hiperg Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 widze że jest temat o Zalewie mam pytanka co do niego1. Jakieś specjalne zezwolenia trzeba mieć.....? 2. Da się coś złapać na spinning? 3. Jakie rzeki zasilają zalew? CO do 1 - kolega ci odpisał już - woda PZW 2 - Od początku sezonu nad Zalewem złapałem kilkanaście szczupaków - niestety wielkość była marna - nawet kilka niewymiarowych , które były w tym sezonie wpuszczane - z tego co widziałem co się dzieje z tymi szczupłymi to masakra - wędkarze na siłę je "wydłużali" by dobić do wymiaru - który nad Zalewem wynosi 55 cm a nie jak większość twierdzi 50. Jak tak dalej pójdzie niedługo tego szczupaka zabraknie w Grudniu udało mi się złapać sandacza ale również wymiar jego też nie zwalał z nóg. Występuje też Sum, którego na spina nie złowiłem jeszcze...ale za to z powodzeniem na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecho Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam, od 2 tygodni przyjezdzam nad zalew troche połapać. Ostatnio od miejscowego dowiedziałem się, że można na zalewie złapać węgorza. Jeżeli ktoś łapie na zalewie i interesuje sie polowem tutejszym węgorzem to prosiłbym o pare rad mianowicie - na co łapać(łowie na jedne spławik i jednego feedera), jaka przynęta, pora dnia i inne ciekawe informacje. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Zemborzycki nie Zęborzycki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 w tamtym sezonie w nocy złapałem jednego na czerwonego robaka - więcej nie pomogę bo nie zajmuje się łowieniem węgorza - ale wiem, że w tamtym sezonie można był go troszkę połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Witam wszystkich forumowiczów Chciałbym się dowiedzieć jaka w tym roku sytuacja na Zalewie. Nie mam czasu "skoczyć" i się popytać wędkarzy, mimo że niedaleko mieszkam. Wybieram się w sobote na rybki, ale nie wiem w ogóle co się tam teraz dzieje. Gdyby ktoś był w miarę na bieżąco, to byłbym wdzięczny gdyby się podzielił swoją wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swist4k Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 ja mogę powiedzieć od siebie ze ostatnio jak bylem (2 tygodnie temu i tydzień temu na weekend). to złowiłem kilka leszczy na grunt(bez rewelacji) na spławik nic. ogólnie słabo biorą i jest brudno. nie polecam, jeżeli o mnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Dziś 2h spiningu i nic ale podbierałem kolesiowi leszcza bo zapomniał podbieraka - granice 55-60cm wiec już ładna sztuka... a poza tym reszta wędkarzy standardowo dłoniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swist4k Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 ja bylem wczoraj na noc i nic zadnego brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 widzieliście w kurierzelubelskim suma 30kg szkoda że już po nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swist4k Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Dzisiaj bylem przed deszczem zlowilem kilka leszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1221 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Na 5 wypadów ze spiningiem 2 były pomyślne. Pierwszy dzień jakoś 2 tyg temu to w 1.5h na spinning 30 okoni,nie okonków. Drugi dzień,1.5 tygodnia temu,też dobrze,5 brań na spinna,ale nie wyciągnąłem(złe haki). Pzdr Generalnie jeżeli o zalew chodzi,to totalna lipa tam jest teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 wczoraj znów spininig i lipa dziś przed deszczem niestety się nie uchroniłem a leszcza też nie za bardzo się udało złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabloswidnik Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Jakieś wieści z wędkowania na lodzie na zalewie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 jak tam nowy sezon nad zalewem Byłem dwa razy i za każdym razem leszczk do 25cm max - zaczynam być zdania że złapać większego leszcza nad zalewem trzeba czekać na ciepłe nocki i aż się wytrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarszczka12 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 leszcz juz sie kolego dawno zacza trzec ;d zaraz bedzie koniec tarła albo jest juz po ;D Odemnie chlopaki co roku jezdza nad zalew ale tylko na sandacze i ładne klocki łapia ale wszystkie ryby wracaja spowrotem do wody ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1221 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Byłem w ciągu ostatnich 2 tygodni 2 razy: Od Dąbrowy i od Grzybowej. Niestety zero brań. Ludzie obok łapali,dosyć ładnie,i to nawet takie trochę większe dłoniaki,niż standard zalewowy Ale jeżeli o mnie chodzi,to chyba po prostu przeterminowana zanęta W sobotę jadę znowu to sprawdzę nową. Łowisko generalnie jest bardzo dobre,jest bardzo dużo dużej ryby,tylko trzeba umieć złapać. W międzyczasie od czwartku do niedzieli zasiadkę ma nasz team karpiowy nad Zalewem właśnie,więc zdam wam relację jak tam z karpiami Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 maciek1221 i jak ta zasiadka Chyba coś cienko bo prawie przez rok nic nie napisałeś Wracając do tematu jakieś wyniki w tym sezonie Na 2 wyjazdy u mnie nic specjalnego a w zasadzie wyjazd jak wyjazd - jeśli coś puknie wiesz co jest na końcu haka choć zdziwiłem się kiedy wujas siedzący obok wyciągną 30cm karpika - z tego co wiem wpuszczali go ostatnio trochę W tym sezonie nastawie się na nocki i troszkę grubsze łowienie może będą lepsze wyniki :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid1813l Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam wszystkich, mam parę pytań co do zalewu, przeprowadzam się w październiku do Lublina i chętnie bym wyskoczył na rybki ale nwm czy tutaj ktoś żyje bo na forum cicho jest od dłuższego czasu ;p 1.Czy występuję aktualnie jakaś bakteria w wodzie ? 2.Jaką rybę mogę spotkać na zalewie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meth Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Witam wszystkich, mam parę pytań co do zalewu, przeprowadzam się w październiku do Lublina i chętnie bym wyskoczył na rybki ale nwm czy tutaj ktoś żyje bo na forum cicho jest od dłuższego czasu ;p1.Czy występuję aktualnie jakaś bakteria w wodzie ? 2.Jaką rybę mogę spotkać na zalewie ? Nad ZZ najczęściej spotykaną rybą jest leszczyk, rzadziej już leszcz. Trafia się również płotka i okoń. Jest bardzo dużo małego szczupaka, oraz bolenia który przeszkadza trochę podczas zawodów. Występuje również sandacz i sum, ale trzeba go sobie "wypracować". Słyszy się wiosną o żerowaniu karasi i linów w tak zwanym rękawie. Rybostan jest całkiem całkiem, ale miasto zdecydowanie powinno bardziej zadbać o zbiornik i najbliższą okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LarryKowalsky Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 W sezonie 2014 bardzo często byłem goście Zalewu Zemborzyckiego. Tutaj można zobaczyć moje mapki złowionych ryb, oraz gdy byłem bezpośrednim świadkiem takiego połowu oraz mapkę zaczepów. http://zalewzemborzycki.com/mapy/mapa_drapieznikow/map.html http://zalewzemborzycki.com/mapy/mapa_zaczepow/map.html Zalew jest dość trudnym łowiskiem, ale na pewno potrafi zaskakiwać. Szczupaka jest sporo i nie tylko tego małego. Trafiają się od czasu do czasu 70tki tym bardziej cierpliwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid1813l Napisano 15 Kwietnia 2015 Share Napisano 15 Kwietnia 2015 Dzięki wielkie za informacje Już powoli szykuję się na szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Bierze jakas wieksza ryba na zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camper121 Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 witam jakie przynety nad zalewem polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi