artech Napisano 12 Stycznia 2005 Share Napisano 12 Stycznia 2005 czy ktoś może polecić mi jakąś dobrą plecionkę (ni Yorka i Balsax te już testowałem nie są dobre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekxxl Napisano 14 Stycznia 2005 Share Napisano 14 Stycznia 2005 Wolisz pływające czy tonące plecionki ?.....dlugo nie zwracalem na to uwagi.... A jednak jest!!!! różnica..! teraz używam tanioch ....pod warunkiem tym jak wyżej...i maksymalnie--0,08 mm..Jeśli nie robią się przy łowieniu gniazda.....kupuję wiecej.......jak mi nie pasuje---mała strata ! i testuje nowe !--też za grosze !......pozdroffki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Stycznia 2005 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2005 nie zastanawiałemsię nigdy nad tym czy plecionka jest pływająca czy tonąca, nawet nie wiedziałem że takie są. i szczerze powiem że zasady testowania "tanioch" to chba nie będę już praktykował bo one też 40 PLN kosztują więc chyba wolę jedną za około 80 i mieć ją na cały sezon. może powiesz która z dotchczas przez ciebie testowanych była najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekxxl Napisano 18 Stycznia 2005 Share Napisano 18 Stycznia 2005 Ok ! Twoje zdanie wywolalo...( podzielilo ) nas na 2 obozy.....4 --za taniochami....6---markowe i drogie....( mam neta w pracy ) jeden z kumpli wpadł na pomysł rankingu..... na razie nikt nie ustępuje...... ....jutro podam ci zwyciężce..... .pozdroffki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Stycznia 2005 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2005 ok, dzięki za podjęcie tematu. ale napisz proszę, która plecionka tobie przypadła do gustu, może i ja ją wypróbuje i podam ci swoją opinię pozdrawiam Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekxxl Napisano 19 Stycznia 2005 Share Napisano 19 Stycznia 2005 już pisze.....Używam Titan power ....Robinsona.....coś koło 30 zł., Wanted (no name ) za tyle samo.....na zawody - mikrotex...dragona....chyba ? 50 zl....wszystkie od 125-150 m..Są ciut gorsze jakościowo....ale nie ma z nimi problemów technicznych.kumle jadą na Muskularach i Siglotexach ( 60 zl )...i sobie chwalą.! Teraz ci co wolą raz a dobrze. w rankingu best of the best....Dyna Kable -Tomsona.....powyżej stówki..... 3- kumpli. 2- Jaxon--hexan.( 80 ) Spider Wire....1....kupował dawno i nie pamięta ceny.....teraz z ta pływalnością......w zależności od ciasności splotu--plecionka bierze między zwoje.....brud , zanieczyszczenia + powietrze......zaczynają sie problemy , przegrubienia ( mikro )...traci wlaściwości....twardzioszek.....etc,....to jest zdanie kilku kumpli z Wybrzeża- zakladam że zdania w tym temacie są diametralnie różne...... i dobrze !--przynajmiej jest wybór......pozdroffki........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Stycznia 2005 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2005 dzięki ale jeszcze trochę pomęcze co sądzicie o PowerPro na innym forum wszyscy ją polecają. a tak poza tym czy jest różnica pomiędzy plecionką a linką kompozytową bo spotkałem się już ze sprzecznymi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 21 Stycznia 2005 Share Napisano 21 Stycznia 2005 z power pro - mają racje ! też slyszeliśmy w samych superlatywach. róznica między kompozytówką a plecionką ? Na podstawie Fire Lina ( czerwona ) kompozyt i plecionka ( zielona ) chyba żadna. kompozyt wybitnie plywający !Chyba tylko kwestja przyzwyczajenia. Wytrzymalość zbliżona ! pozdrofki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 22 Stycznia 2005 Share Napisano 22 Stycznia 2005 do power pro--kumpel przeczytał i ma odmienne zdanie . Sam widzisz......ilu nas jest tyle opinii ! jego zastrzeżeniem jest krótka żywotność ! ps. pokazaly sie duże marcowe ( na prostej pod nogami ) jazie ! na wisle ----- za wczesnie o dwa miechy ! pogoda ? wariuje ? pozdroffki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Stycznia 2005 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2005 spróbujcie dostać PowerPro w Szczecinie 9 sklepów i echo, a w 8 sklepach to nie wiedzieli co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Kwietnia 2005 Share Napisano 27 Kwietnia 2005 Czy ktoś sprawdza wytrzymałości plecionek[żyłek], ostatnio trafiłem na karpiarza który własinie ma ogromną wiedze na ten temat ,sprawdza każdą plecionkę dostępną na rynku, wyniki są szokujące jak nas oszukują Będe troche info podawał jak sprawdze na własne oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 27 Kwietnia 2005 Share Napisano 27 Kwietnia 2005 Ja sprawdzałem Maniek FireLine i Spidera i wiesz, jak były nowe, to miały swoje deklarowane wytrzymałości a w przypadku Spidera nawet większą. Gorzej sprawa sie ma, jak po kilku "spiningowych dniówkach" zejdzie ten śliski impregnat. Po kilku następnych dniówkach zmienia kolor (robi sie wyblakła) i zaczyna się strzepić. To znak, że trzeba odciąć min. 10-15 m od przodu, lub przewinac na inna szpulę (tył do przodu) Plecionki to fajna sprawa, ale z chwila pojawienia się objawów wyeksploatowania ... może pęknąć w najmniej oczekiwanym momencie. Jest nieprzewidywalna, czego nie można powiedziec o żyłkach. Tak więc wszystko ma swe plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Kwietnia 2005 Share Napisano 28 Kwietnia 2005 Shogun no jak kogoś stać wybulić 100pln co miesiąc na nową pleciąnke to jemu bez rużnicy no nie . Dlatego nie jestem zwolennikiem plecionki bo mnie nie stać , a dobra żyłka u mnie cały sezon wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 28 Kwietnia 2005 Share Napisano 28 Kwietnia 2005 Ilu ludzi tyle zdań Dorzucę i ja swoje 3 grosze. Od dłuższego czasu używam tylko Sasame i dla mnie jest to nr1. made in Japan mówi samo za siebie. cena cóż.......... 120-130zł / 125m ( w zależności od sklepu ) ale warto. Kiedyś kupowałem najtańsze ale to się mija z celem bo w całym sezonie i tak drożej wychodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Kwietnia 2005 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2005 ten sezon rozpocząłem na PowerPro 0,15 mm, na spinningowaniu byłem dopiero 4-5 razy i narazie zaóważyłem że od tych do 40 PLN różni się znacznie, po za widocznymi golym okiem cech jak okrągły przekrój i większam sztywność dodam jeszcze lepsze schodzenie ze szpuli co daje dalsze żuty, ławość rozplątywajnia gdy pojawi się broda - te pojawiają się raczej rzadko w porównaniu z moękkimi "taniochami" i jedna wada irytująco szumi na przelotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 29 Kwietnia 2005 Share Napisano 29 Kwietnia 2005 Ilu ludzi tyle zdań Kiedyś kupowałem najtańsze ale to się mija z celem bo w całym sezonie i tak drożej wychodzi pozdrawiam I całkowicie sie z Tobą Gościu zgadzam A Ty Maniek nie przesadzaj z tym comiesięcznym wymienianiem plecionki. Osobiście bardzo mocno ją eksplatuję i wymieniam max 2x w sezonie (czerwiec-aż do zlodowacenia wody ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Maja 2005 Share Napisano 1 Maja 2005 Shogun ja tylko wyciągam wnioski po tym co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 4 Maja 2005 Share Napisano 4 Maja 2005 Maniek, od tego jest forum, tylko weź pod uwagę, że to sa moje wnioski i mogą być mylne. Jakby co ... weryfikuj bez litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Maja 2005 Autor Share Napisano 5 Maja 2005 a ja wymieniam plecionki i żyłki raz w sezonie, na poczontku i do końca starczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 6 Kwietnia 2006 Share Napisano 6 Kwietnia 2006 Tak jak w temacie jaką według waszych doświadczeń powinienem zakupić sobie plecionkę (w przyzwoitej cenie) nie łapie jakichś gigantów, ale jak to się mówi nigdy nie wiadomo co się trafi!! :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SETA-AS Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 CZESC ARTECH SPRAWDZ INFO NA MUCHE TEN SAM PORTAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wigor Napisano 8 Maja 2006 Share Napisano 8 Maja 2006 Jeśli uda Ci sie dostać orginał to polecam plecionke Power Pro, ale trzeba uważać przy zakupie bo ostatnio pojawiły się podróbki. Osobiście używam od 1,5 miesiąca Fireline'a Berkley'a i jak narazie nie moge na nią narzekać, sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 Osobiście używam od 1,5 miesiąca Fireline'a Berkley'a i jak narazie nie moge na nią narzekać, sprawdza się znakomicie. Bo to bardzo dobra plecionka. Spider tez niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 29 Lipca 2006 Share Napisano 29 Lipca 2006 używam już parę lat plecionki kongera KEVLON i jestem zadowolony jak na 50 zł przez ok 2.5 roku ; plecionka ma średnicę 0.20 mm i na prawdę wytrzymuje 7 kg (na opakowaniu jest napisane 16kg ) łowię na spinning i na żywca (szczególnie rewelacyjna na żywca-na spławik taka pleciona) czy macie wyprubowane jakieś tanie plecionki bo myślę o kupnie ale naprawdę tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 29 Lipca 2006 Share Napisano 29 Lipca 2006 Słyszałem ostatnio w sklepie ze albo : jakaś na metry po 45 gr /m Albo Jaxona jakaś nowa była u nich po 29zł. Koleś powiedział żę lepsza od Kongerowskiej. Ile w tym prawdy nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi