mikwed1 Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Ja wybieram się do rybaczówki pod koniec marca, bo tak będą pozwolenia na nowy sezon - zadzwoń to powiedzą czy są i gdzie można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Dzisiaj trochę czasu miałem, więc zrobiłem kółko po łowiskach - za mostem w strumieniu auta stoją, na kanale w Wiśle - masa ludzi, nawet ktoś jakiś film kręcił więc niedługo pewnie będzie w necie. W zatoczce przy drodze, też stały dwa auta. Wracając odwiedziłem ujście pszczynki - jak na goczałach - masa ludzi przed mostem - jak na zawodach. Ryba się ruszyła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 21 godzin temu, mikwed1 napisał: Dzisiaj trochę czasu miałem, więc zrobiłem kółko po łowiskach - za mostem w strumieniu auta stoją, na kanale w Wiśle - masa ludzi, nawet ktoś jakiś film kręcił więc niedługo pewnie będzie w necie. W zatoczce przy drodze, też stały dwa auta. Wracając odwiedziłem ujście pszczynki - jak na goczałach - masa ludzi przed mostem - jak na zawodach. Ryba się ruszyła. mikwed dzięki za info , trzeba się też będzie ruszyć, u nas na stawach tez już łowią , duży karas ostro bierze, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 O 14.03.2017 o 11:44, mikwed1 napisał: Dzisiaj trochę czasu miałem, więc zrobiłem kółko po łowiskach - za mostem w strumieniu auta stoją, na kanale w Wiśle - masa ludzi, nawet ktoś jakiś film kręcił więc niedługo pewnie będzie w necie. W zatoczce przy drodze, też stały dwa auta. Wracając odwiedziłem ujście pszczynki - jak na goczałach - masa ludzi przed mostem - jak na zawodach. Ryba się ruszyła. A odwiedziłeś może Wisłę poniżej zapory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor000027 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Witam Panowie, a wiecie może jak wygląda sytuacja na fragmencie poniżej zapory? Przypuszczam że lód w okolicach rybaczówki jeszcze nie puścił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Godzinę temu, dawid7123 napisał: A odwiedziłeś może Wisłę poniżej zapory ? Nie - tam zazwyczaj nie dojeżdżam - rzadko, odcinek poniżej zapory odwiedzam, jeśli wogóle, to na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Ja byłem w sobotę poniżej zapory za okoniem, ale ryba nie brała ludzi tez praktycznie nie było. honor lodu to już chyba dość długo nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor000027 Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 I mamy nowy cennik. Chyba bez zmian od ostatniego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek24 Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Zezwolenia na nowy sezon będą sprzedawane i w Łące i w Katowicach od 27 marca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Byłem wczoraj w ramach niedzielnej wycieczki na rowerze na Wiśle poniżej zapory Goczałkowickiej. Woda oczywiście podniesiona z wiadomego powodu. Wzdłuż brzegu dużo martwej ryby (Płoć, leszcz, sandacz) Wie ktoś może co jest tego przyczyną ? Czy to wina tego że spuszczali wodę i ryba, która wypływa ze zbiornika natrafia na betony i nie ma już praktycznie szans na przeżycie i zostaje wypchana na brzeg Wisły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor000027 Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Dawid rok temu z końcem lutego czy początkiem marca miała miejsce taka sama sytuacja. Sam się zastanawiałem o co chodzi bo ryby nie wyglądały na chore. Przynajmniej z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 kłusole przeszli z prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 1 godzinę temu, honor000027 napisał: Dawid rok temu z końcem lutego czy początkiem marca miała miejsce taka sama sytuacja. Sam się zastanawiałem o co chodzi bo ryby nie wyglądały na chore. Przynajmniej z zewnątrz Także zauważyłem to rok wstecz, ale wtedy nie robiłem wpisu na forum, kłusoli bym wykluczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 1 godzinę temu, dawid7123 napisał: Także zauważyłem to rok wstecz, ale wtedy nie robiłem wpisu na forum, kłusoli bym wykluczył Czemu? To norma w tym miejscu, na jesień było to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Wodę mocno upuszczali i ryba na upustach wali w betony, chociaż zdarzało się także że panowie z rybaczówki mając już całe jezioro to wpływali jeszcze z agregatem na Wisłę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor000027 Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 12 godzin temu, cinek146 napisał: Wodę mocno upuszczali i ryba na upustach wali w betony, chociaż zdarzało się także że panowie z rybaczówki mając już całe jezioro to wpływali jeszcze z agregatem na Wisłę ;/ Nie wiadomo co gorsze. Czy rybaczówka z agregatem "na swojej" wodzie czy kłusole z sieciami. Chyba byłoby mi lżej gdyby to byli "tylko zwykli klusownicy" na tej łódce. Bo jeśli to faktycznie rybaczówka łowiła "na agregat" to sie odechciewa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Nie wiedziałem, że rybaczówka zapuszcza się na Wisłe :/ myślałem że to wina upustu wody gdzie ryba ostro wali w betony, a w weekend upuszczali wodę. My tego nie odkryjemy, nie mając pewności czy to wina rybaczówki czy po prostu upuszczenia wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Dodam jeszcze, że pojedyncze sztuki jeszcze ruszały skrzelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Jakieś wieści z jeziora? Na Zarzeczu coś się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam kolegów mam pytanie da się w tym roku opłacić zezwolenie w jakimś sklepie wędkarskim lub w innym miejscu gdzie jest otwarte dłużej niż do 14 lub w soboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor000027 Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Witam Panowie. Był ktoś z was poniżej tamy? Zastanawiam się ile wody puścili i czy jest szansa że coś "spadło" że zbiornika do Wisły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183pl Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Witam Był ktoś na jeziorze? Bierze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konger Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Piątkowy połów ... ludzi mało ... brania super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183pl Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 A na białego czy glizda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Karasie mają okropne mięso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi