Conrad Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Mam takie pytanko, czy plecionek używa się tylko do spiningu? Czy można jej z powodzeniem używać do np; spławika (metoda odległościowa). Nigdy nie używałem plecionek bo jak dla mnie to trochę drogi interes, a jak widać tańsze modele to wyrzucenie kasy w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Condrat nie ,nie tylko do spina ,także w metodzie gruntowej ,używam od jakiegoś czasu i te tanie i te średnio drogie.Na spławik tylko przy żywcówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalus Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Mam pytanie do doświadczonych kolegów używających do spinningu plecionek. Z góry przepraszam jeśli umieściłem swego posta w złym dziale, w tym przypadku proszę Moderatorów o przeniesienie. Zamierzam przerzucić się na plecionkę – cel sandacz, łowiony na przynęty gumowe, główki nawet 35g. I tu mam problem. Podejrzewam, że plecionka nie wybacza jeśli kołowrotek jest słaby, że stosowanie plecionki bardzo mechanizm kołowrotka obciąża. Na co przy zakupie kołowrotka do plecionki i średnio/ciężkiego spinningu zwrócić uwagę? Proszę również o kilka słów o wędce – tutaj chyba może coś dziać się z przelotkami – jakie powinny być przelotki? Zamierzam zakupić cały zestaw (kręcioł, plecionka 0,20 lub 0,25), nie chcę wydać zbyt dużo pieniążków a z drugiej strony chcę uniknąć wyrzucenia kasy w błoto... Dodatkowe pytanko: Łowię w miejscach z przeogromną liczbą zaczepów, wiążę duże nadzieję z przejściem ze zwykłej żyłki na mocną plecionkę – czy me nadzieje nie są płonne? Czy rzeczywiście jest szansa ograniczyć straty przynęt gdy zastosujemy plecionkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 mam pytanko dla tych co używają invisible braid czy wasze też zaczeły strzelać jak nitka,u mnie po około 2 miesiącach (łowie w soboty niedziele) strzela jak nitka, a na początku była ok rozginała mniejsze hali a teraz jak mam zaczep to już się licze z utratą przynęty, dodam że używam 0,12 ,a jej kolor zmienił się po dwóch wyprawach , fakt że warta niejest za bardzo czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 taksamo miałem z dragonem TECHNO ale do tego dochodziły odchodzące zwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Jesteście pewni że plecionka się zryw a nie rozwiązuje. Podobnie miałem przy Stren'ie 10lb. Okazało sięże winą był nieprawidłowo wiązany węzeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 W tym sezonie uzywam na DS-ie Quattron 0.08.Dobrze trzyma kolor(oliwka),"skrzypi" standardowo ogolnie ok. Jednakze co kilka wypraw musze zmiwniac odcinek przyponowy poniewaz strzepi sie dosc mocno .Zawsze zaczyna sie to na odcinku okolo 2-3cm od haczyka .Nie jest to wiec 'kawalek" pracujacy ani tez najbardziej narazony na splatanie . To oczywiscie nie problem a raczej ciekawostka.Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Szukam plecionki Berkley FireLine Crystal 0,10 110m w cenie do 50zł. Mógłby mi ktoś wskazać gdzie mogę taką kupić? Byłbym wdzięczny I prosiłbym o szybkie podanie takiej stronki, gdyż bardzo mi zależy, bym plecionkę miał jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Lub może do plecionki Power Pro 0,10 fluo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 powr pro http://www.allegro.pl/item256837885_plecionka_power_pro_10lb_150_yds_zolta_okazja.html http://www.allegro.pl/item252024347_power_pro_5lb_300_yds_0_10mm_275m_.html Berkley; http://www.allegro.pl/item254650210_plecionka_berkley_fireline_0_10mm.html jjeżeli kupujesz na allegro, a chcesz mieć w tygodniu to niech wyśle Ci za pobraniem priorytetem, albo kurierem za pobraniem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Szyszek... cena! A co do przesyłek to wiem Z resztą na pewno ja już na allegro nic nie kupie bo znowu ktoś podkapuje z forum i znowu konto zablokują Zapisze linka i siostra mi zalicytuje i 0 przekrętów PS chyba kupię u znajomego. Ma Power Pro poniżej 50zł. A nie widzę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 wobler129, aaa to sory, nie zwróciłęm uwagi na cene może fishing mart pl??? a o co chodzioło z tym podkablowaniem?? a tak po za tym, gdzieś jest lista sklepów na forum http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=423&start=0 http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1446&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Dzięki za pomoc, ale właśnie załatwiłem plecionkę u znajomego za 49zł. Kupiłem 2 szpule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 to spoko którą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Power Pro 0,10 fluo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Mam pytanie odnośnie kupowania plecionek "na metry". Chodzi mi mianowicie o to, czy plecionka, która jest przewijana na szpulę (tyle metrów ile kupimy) nie traci w trakcie tej czynności części swoich właścicwości. Dodatkowo chciałem zapytać czy może orientuje się ktoś czy np w Fishing Marcie można po kupieniu takiej plecionki nawinąć ją bezpośrednio na szpulę kołowrotka. Czy Macie doświadczenia z kupowaniem plecionek w ten sposób, czy może jednak kupić nawijaną fabrycznie i oryginalnie pakowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 bboobb sam się zastanawiałem. Doszedłem do wniosku, że lepiej kupić normalną, oryginalnie zapakowaną i nie będzie nieprzyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Pamiętajcie że Power-Pro jest podrabiana. Nie zawsze tania znaczy dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 keri dałbym Ci "pomógł' ale nie mam jak Dzięki za to foto na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Jak już pisałem w innym temacie zaczynam zabawę ze spiningiem, na razie kompletuję odpowiedni sprzęt. Po przeczytaniu tego tematu zdecydowałem się na zakup plecionki Power Pro lub Fireline Berkley'a. Mam jednak pytanie jaka grubość i kolor będą dobre dla początkującego. W moim łowisku mogę liczyć na okonia, szczupaka i sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Października 2007 Autor Share Napisano 18 Października 2007 Jeżeli chodzi o PowerPro to polecam linkę o wytrzymałości 10 lb, u nas podawana jako 0,15mm i wytrzymałości 9kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Dzięki artech, a czy kolor ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Października 2007 Autor Share Napisano 18 Października 2007 osobiście nie lubię kolorów fluo więc ich nie stosuję a co za tym idzie nie wiem czy mają wpływ na ilość brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 artech ja fluo stosuję tylko do sandacza do obserwowania linki na dużym wietrze w większych odległościach A grubość tak jak napisał kolega - 0,15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdAm Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Czy 1 lbs to 0,45 kg ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi