tomek1 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 większość głównie na spining łowiło ale nie zauważyłem żeby ktoś coś tam konkretnego wyciągnął A czego się spodziewasz? W tych dniach rybaczówka usiłowała złowić sandacza na handel i .... nic nie złapali w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 A czego się spodziewasz? W tych dniach rybaczówka usiłowała złowić sandacza na handel i .... nic nie złapali w sieci To już zostali im (rybakom) do łowienia tylko naiwni wędkarze (ich kasa za pozwolenia). Tylko tych naiwnych już coraz mniej......, a taka piękna i rybna była kiedyś ta woda ps. w tym roku nie było zarybień(powodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 jest jeszcze lód na zaporze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 W weekend był duży jęzor wody od strony wlewu Wisły- prawie do połowy jeziora, ale przy brzegach prawie wszędzie lód. Teraz już pewnie jest zdecydowanie lepiej, bo wiatr i słońce powinny zrobić swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 ok. dzieki... ciekawe czy sens jest tam jeszcze jechac.... po ryby to juz chyba nie bardzo, bardziej po widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 ciekawe czy sens jest tam jeszcze jechac.... po ryby to juz chyba nie bardzo, bardziej po widoki Zawsze warto. Nigdzie tak nie wypoczywam jak nad tym jeziorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Witam Czy wiadomo już po ile będą wkładki na zbiornik w tym roku i od kiedy będzie można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Mam informację, że cena zezwolenia pozostaje taka sama jak w roku ubiegłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Po lodzie od strony Goczałkowic ani śladu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1990 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 jak z braniami na Goczałkowicach warto jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 jak z braniami na Goczałkowicach warto jechać O tej porze nie jeździ się na jezioro tylko w ramach zezwolenia GPW na Wisłę powyżej lub poniżej jeziora. Ewentualnie na kanał wzdłuż drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Dzwoniłem dzisiaj do GPW, pozwolenia do kupienia w siedzibie w Katowicach od przyszłego poniedziałku ( o cenę nie pytałem). Pierwszy raz będę kupował pozwolenie więc proszę o parę rad: Gdzie wybrać się na początek wiem że kanał ale może drugi lub trzeci bo przeraża mnie ilość ludzi na pierwszym. Może na spining na Bajerkę bo będę jeździł raczej na tą stronę jeziora gdyż mam bliżej. Może jeździ ktoś od tej strony na nocki żeby rozbić się koło siebie i nie dostać nocą w łeb. Gdzie można tam zostawić auto chodzi mi o okolice Bajerki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 MOUNT79, na jeziorze są właściwie dwa rodzaje miejsc: ze złym i bardzo złym dojazdem Wyjątek od reguły stanowią właśnie takie miejsca jak kanał, Wisła w Strumieniu, zatoka w Wiśle i właściwie to tyle. Reszta miejsc wiąże się albo z ryzykiem mandatu albo z zakupem wózka na sprzęt bo dymać nad wodę trzeba setki metrów. Ilością ludzi na kanale się nie przerażaj, bo jest na tyle długi, że można na nim zrobić zawody spławikowe na 1000 ludzi Na pewno znajdziesz miejsce. Jeśli chodzi o Bajerkę- to jedyne miejsce żeby zostawić auto to okolice mostu na drodze wiodącej do Chybia. Potem możesz iść w dół Bajerki, choć musisz sobie zdawać sprawę, że jest to spinningowanie w "fosie" a nie rzece Inna sprawa, że na wiosnę wygląda tam pięknie. Z nockami bieda, bo od strony południowej nie ma żadnego legalnego dojazdu samochodem- ryzykujesz mandat lub dymasz kilka kilometrów na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Dzięki wielkie Wybiorę się chyba na spacer wzdłuż Bajerki, może warto przejść te parę kilometrów i mieć spokój tylko samemu na nocce to porażka.Podobno można podjechać rowerem, warto iść nad te dwa pozostałe kanały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Witam Dzisiaj zakupiłem pozwolenie ceny jak w zeszłym roku, regulamin niby ten sam, chociaż jakaś kosmetyczna zmiana podobno jest nie sprawdzałem dokładnie. Jechałem dzisiaj przy jeziorze to zamarznięta jest tylko zatoka w Wiśle przy drodze reszta na oko bez lodu. Jaki jest sens łowienia na bajerce wczesną wiosną, pierwszy raz wykupiłem pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Planuje ktoś jakiś wypad w tym tygodniu nad jeziorko ?? Chodzi mi po głowie zatoka od strony bajerki ale nie chce mi się tam samemu siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam i jak panowie łowi już ktoś na jeziorku?, drobnica widziałem się już wybija więc zaraz coś powinno się dziać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek77777 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam bylem dzis na zatoczce od strony Bajerki . Brania caly czas ale sama drobnica i jeden karas 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guciorx Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam. Czy w tym roku da się wykupić jednodniowe, bądź tygodniowe zezwolenia w sklepie wędkarskim Mega-Fish w Strumieniu? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Są jednodniowe po 20 zł ale na sklepie pisze że w tym roku pozwoleń nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo34 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 w rybaczówce w można kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guciorx Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 A gdzie jest rybaczówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Guciorx, w Łące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Był ktoś w ostatnim czasie nad jeziorem ? Dzieje się coś ? Jest sens wykupić wkładkę na ten rok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Byłem ostatnio, od strony Łąki wędkarzy praktycznie nie widać o ryby też ciężko sporadycznie jakiś leszczyk, także trzeba poczekać na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi