Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panie i Panowie

Jakie doniesienia z PLAŻOWEGO FRONTU SURF

Interesuje mnie rejon Karwia , Jastrzębia Góra , Władysławowo , Hel.

Proszę o info czy są jakiekolwiek brania z plaży, bo woda jest BARDZO CIEPŁA a to najczęściej = kiepskie połowy z plaży , przynajmniej takie są do tej pory moje SKROMNE :oops: doświadczenia.

• 2 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 312
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wczoraj w trójkę próbowaliśmy plażę w Karwi i do 23 żadnych efektów,być może przyczyną są siatki jak okiem sięgnąć w prawo i lewo aż czarno od chorągiewek. Tubisa przy brzegu mnóstwo woda coraz chłodniejsza tylko patrzeć jak Dorsz podejdzie. We Władysławowie można jakąś flądrę już dostać ale z główki z plaży słabo ale można trafić ładne sztuki

Napisano
Tubisa przy brzegu mnóstwo woda coraz chłodniejsza tylko patrzeć jak Dorsz podejdzie.

Daj znać jak się coś zacznie dziać, bo już trzeci rok się szykuję żeby połowić dorsze z plaży. :wink:

Napisano
Daj znać jak się coś zacznie dziać, bo już trzeci rok się szykuję żeby połowić dorsze z plaży. :wink:

Też będę wdzięczny za info o okolicach Władysławowa. :wink:

Napisano
Daj znać kiedy się wybierasz :mrgreen: może skoczyczmy razem na jakieś 3 dni :mrgreen: w listopadzie mają być zawody :!: cena coś koło 150,- z noclegiem i korytem :mrgreen:

Plaża będzie ewentualnie jako uzupełnienie. Reszta na PW.

• 2 weeks later...
Napisano

W Karwi zaczynają brać Dorszyki,Trocie i flądry takie po 1.5 kilo no i ludzi coraz więcej łowi,aż z chęcią się jedzie,życzę wszystkim sukcesów!!!

Napisano
W Karwi zaczynają brać Dorszyki,Trocie i flądry takie po 1.5 kilo no i ludzi coraz więcej łowi,aż z chęcią się jedzie,życzę wszystkim sukcesów!!!

Możesz coś więcej napisać :evil: może jakieś FOTKI :!:

Napisz gdzie dokładnie bierze ryba :mrgreen:

Napisano

Kolego zdjęć nie robiłem bo nie miałem aparatu nie zawsze zabieram a moja Nokia N97 robi takie zdjęcia że lepiej w ogóle nie robić. Dzisiaj jedziemy na plażę do Lubiatowa bo przez ostatnie dni łowią tam dużo Dorsza,nawet po 10szt na głowę i grube duże Flądry,zabiorę dzisiaj aparat i porobię trochę zdjęć.

Napisano

Kolego brały na tubisa i na śledzia od zmroku do 23 dłużej nie siedzieliśmy,dzisiaj byliśmy i duża fala wygoniła nas do domu. Wiatr bardzo słaby a fale tak duże że ciężarek 150gr z wąsami i się przemieszczał.

Napisano

Na Karwię i Rozewie nie śmigam bo to jest bez sensu, wszędzie sznury i siatki, byłem niedaleko Lubiatowa.

Problem z łowieniem w morzu jest taki że każdy mówi co innego, a w dodatku większość kłamie, tym bardziej ci wtajemniczeni :roll: Chyba się boją że dla nich ryb nie starczy albo miejsca zabraknie...już raz takie coś słyszałem żebyśmy nie jechali z kimś do Orłowa bo tam jest tylko miejsce na 15 czy 20 osób :lol:

Napisano
Na Karwię i Rozewie nie śmigam bo to jest bez sensu, wszędzie sznury i siatki
:shock:

Rybacy :?:

Na takiej płytkiej wodzie :!: tam w odległości200 - 250m jest może ze 3m wody.

A jak rejon CETNIEWA w kierunku na Władek no i sam Władek mowa oczywiście o plaży bo w porcie to TŁOK a ja wole cisze i spokój.

Proszę sprawdzić bieżące oraz poprzednie płatności do polis .

Napisano
Rybacy

Na takiej płytkiej wodzie tam w odległości200 - 250m jest może ze 3m wody.

Nie znasz talentu naszych rybaków :lol: W tym roku łowimy belony stoimy przy brzegu po pas w wodzie, płynie w naszą stronę lodź rybacka stanęli jakieś 15 metrów przed nami. Boja za burtę i zaczynają ciągnąć siatę zadowoleni z siebie.

Napisano

Wczoraj byliśmy znowu w Karwi i na 9 chłopa zero brań ale i Tubisa z wieczora ilości śladowe a jak złapał przymrozek zniknął,ale za to łysy pięknie oświetlał plażę.

Napisano
Jacek - jak czytam, co piszesz :mrgreen: to mnie ciągnie nad BAŁTYK - gdyby tylko było bliżej :cry: masz jakieś namiary na sprawdzone - przyzwoite i tanie kwatery ?? Karwia i okolice :?:[/quote

Piotr w dzisiejszych czasach wszystkie kwatery są przyzwoite a o tej porze roku dostaniesz nawet od 20pln za dobę i wybór jest bardzo duży.Ja nie korzystam bo jestem miejscowy