Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Proszę o info co się obecnie dzieje na Kunicach koło Legnicy ? Chętnie wybiorę się tam w sobotę , tyle tylko że dawno tego jeziora nie odwiedzałem.

Co bierze ?, z której strony jest swobodny dojazd i czy w ogóle warto się tam wybrać ?

Dawniej łapałem tam całkiem fajne leszcze.

Proszę o info i wskazówki.

Dzięki. :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kunice dostęp swobodny od str.wioski i w stronę ruskiej plaży łowić też można z kładek(a raczej ich pozostałości ) na ośrodkach , jednak na wiele bym nie liczył leszcza jak na lekarstwo i drobna płoć lepiej nastawić się na np.węgorza będzie lepsza zabawa wiem bo sam w ubiegłym roku połapałem a i w tym wybiorę się na dłuższą zasiadkę :mrgreen:

Napisano

Ja łowiłem na rosówki i trupki brało na jedno i drugie , teraz proponuje te pierwsze :) możesz nawet dostać jakiegoś suma jednak do nich trzeba mieć odpowiedni sprzęt no i pora jeszcze nie ta :wink:

Napisano

Byłem dziś jednak nie na rybach a na spacerku i zatrzymałem się koło jednego wędkarza , postałem z godzinkę i nic ani brania gość mówi że siedzi od 7 rano i miał trzy brania w tym złapał płotkę ok.25cm ja nad jeziorem byłem o 13tej więc ryba chyba zaspała ;) Za to napatrzyłem się na stada cierników które przy samym brzegu pilnowały gniazd :mrgreen:

• 2 weeks later...
Napisano
Jak z braniami na Kunicach?

Dzieje się coś czy tarło w pełni?

Byłem we wtorek czwartego maja. Dwie godzinki od 9 do 11. Po tarle ani śladu. Albo się skończyło albo ze względów pogodowych zostało na chwile przerwane. Na brzegu wylądowałem jedną płotkę około 20 cm. Ten egzemplarz był wytarty.

• 2 years later...
Napisano

Zdecydowanie odradzam. Z łodzi można coś chwycić "na mieliźnie", ale z brzegu złowienie ryby na spinning graniczy z cudem. Kunice w tym roku w ogóle nie rozpieszczają wędkarzy.

Pzdr

• 3 weeks later...
Napisano

dominikf, masz rację jak na spin to tylko nad Odrę. jak dla mnie Kunice to martwa woda, tyle razy tam byłem (łowiłem z gruntu) i nic. Nigdy więcej tam nie pojadę, mam awersję na tą wodę.

• 7 months later...
Napisano
dominikf, masz rację jak na spin to tylko nad Odrę. jak dla mnie Kunice to martwa woda, tyle razy tam byłem (łowiłem z gruntu) i nic. Nigdy więcej tam nie pojadę, mam awersję na tą wodę.
Z gruntu w nocy węgorzyk,jak jest ciepło.
Napisano

Po trzech dniach nęcenia kuku+robak czewony.Lin 2 szt 33,35 cm.Karaś 8 sz 20-30 cm :lol: I zerwany przy brzegu Karp tak ok. 5 kg :mrgreen: Wniosek rybki są tylko trza im dużo czasu poświęcić :!:

• 1 year later...
Napisano

Witam! Chciałbym wybrać się nad jezioro kunickie na węgorza, nigdy tam jeszcze nie byłem, proszę o podpowiedz gdzie najlepiej się udać i na co najlepiej łowić?

pozdrawiam

Napisano

Słyszałem o węgorzach z Jaśkowic (parę km dalej), ale nie o Kunicach.

Proszę dać znać jednak jakie wyniki w Kunicach, gdyż dawno tam nie byłem.

Kunice to mocno turystyczne miejsce - zwłaszcza w ciepłe miesiące.

Pozdrawiam i powodzenia.

Napisano
Słyszałem o węgorzach z Jaśkowic (parę km dalej), ale nie o Kunicach.

Proszę dać znać jednak jakie wyniki w Kunicach, gdyż dawno tam nie byłem.

Kunice to mocno turystyczne miejsce - zwłaszcza w ciepłe miesiące.

Pozdrawiam i powodzenia.

i tu i tam są tylko trza trafić :smile:
  • 1 month later...
Napisano

Witam i pytam ludzi z okolic lub czesto lowiacych na tym jeziorku gdzie najlepiej usiasc za sandaczem z gruntu. Chodzi mi od ktorej strony mozna znalesc twarde dno tak pod sandacza z gory dziekuje za odpowiedz.

Napisano
Witam i pytam ludzi z okolic lub czesto lowiacych na tym jeziorku gdzie najlepiej usiasc za sandaczem z gruntu. Chodzi mi od ktorej strony mozna znalesc twarde dno tak pod sandacza z gory dziekuje za odpowiedz.
na sandacza w Kunicach to przede wszystkim z łódki koło wyspy(inne dobre miejscówki to przeważnie teren prywatny-w sensie że mają wyrzucone wędki) i tylko w tygodniu!!!
Napisano
tak myslalem jak dobre miejscowki to niedostepne a na kunicach z wyspy mozna wedkowac?
z wyspy to chyba nie, bynajmniej nie widziałem żeby ktoś łapał :smile: ale jak już dopłyniesz to możesz wokoło :grin: