cinek146 Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Gdzieś te większe leszcze poszły albo wszystko wyłapali ja byłem w piątek na wieczór posiedziałem do 1.30, największy 42cm reszta 20-30cm i mnóstwo krąpia także lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Witam. Czy ktoś z szanownych wędkarzy oblawial w ostatnim czasie na goczalkowicach ? W lipcu trafialy sie brania leszczy po 50 cm , plocie po 30cm, a obecnie od miesiaca totalne bezrybie, jezdze praktycznie co 2 /3 dni i zero bran. A od tej soboty i w niedziele cos sie z rybami dzieje jak by byly niedotlenione bo wszystkie Plywaja po górze i łapią powietrze, wystarczy wyjechac na zapore i przejsc sie w lewo i zobaczycie setki leszczy metr od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Lukaszdh miałeś wyjątkowego farta , ja w lipcu poza małymi leszczykami do 30 cm i jeszcze mniejszymi krąpikami nie zaliczyłem nic tak w dzień jak i w nocy , wędkarze z którymi rozmawiałem mówili to samo w sierpniu było tak samo , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Miałem tez karpia na 40 cm , jak rozmawiam z wedkarzami na goczalach to nikt mi nie chce wierzyc, niestety był to jedyny przypadek a raczej fuks, byłem dzis ze spiningiem.na "rurach" niestety ogromne fale i woda syf, siedziało paru wędkarzy za sandaczem ale nikt nic nie miał. Pierwszy i ostatni raz oplacilem goczalkowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Masz jakąś lepszą alternatywe? Ja po przerobieniu Katowic i Bielska zostaje na Goczałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Chyba tresna lepsza i bolenie... czytam forum o żywieckim to tam coś ludzie ciągną...wszędzie ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Goczały trzeba poznać, żeby łowić, mój 1szy rok na goczałach to stada krąpi po maks 20 cm + płoteczki. Na Goczałach trzeba wędrować za rybami. Co miesiąc inne okolice/miejsca, łowiska i inne ryby. Jedno z miejsc na wrzesień - okolice pierwszego ochłodzenia czyli właśnie teraz to "rury" i okonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Tresna to porażka, tam są tylko bolenie i sumy, zapomnij o białej rybie... to co piszą na forum pzw bielsko podziel przez 3. Łowiłem tam prawie 20 lat ale ostatnie lata to totalne DNO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Na rurach w lipcu trafiłem na najlepszy dzień za okonien. W godzinę okolo 10 sztuk powyzej 22cm najwiekszy 28 i do tego dziesiątki małych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Złapał ktoś węgorza na goczalach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 3,4 lata wstecz na rzece w okolicach ujścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Czerwone, rosowka czy watrobka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Rosówka - polowałem na Leszcze - złowiony przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatoja2 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Goczały z racji swojego rozmiaru są mega trudnym i wymagającym zbiornikiem, ale potrafią obdarzyć pięknymi rybami. Trzeba jeździć w różne miejsca, a nie tylko tam gdzie parkingi pełne i najbliżej do wody. Trzeba znać dobrze wodę i tak jak pisze mikwed w każdym miesiącu rybę można połowić w innych miejscach. Po prostu migruje - jak nie tu to tam. Tu woda za ciepła, tu za zimna. Dużo by pisać. Najlepszy okres na węgorza już minął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Dzięki panowie. Akurat jesli chodzi o miejsca to jezdze w najdalsze . Dojezdzam autem pod zapore następnie z wedkami i calym sprzetem maszeruje 30 minut lub jadę na rowerze. Nie ma ze boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatoja2 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 W tamtych miejscach to teraz powinno się coś ruszyć. Spróbuj na trupka jakąś nockę - rybka około 10 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Moje najlepsze, jak i moich kolegów, wspomnienia z wędkarstwa jeziorowego pochodzą właśnie z Goczałkowic ale cóż, próbujcie gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Pochwal sie wspomnieniami z tego roku z goczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 O 4.09.2017 o 21:23, kornik1983 napisał: Tresna to porażka, tam są tylko bolenie i sumy, zapomnij o białej rybie... to co piszą na forum pzw bielsko podziel przez 3. Łowiłem tam prawie 20 lat ale ostatnie lata to totalne DNO. Jak ktoś lubi drapieżnika to na tresnej się nie zawiedzie. Łowiłem tam ładne okonie 35+. W nocy 2 sandacze się trafiły z tego jeden miarowy. Boleń to dla mnie chyba za ciężka ryba, nie mam chyba aż tyle doświadczenia, a na suma nie mam zwyczajnie sprzętu, wypadałoby wypłynąć. A co do białorybu to osobiście łowiłem tylko ukleje i jedną wzdręge 20cm. 0 leszcza 0 płoci z tego co wiem to wędkarze rzucając bardzo duże ilości kukurydzy nie łowili więcej niż 2 leszcze w ciągu nocki, tyle że 60+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Wstawie coś tlyko musze zgrać z telefonu, nie ma tego dużo bo głównie na muche łowię. Powyżej to prawda o Żywieckim, leszcza ciężko złapać z marszu z tym, że jak już cudem wexmie to ładne sztuki, co do drapieżnika to na ostatnich zawodach na kilkudziesięciu czołowych wędkarzy Bielska były dwa szczupaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Ale bolenia jest tam mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Wracam z goczal, spinning od strony lasu, w woderach - pare małych okoni, zero wędkarzy, slabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Bezrybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Dzisiaj wcześnie rano byłem na Goczałach, pogoda paskudna , cały czas drobny deszcz ale za to okonie wynagrodziły, złowiłem około 100 okoni na spina i to w dziwnym miejscu, przy kanale. Zbyt duże nie były 20-28 cm za to ilościowo było dobrze. Wytrzymałem ponad 2 godziny potem nawet rozgrzewka gorącą kawą niewiele dała i mokry pojechałem do domu. W ubiegłym tygodniu było podobnie ale brania były tylko w okresie 30 minut przed i 30 minut po wschodzie, potem całkowity zanik brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 A gdzie jest kanal ? WsZyscy o tym pisza. Ja na okonie jeżdżę na rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi