zory2004 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 masz moze mapke ? jak mozesz nanies tam ta miejscówke.ew daj drogę jak tam dojechać od mostku na wisle w kierunku łąki a jak i czym necic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Mam dokładną mapę, sam naniosłem dystanse w ub. roku, mierzyłem na lodzie. Odezwij się na GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Dajcie znać jak ktoś wróci dzisiaj z rybek czy coś brało czy dużo ludzi z której strony łowiliście?.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 w 2 tyg jak było cieplej to sie pobawilem płotką karasiem i leszczem.. natomiats w zeszły weekend byłem i ani dzubniecia, dzis tez byłem i kicha....trzeba czekac na cieplejsze czasy narazie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Witam i jak wyniki z niedzieli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 bylem w niedziele na jeziorze. za mostem w wisle małej. bran praktycznie zero. ja testowałem nowy sprzet na karpia.kumple złapali wzdregę i leszcza . nic poza tym.fala dosc duza .w poludnie sie uspokoilo. przejezdzając kolo kanału o 06:00 auto na aucie. podobno brała płoć i karaś sie ruszył. mimo wszystko wypad uwazam za udany pomimo braku brań.test sprzetu wypadł znakomicie. mysle ze to ostatni wypad na goczalki w tym roku ,gdyz w tym roku opłacam pzw i ruszam na gzel,papierok i porębę. niestety goczalkowice jak na taki zbiornik i takie koszta to zbiornik bardzo zaniedbany.sentyment i tak pozostanie bo tam stawiałm pierwsze kroki , pierwsze nocki ......było super. może sie wybiorę ale wykupując zezwolenie terminowe (jednodniowe) . zobaczymy jak będzie. mysle ze po pierwszym wypadzie na Gzel założę nowy wątek i opisze co i jak sie działo . >>>połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Nie ma piękniejszego jeziora niż goczały nawet jak nic nie bierze ale tez nie we wszystkich miejscach bo w nie ktorych jest jak na wysypisku ale ja i tak połowie w tym roku aaa karpi i amurów mmmmmmmm.. mase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 zory2004, dziwię się argumentom, którymi uzasadniasz swoją decyzję. Mówiąc o kosztach jest to połowa składki PZW. Co do wymienionych wód PZW, to podejrzewam, że również możesz się rozczarować, tylko za dwa razy droższą składkę. O tej porze na Goczałkowice jest za wcześnie, jak zauważyłeś łowi się na kanale i odcinku Wisły "goczałkowickiej" jest wielu wędkarzy, bo łapią ryby, które tam biorą jak nigdzie indziej. Co do zb. Goczałkowice to mam podobne zdanie: "Nie ma piękniejszego jeziora niż goczały nawet jak nic nie bierze ale tez nie we wszystkich miejscach bo w nie ktorych jest jak na wysypisku ale ja i tak połowie w tym roku aaa karpi i amurów mmmmmmmm.. mase :)" jak napisał ByRy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okoczal Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Witajcie byłem dzisiaj na kanale i szok jeden przy drugim tak wyglądało jakby jakieś zawody były. R yba brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 A na otwartym też dużo ludzi było panowie w weekend?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 na jeziorze w poludnie w niedziele karpiarze sie rozbijali.tak pozatym ja z kumplami odnosnie goczalek......i tak mam wielki sentyment ,bo tez kocham to jezioro ,ale ......musze sie otworzyc na inne zbiorniki ,dlatego oplacilem pzw. tsak jak pisalem , nie wykluczone ze wykupie terminowe pozwolenioe na goczalki..... polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Panowie gdzie kupie w weekend dniówki(czy tam 7 dniówki) jest możliwe takie coś?? i najlepiej odrazu podajcie mi namiar na to miejsce oraz godziny w których można nabyć zezwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Zezwolenia mają być dostępne w nowo otwartym sklepie wędkarskim w Strumieniu. Widziałem tam takie ogłoszenie, tylko w niedzielę to chyba nigdzie nie będą do kupienia. Sklep jest zaraz za przejazdem kolejowym, po prawej stronie, w kierunku rynku w Strumieniu, chyba przy sklepie Hermes, jeśli się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam, jestem w ogole nie tutejszy i mam pytanie, gdzies wyczytalem ze mozna Pstrąga w jeziorze polowic, czy to prawda czy mit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 teoretycznie być może bo z Wisły coś tam mogło wpłynąć podczas powodzi, ale nie słyszałem o takowym połowie na tym jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor740 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam. Jeśli ktoś zna Janusza Baranowicza z Rudziczki, to dajcie mu znać, że zostawił sobie na Rybaczówce Kartę Wędkarską. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Czesc Dajcie mi koledzy jakiś namiar na rybaczówkę. Chciałbym kupić wkładkę na ten rok. Jak wiecie coś więcej, to chętnie się dowiem. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich tutaj jestem nowy;) mam wielka prosbe, dzisiaj zakupilem zezwolenie i chciałbym sie dowiedzc gdzie najprosciej dojechac od strony bielska nad jeziorko zeby pomoczyc troszke kija i od czasu do czasu cosik złapac. Najlepiej zeby mozna bylo podjechac jak najblizej jeziora autkiem bo chce zajawka skusic moja pania zeby razem ze mna jezdzila;) a wiecie jakie sa kobitki bardzo wygodne haha dzieki za odpowiedz, bede wdzieczny;D pozdrawiam wszyskich zapalencow i zycze polamania kija w tym sezonie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 CzescDajcie mi koledzy jakiś namiar na rybaczówkę. Chciałbym kupić wkładkę na ten rok. Jak wiecie coś więcej, to chętnie się dowiem. Dzięki i pozdrawiam http://www.gpw.katowice.pl/load.php?PageID=1202000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 gdzie najprosciej dojechac od strony bielska nad jeziorko zeby pomoczyc troszke kija i od czasu do czasu cosik złapac. Najlepiej zeby mozna bylo podjechac jak najblizej jeziora autkiem bo chce zajawka skusic moja pania zeby razem ze mna jezdzila;) a wiecie jakie sa kobitki bardzo wygodne haha Goczałkowice i blisko wody to prawie jak ciepły śnieg A policja tylko czyha żeby zarobić parę groszy na mandatach (strefa ochronna, zakazy wjazdu...) Jedyne miejsce z dobrym dojazdem mieści się między Wisłą a Strumieniem. Rejon kamienistej zatoki tuż przy drodze (po drugiej stronie drogi staw PZW), kanał i odcinek Wisły poniżej mostu w Strumieniu. Wszystkie inne miejsca albo ryzyko wjazdu na zakaz lub dłuuugi spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4j-ter Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam, dziś byłem na Goczałach brania marne bo tylko 2 płotki ok 23 cm, jak na ten dzień to było strasznie wiecznie i jezioro było strasznie wzburzone,tak trzepało kijem że ciężko było zobaczyć brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 wiecznie chłopie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4j-ter Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 o0 sorki za błąd, haha ale analfabeta ze mnie xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam, czy orientuje się ktoś, co dzieje się z poziomem wody zbiornika? W ostatnich dniach został znacznie obniżony. Informacji konkretnej nie można uzyskać( chyba ma tajne strategiczne znaczenie ). Dzwoniłem do rybaczówki, do zarządu zapory i się dowiedziałem tylko, że to normalny stan mieszczący się w "widełkach" stanów wody. Teraz nie wiem, jak określić i czym spowodowany był ubiegłoroczny stan(wyłączając sytuacje zagrożeń powodziowych) . Jeśli ktoś posiada pewne informacje o planach dotyczących poziomu wody proszę o info, ponieważ nie wiem gdzie wybrać miejscówkę, a dotychczasowa ma obecnie 40cm wody . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 diaflex, przypuszczam, że w tym roku mają w pamięci ubiegłoroczną powódź, kiedy to o mało nie doprowadzili do tragedii... Pisałem o tym w ubiegłym roku. Kilka dni przed opadami trzymali podwyższony stan wody Przyszły deszcze i zrzuty równo z wałami poniżej zbiornika. Kto śledził tamte wydarzenia ten wie, że do wielkiej tragedii (przelanie lub pęknięcie wałów) dużo nie brakowało. Decydowały godziny- jeszcze trochę deszczu a Zabrzeg byłby nie tydzień a miesiąc pod wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi