tylko okresową wkładkę na dwa tygodnie (urlop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek77777 Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 fishOO7 a zdradzisz gdzie to tak karpie biora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 fishOO7 a zdradzisz gdzie to tak karpie biora ? W Makro i na komercji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirtwa17 Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 W niedzielę nic na jeziorze nie brało. Jaź tarł się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Na jeziorze od strony Łąki dalej słabiutko biała ryba nie bierze, na lekki spin pojedyncze uderzenie małego okońka, zauważyłem również kilka ryb zarażonych pleśniawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 http://www.tvn24.pl/katowice,51/sonarem-skanuja-jezioro-licza-ryby,420136.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi