Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze trochę wody brakuje ale dobrze zauważyliście woda z gór powinna nadrobić to, ja dzisiaj byłem na kanale trochę  połowiłem głównie małe płotki, 3 największe miały 29 cm :P

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
44 minut temu, cinek146 napisał:

Jeszcze trochę wody brakuje ale dobrze zauważyliście woda z gór powinna nadrobić to, ja dzisiaj byłem na kanale trochę  połowiłem głównie małe płotki, 3 największe miały 29 cm :P

Jak na kanał to naprawdę niezły rozmiar.

Napisano

Wracając wstąpiłem do Łąki pod rurę zobaczyć jak się ma sprawa , i tam widać wyraźną różnicę w poziomie wody w stosunku do zeszłorocznej jesieni , w stawku przed rurą rybka już się spławia , nacisło wody trochę , nawet siedział tam gość i siatkę miał w wodzie , jeszcze trochę i wszysto wróci do normy, pozdrawiam.

• Super 1
Napisano
10 godzin temu, Igor699 napisał:

Witam gdzie sa na wisle s od mostu strumieniu bankowe miejsca? 

124,5 metra od mostu po prawej stronie rzeki. Rzucać poniżej krzaka. :D

Nie licz, że ktoś Ci poda na talerzu swoje sprawdzone miejsce. Wybierz się nad rzekę raz i drugi to z łatwością się zorientujesz. Nawet jak nie będzie wędkarzy to zobaczysz najbardziej wydeptane stanowiska.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam, Cześć!

Byłem ostatnio na spacerze z lekkim spinningiem nad Wisłą poniżej zapory i widziałem sporo śniętych ryb.

Wiecie jaka może być przyczyna ? Kilka tygodni temu odpuścili trochę wody ? Ma to coś wspólnego ?

pozdrawiam i byle do dnia dziecka ;) 

Napisano
7 godzin temu, xym82 napisał:

Witam,jaki jest obecnie stan wody na kanale?Wie ktoś coś?Pozdrawiam.

Dość wysoki stan wody - normalny.

Napisano
O 5.03.2016o13:48, mikwed1 napisał:

Dość wysoki stan wody - normalny.

Dzięki za info.Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano
O 29.02.2016o18:03, honor000027 napisał:

Witam, Cześć!

Byłem ostatnio na spacerze z lekkim spinningiem nad Wisłą poniżej zapory i widziałem sporo śniętych ryb.

Wiecie jaka może być przyczyna ? Kilka tygodni temu odpuścili trochę wody ? Ma to coś wspólnego ?

pozdrawiam i byle do dnia dziecka ;) 

Również byłem na tym odcinku nawet nagrałem film były tam śnięte sandacze, płotki oraz leszcze.

Podejrzewam, że to efekt spuszczenia wody z zapory.

Szkoda tak ładnych ryb, bo płocie były całkiem spore.

Ryby były na drzewach, które leżą w wodzie, oraz na brzegu.

• 2 weeks later...
Napisano

Kilka razy byłem, nawet dzisiaj. Dzisiaj bez brania, poprzednio płotki, jazie - wszystko małe, leszcza jeszcze w tym roku nie złapałem. Na kanale nadal bierze płotka "żywcówka" i okoń "palczak" :), chociaż niby coraz gorzej i coraz mniejsze, ale i tak masa ludzi z siatkami. 

Napisano
40 minut temu, mikwed1 napisał:

Kilka razy byłem, nawet dzisiaj. Dzisiaj bez brania, poprzednio płotki, jazie - wszystko małe, leszcza jeszcze w tym roku nie złapałem. Na kanale nadal bierze płotka "żywcówka" i okoń "palczak" :), chociaż niby coraz gorzej i coraz mniejsze, ale i tak masa ludzi z siatkami. 

Głód po zimie ;)

Chyba nigdy tego nie zrozumiem. :mellow:

Napisano
1 minutę temu, tomek1 napisał:

Głód po zimie ;)

Chyba nigdy tego nie zrozumiem. :mellow:

Ja sam często zabieram ryby, ale raczej te większe - nie wiem, co można zrobić z płotką 10 - 12 cm, a takie też są zabierane.

Napisano
6 minut temu, mikwed1 napisał:

Ja sam często zabieram ryby, ale raczej te większe - nie wiem, co można zrobić z płotką 10 - 12 cm, a takie też są zabierane.

Zmielić :mellow: A jak się nie da zjeść, to chociaż kotu sąsiada zawieźć. -_-

Napisano
6 minut temu, mikwed1 napisał:

Słyszałem ostatnio rozmowę  2 takich mięsiarzy  -  " 100 płotek i 2 słoiki miałem ",   pytam wiec jakie giganty to były skoro 100 sztuk do  2 słoików weszło ???

Napisano
18 minut temu, fish007 napisał:

Słyszałem ostatnio rozmowę  2 takich mięsiarzy  -  " 100 płotek i 2 słoiki miałem ",   pytam wiec jakie giganty to były skoro 100 sztuk do  2 słoików weszło ???

Lepiej zmieńmy temat- na Śląsku ludzie są niereformowalni...

Napisano

Witam , wczorajszy wypad na Goczałkowicki zbiornik do Zarzecza , uważam za nie najgorszy , skubania przynęty zaraz po wrzuceniu zestawu , jedna zerwana rybka blisko brzegu ale i tak nie zdążyłem się jej dokładnie przyjrzeć , albo duża płoć , albo nie za duży Jaź , wreszcie popołudniu siadł jeden Leszcz 44 cm , coś się zaczyna dziać.

Napisano

Widzieliście, ile kosztuje wykupienie rocznego zezwolenia na ten sezon ? Im się coś w głowach poprzewracało. Z roku na rok coraz mniej ryb i coraz większa opłata:blink:

Napisano
3 godziny temu, cormoran napisał:

Widzieliście, ile kosztuje wykupienie rocznego zezwolenia na ten sezon ? Im się coś w głowach poprzewracało. Z roku na rok coraz mniej ryb i coraz większa opłata:blink:

Z tego co widzę, to 10 zł więcej niż w ubiegłym roku. To nadal jest dość tanio w porównaniu choćby do PZW, czy lokalnych stowarzyszeń. GPW najchętniej całkiem pozbyło by się wędkarzy, ale prawdopodobnie nie mogą.

Napisano
3 godziny temu, cormoran napisał:

Mi się nawet wydaje że cena się nie zmieniła, ale masz racje jest to chore.

Ja się dziś nałowiłem na Wiśle że aż miło nic wielkiego ale wzdręgi i karaski mocne rybki ;)

Napisano

Polecam na wiśle spróbować na drgającą szczytówkę jest masa płoci oraz leszcza. Ryby skaczą non stop. My połowiliśmy trochę niewielkich płoci, leszczy i krąpie sie pojawiły. Raz 17szt. ogólnie, drugim razem 22szt. 

Jednak na bombkę było już dużo gorzej a szczytówką szarpały bez przerwy, brania zaraz po rzucie. 

• 2 weeks later...
Napisano

Cześć wszystkim byłem na Wiśle w Drogomyślu połowiłem ukleji ale ukleji taiej po 20cm a może i lepiej brała jak szalona oprucz tego pare leszczyków i parę karasi aleeee Ukleja bomba

• Super 1
Napisano

Witam  wczoraj  Zarzecze , pogoda , ciepło a ryb nie ma , sporo wędkarzy i tak u wszystkich brak brań , po południu pojechałem na Łąkę wędkarzy sporo ale i tam bez brań , dopiero na Pszczynce 032 trochę zabawy było z Jaźami i wzdręgami , nawet 1klenik 30tak padł ,coś goczałki jeszcze nie łaskawe, pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

"Blisko 260 tysięcy sztuk szczupaka wpuszczono 29 kwietnia 2016 r. do wód Jeziora Goczałkowickiego. Wkrótce trafi tam kolejna partia pół miliona sztuk sandacza i ponad 34 tysiące sztuk węgorza."

Wydaje się dużo, ale to tegoroczny narybek jak widziałem na zdjęciach...