73rafi Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam. Proszę o info co się obecnie dzieje na Kunicach koło Legnicy ? Chętnie wybiorę się tam w sobotę , tyle tylko że dawno tego jeziora nie odwiedzałem. Co bierze ?, z której strony jest swobodny dojazd i czy w ogóle warto się tam wybrać ? Dawniej łapałem tam całkiem fajne leszcze. Proszę o info i wskazówki. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Kunice dostęp swobodny od str.wioski i w stronę ruskiej plaży łowić też można z kładek(a raczej ich pozostałości ) na ośrodkach , jednak na wiele bym nie liczył leszcza jak na lekarstwo i drobna płoć lepiej nastawić się na np.węgorza będzie lepsza zabawa wiem bo sam w ubiegłym roku połapałem a i w tym wybiorę się na dłuższą zasiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73rafi Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Węgorze na rasówy czy raczej żywczyk, trupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja łowiłem na rosówki i trupki brało na jedno i drugie , teraz proponuje te pierwsze możesz nawet dostać jakiegoś suma jednak do nich trzeba mieć odpowiedni sprzęt no i pora jeszcze nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73rafi Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Ok, dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73rafi Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 gandieres, byłeś w ostatnich dniach na Kunicach? Ruszyła się biała ryba, gdzie najlepiej na nią się ustawić i na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Byłem dziś jednak nie na rybach a na spacerku i zatrzymałem się koło jednego wędkarza , postałem z godzinkę i nic ani brania gość mówi że siedzi od 7 rano i miał trzy brania w tym złapał płotkę ok.25cm ja nad jeziorem byłem o 13tej więc ryba chyba zaspała Za to napatrzyłem się na stada cierników które przy samym brzegu pilnowały gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73rafi Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Jak z braniami na Kunicach? Dzieje się coś czy tarło w pełni? Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Jak z braniami na Kunicach?Dzieje się coś czy tarło w pełni? Byłem we wtorek czwartego maja. Dwie godzinki od 9 do 11. Po tarle ani śladu. Albo się skończyło albo ze względów pogodowych zostało na chwile przerwane. Na brzegu wylądowałem jedną płotkę około 20 cm. Ten egzemplarz był wytarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Chciałbym odświeżyć temat, czy warto wybrać się nad to jeziorko za drapieżnikiem? Chodzi mi o łapanie na spinning z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Zdecydowanie odradzam. Z łodzi można coś chwycić "na mieliźnie", ale z brzegu złowienie ryby na spinning graniczy z cudem. Kunice w tym roku w ogóle nie rozpieszczają wędkarzy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 To gdzie obecnie najlepiej na spining pojechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 To gdzie obecnie najlepiej na spining pojechać ?Na Odrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 dominikf, masz rację jak na spin to tylko nad Odrę. jak dla mnie Kunice to martwa woda, tyle razy tam byłem (łowiłem z gruntu) i nic. Nigdy więcej tam nie pojadę, mam awersję na tą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 dominikf, masz rację jak na spin to tylko nad Odrę. jak dla mnie Kunice to martwa woda, tyle razy tam byłem (łowiłem z gruntu) i nic. Nigdy więcej tam nie pojadę, mam awersję na tą wodę. Z gruntu w nocy węgorzyk,jak jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Po trzech dniach nęcenia kuku+robak czewony.Lin 2 szt 33,35 cm.Karaś 8 sz 20-30 cm I zerwany przy brzegu Karp tak ok. 5 kg Wniosek rybki są tylko trza im dużo czasu poświęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan870918 Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Witam! Chciałbym wybrać się nad jezioro kunickie na węgorza, nigdy tam jeszcze nie byłem, proszę o podpowiedz gdzie najlepiej się udać i na co najlepiej łowić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_lca Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Słyszałem o węgorzach z Jaśkowic (parę km dalej), ale nie o Kunicach. Proszę dać znać jednak jakie wyniki w Kunicach, gdyż dawno tam nie byłem. Kunice to mocno turystyczne miejsce - zwłaszcza w ciepłe miesiące. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 26 Maja 2014 Share Napisano 26 Maja 2014 Słyszałem o węgorzach z Jaśkowic (parę km dalej), ale nie o Kunicach.Proszę dać znać jednak jakie wyniki w Kunicach, gdyż dawno tam nie byłem. Kunice to mocno turystyczne miejsce - zwłaszcza w ciepłe miesiące. Pozdrawiam i powodzenia. i tu i tam są tylko trza trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Witam i pytam ludzi z okolic lub czesto lowiacych na tym jeziorku gdzie najlepiej usiasc za sandaczem z gruntu. Chodzi mi od ktorej strony mozna znalesc twarde dno tak pod sandacza z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Witam i pytam ludzi z okolic lub czesto lowiacych na tym jeziorku gdzie najlepiej usiasc za sandaczem z gruntu. Chodzi mi od ktorej strony mozna znalesc twarde dno tak pod sandacza z gory dziekuje za odpowiedz.na sandacza w Kunicach to przede wszystkim z łódki koło wyspy(inne dobre miejscówki to przeważnie teren prywatny-w sensie że mają wyrzucone wędki) i tylko w tygodniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 tak myslalem jak dobre miejscowki to niedostepne a na kunicach z wyspy mozna wedkowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 tak myslalem jak dobre miejscowki to niedostepne a na kunicach z wyspy mozna wedkowac? z wyspy to chyba nie, bynajmniej nie widziałem żeby ktoś łapał ale jak już dopłyniesz to możesz wokoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi