tomek1 Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Dzisiaj by uniknąć tłoku nad wodą łowiłem w takich miejscach (w ramach karty na zbiornik Goczałkowicki ) Poznajesz Leszczyk? To oczywiście Bajerka, która zaskoczyła nas (byłem z teściem) bardzo niskim stanem wody Postanowiliśmy iść w dół rzeczki obławiając spinem co głębsze miejsca. Wynik oczywiście zerowy ale spacer leśną ścieżką nie do przecenienia. Powrotna droga zajęła nam szybkim krokiem 0,5 godziny Więc dzisiaj bardziej spacerowo niż wędkarsko. W innych miejscach też lipa. Ogółem objechaliśmy cały zbiornik- ponad 50 km badając co ciekawsze miejsca na najbliższe tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalus Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Witam wszystkich, chciałem znowu rozpocząć wątek połowu metodą spinningową sandacza na Goczałkach. Wiem, że woda ta obfituje w tą piękną rybę, jednak zbiornik jest stosunkowo ciężki do obłowienia (wolno tylko z brzegu) i w związku z tym moje pytanie, gdzie i jak łowić? Czy w ogóle któryś z "forumowiczów" potrafi regularnie tą rybę łowić? Widzę, że do tej pory poruszane były tematy bardzo ogólne - to, że jezioro jest piękne to już wiemy i co dalej? Przykra sprawa z tymi kłopotami ze strażą rybacką. Chciałem ostrzec, że brzeg Wisły uchodzącej do jeziora (od strony Chybia) nie jest dostępny dla połowów wędkarskich tak jak kiedyś w całości. Od pewnego miejsca zaczyna się teren ostoi bobra, więc proszę uważać. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomo_von_rojo Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 sandacze biorą.... ale w okresie ochronnym ;/ jak chce sie je łapać poza okresem to trzeba poprostu znac miejsca ;] niestety tej wiedzy jeszcze nieuzyskałem od miejscowych wedkarzy choc mam jedna bankówke ale tam niejeżdże bo mam poprostu zadaleko a niedysponuje jeszcze samochodem - to miejsce znajduje sie na południowym brzegu przed zatoką od strony zapory. Jest tam wyciety las i w nocy (oczywiscie wtedy kiedy wolno) da sie napewno zlapać sandacza ;] miejscowy spec od połowu sandaczy polecił mi obłowic to miejsce wlasnie w nocy średniej wielkosci gumami ze stosunkowo lekkimi głowkami. Wiem że przy niższej wodzie w pewnym miejscu dało sie wejsc bardzo daleko w zbiornik i w pewnym dołku nalapac sandaczy ale to nie przy obecnym stanie wody ;] Co do innych ryb to obecnie biorą karasie (od strony wisły) no i leszcz zchodzi z tarła wiec pewnie za pare dni zacznie brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Opisz to dokładnie to miejsce gdzie idzie chwytac te sandacze niemusisz pisać szczegułow bo jestem miejscowy a dokładnie z Łaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 jestem miejscowy a dokładnie z Łaki Co tam w Łące się dzieje, bo już dawno tam nie byłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Też czekam na informacje gdzie na Goczałkowicach można coś i w jaki sposób złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Niestety nie zdążyłem edytować swojego postu więc dodatkowe pytanie. Czy w ciągu dnia (z tego co wyczytałem głównie w nocy na jeziorze można złapać coś konkretnego) można złowić jakąś konkretnąrybę. Jężeli tak to gdzie, tzn. z której strony - Zabrzeg, Goczlkowice, Łąka, Strumień.... . Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 W ciągu dnia szkoda marnować zanęty sama drobnica bieże jedynie podczas nocnych połowuw można cos większego złapać oprócz leszczy które zawsze biorą w nocy i mają wymiar około 25 cm ale można też złapać większego .Ja jeste z Łąki i zazwyczaj chwytam podczas nocnych połowów albo na filorach lub na cyplu niedaleko pomp jest bardzo mało zaczepów chyba że jes dużo ludzi w tym goroli to jade za port (rybaczówka) tylko licze sie z tym że czeba przybrac haków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Ja jeste z Łąki i zazwyczaj chwytam podczas nocnych połowów albo na filorach To widać chyba że jes dużo ludzi w tym goroli To i tak dobrze, że nie napisałeś ludzi i goroli Byłem w Łące w zeszłym tygodniu po prawie dwóch miesiącach przerwy. Sam drób na DS-a szkoda czasu Na nocki się nie wybieram, bo teraz mam w głowie suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 A gdzie na tego suma się wybierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 A gdzie na tego suma się wybierasz Nie na Goczałkowickie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Na wisłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Na wisłe Nie, na wodach lokalnego stowarzyszenia Wracamy do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariush4 Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 na wodach lokalnego stowarzyszenia Witam.Tomek1 mam pytanko; Nalezysz może do GSW "Silesia" i słynne trzy stawy Kopalniok,Rontok,Kozi czy moze do innego stowarzyszenia? Wracamy do tematu Co tam na Goczałach słychac?Ile kosztuje tygodniówka? Pozdrawiam.POŁAMANIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Jak masz opłacone w PZW to jak sie niemyle 7 zł ale tylko w pszczynie idzie wykupic koło kina jest a jak w Łące na rybaczówce to chba 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 słynne trzy stawy Kopalniok,Rontok,Kozi Co tam na Goczałach słychac?Ile kosztuje tygodniówka? Powiem ci jutro bo się wybieram z rańca. Co do tygodniówki, nawet nie wiem, że istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 A gdzie i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 A gdzie i na co Nad jezioro i na wędki A tak poważnie to jeszcze nie wiem na pewno w które miejsce, ale Twoją Łąkę ominę na 100% bo bryndza tam okrutna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 bo bryndza tam okrutna chodzi ci o syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 bo bryndza tam okrutna chodzi ci o syf Nie Słabe brania, same leszczyki maleńkie i płotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 A to gdzie biorom większe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 A to gdzie biorom większe !!!! Jak to gdzie? Tam gdzie nas nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 To znaczy powiedz bo jusz mnie szlak trafia jak mam łowić te małe pitarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 To znaczy powiedz To takie powiedzenie jest Jak jutro złowię coś mądrzejszego to ci dam cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Dobra spoko to połamania kija albo lepiej niełam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi