Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zna ktoś to łowisko niedaleko Łowicza ? Wiem że dosyć mocno jest ono oblegane wczesną wiosną no i latem przez kolegów wędkarzy nawet z Łodzi ?? Coś się ruszyło nad tymi zbiornikami w tym roku ??????? :shock:

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Zapraszam do tematu :evil: i nie wierzę że nikt z moich okolic nie siedział tam z kijem :evil::roll: Tak zwane "Karasiowo" nazwa od jednego z naszych forumowiczów :razz::razz:

Napisano

Znajomi ostatnio dość często tam uczęszczają, biorą linki, bączki, karpiki nawet węgorzyki. CHELEK spiesz się, :cool: oni nie należą do "NOKILOWCÓW".

Pozdrawiam całą BRAĆ !!!

Napisano
CHELEK, ty żyjesz? :twisted: dawno Cie tu nie widziałem :wink:

i wracamy do tematu;p

Żyje tylko rzadko się wpisuję bo siedzę na rybach :lol: hehehe a wracając do wątku to byłem -złowiłem ale kiepsko sqbały :sad:
Napisano

A ja byłem dzisiaj może z godzinke posiedziałem :evil:

Ale trafił się linek 34cm :razz: kilka małych płotek i okonek :grin:

Następnym razem zanęta linowa będzie brana pod uwage...

Co mnie dobiło to siedzące dziadki a w siatach linki 15-25cm,no szok i jak ma tu być dobrze :twisted:

Napisano

NOOOOOOOO :shock: coś ty przecież to Polska!!! a kontroli ni widu ni słychu na tej wodzie może się boją tylko niewiem czego jak tam w większości średnia wieku to 60lat a zauważyłeś że małego karaska już tam niema wszystko "patelniowe" hehehe :lol:

Napisano

Nie wiem,nie złapałem karaska i zaskoczony tym byłem :roll: jak by był to chyba wszedł by przed linem?

Fajna woda ale ludzie nie te i poglądy też :twisted:

• 4 months later...
Napisano

Panowie jakie wyniki na tych zbiornikach bo podobno to już nasz ostatni rok z tą wodą :sad: a tam zawsze na jesieni ładne okonie i (podobno) szczupłe kąsały ?? :cool:

• 1 year later...
Napisano

Witam.

W lipcu i sierpniu na stawach w mysłakowie było dużo śniętych ryb na brzegu, na obu stawach. Były to różne karpiowate od 1kg do 2 kg. Na każdym stanowisku było po 2-3 ryby. Były różne wytłumaczenia: ktoś celowo zatruł opryskiem, choroba, śnięcie ryb po tarle (?). Teraz jest czysto ale o dużą rybę bardzo trudno. Jest sporo małych płoci, okoni i innej drobnicy. W lipcu uparłem się i łowiłem tam przez tydzień, sama drobnica. Kiedyś można było złapać lina, teraz żadnego.nie widziałem.