tomek1 Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 a poza tym zazwyczaj w tym miejscu było już kilku spiningistów I dalej jest tam wydeptane, bo ponoć łowią "okonie" na 10 cm kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 bo ponoć łowią "okonie" na 10 cm kopyta Czyli nic się nie zmieniło W zeszłym roku trafiła mi się jedynie raz kontrola PSR, we wspomnianym miejscu wędkują zazwyczaj w grupkach po kilka osób, moja uwaga, że stosowane przez nich obciążenia przynęt i kotwice są chyba trochę za duże spotkała się z bardzo agresywną reakcją i tylko dlatego, że dzieliło mnie od nich stare koryto Wisły na tym się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamagic Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Jestem z jastrzębia i łowie to znaczy łowiłem na Goczałkowicach do puki jakis idiota nie wymiślił sobie zakazu dojazdu autem do wody to jest śmieszne !! ja z całym sprzetem musze iśc nawet 1,5 km ! na piechote a auto stoi na poboczu głuwnej ulicy ! ( brak jakiego kolwiek parkingu ! a zakaz wjazdu autem jest od 2006 ost raz wykupiłem wkładke na Goczałkowice w 2007 i na tyle im podziekuje nie bede zostawiał auta na pastwe losu zanjomemu już porysowali ja dziękuje za taka gościnnośc ze strony miejscowych gówniarzy!!! Czy jest ktos kto też wędkował lub dalej wędkuje na Goczałkowicach w woj Śląskim ?? i czy taż rezygnuje z durnego przepisu obejmującego zakazu dojazdu do łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Jeżeli mówisz o zakazie w Goczałkowicach to stoi dużo dłużej niż od 2006 Zakazy są zresztą z każdej strony jeziora. Brak dojazdów, parkingów i 100 innych zakazów to jest normal na tym jeziorze Wędkarze służą do zrobienia zrzutki na paliwo dla rybaków- mówiąc w dużym skrócie Pozostają 3 opcje: łamać zakazy, stosować się do nich lub zrezygnować z łowienia. Wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamagic Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 chyba sie nie myle z zakazem od strony Wisły znaki zostały postawione dopiero w tamtym roku czyli 2007 wcześniej ich nie było co wjazd to zakaz szkoda gadac 100zł to nie dużo ale nie ma co im darowac może sie obudzą jak wielu zrezygnije z połowu na Goczałkowicach a znam juz paru takich jak ja co nie opłacą juz wkładki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 może sie obudzą jak wielu zrezygnije z połowu na Goczałkowicach Im to wszystko jedno. Zbiornik wody pitnej i pogadane. Kasa dla Spółki jest na wodzie pitnej i na rybach z sieci. A to, że wielu rezygnuje to się nie dziwię, bo to jest cień dawnego jeziora od czasu ponownego napuszczenia wody po remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Jutro rano w drodze z pracy wybieram się sprawdzić jak wygląda sprawa lodu na jeziorze w Łące, czy można już rozpocząć sezon. A może ktoś wie czy lód już zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Jutro rano w drodze z pracy wybieram się sprawdzić jak wygląda sprawa lodu na jeziorze w Łące, czy można już rozpocząć sezon. A może ktoś wie czy lód już zszedł. Tam lód nie schodzi tylko 'zlazuje' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Tam lód nie schodzi tylko 'zlazuje' To może Wiesz czy już zlazł Zaoszczędziłbym trochę drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Tam lód nie schodzi tylko 'zlazuje' To może Wiesz czy już zlazł Zaoszczędziłbym trochę drogi. A nie, niestety dawno tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 bboobb, dzisiaj miałem jechać na pszczynkę, ale niestety nie dojechałem, ale jak będzie Cię nadal interesować to bardzo prawdopodobne, że w piątek pojadę w tamte rejony i sprawdzę jak się mają sprawy i czy lód juz zlazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 hexman, jeżeli nikt nie wie czy lód "zlazł" to sprawdzę to jutro wracając ze służby, ale dzięki za dobre chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 W takim razie ja również czekam z niecierpliwością na informacje z Łąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Niestety na Goczałkowicach jeszcze dość sporolodu, potrzebnych kilka dni dodatnich temperatur i będzie dobrze. Może uda się rozpocząć w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Może uda się rozpocząć w poniedziałek A może tu w sobotę http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4867&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Na odcinku Wisły należącym do Jeziora Goczałkowickiego w tej chwili totalny brak brań Przyczynił się do tego bardzo niski stan wody. Zapora na razie "zakręciła kurek" (zaprzestała zrzucać wodę), do tego spadające ciśnienie, no i rybkom przeszla ochota na współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 W środę wybieram się wykupić zezwolenie na ten rok na Goczałkowice czy ktoś już może wie, czy w stosunku do ubiegłego roku coś uległo zmianie Przy okazji, jak pogoda pozwoli, sprawdzę jak tam rybki "pod rurą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 W środę wybieram się wykupić zezwolenie na ten rok na Goczałkowice Dowiedz się najpierw czy już zbierają, bo z tego co pamiętam zaczynają od 1 kwietnia zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Pozwolenie jest ważne do 31 marca, więc powinni już sprzedawać nowe (biorąc na zdrowy rozsądek). Jutro się okaże o czym nnie omieszkać poinformować na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 więc powinni już sprzedawać nowe (biorąc na zdrowy rozsądek) Zdrowy rozsądek i GPW dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 No dobra , trochę się zagalopowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 No i sprawdziłem. Wiadomość dla zainteresowanych - zezwolenia na ten rok do nabycia po 20 marca. Co do kwoty na razie tajemnica, nie wiadomo czy coś się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Ostatnie wieści z Rybaczówki Zezwolenia na nowy sezon do nabycia od dzisiaj tj. 15.03.2008. W stosunku do ubiegłego roku zmiany raczej niewielkie, żeby nie powiedzieć, żadne Do wędkowania dopuszczono ponownie odcinek pomiędzy przepompownią w Zarzeczu, a zatoką potoku Bajerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Mam pytanie: czy j. Goczałkowickie jest godne uwagi, pomimo licznych (badź co bądź) "utrudnien" zycia wedkarza? Ponieważ moj tata się zastanawia nad kupnem zezwolenia ale ani ja ani moj tata nie wiemy jak tam jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 hexman, moim zdaniem jest nieźle , raz lepiej, raz gorzej, w sumie jestem zadowolony. Jak to mówią "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma", w sumie nie można narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi