Booseib Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam czy ktoś w tym roku z kolegów wędkarzy był już na tym ciekawym łowisku i coś połowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 hey ja nie bylem ale znajomi jeżdżą , karp bierze na 3 stawia (najnowszym) on jest najpłytszy ,woda szybciej sie nagrzała i ryba tam żeruje , można tez połowic na stawie po lewej od wjazdu , ważne żeby odpowiednio dobrać zanętę i przynętę widziałem tam sytuacje gdzie dwóch wędkarzy siedzących kolo siebie mieli całkiem rożne wyniki , na karpie sprawdza sie zanęta truskawkowa można nabyć na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 Chrząstawa to specyficzne miejsce, wujek był w tamtym roku tak w tym okresie i na robaki połapał kolo 12 karpi, obok niego łapali na coś innego (chyba kuku) i ani brania, wiec dużo trzeba tam eksperymentować, pozatym trza wiedzieć kiedy właściciel karmi rybki, najlepiej tam jeżdzić w środku tygodnia. Zgadzam się z kolegą że rybki najlepiej biorą po lewej i na tym 3 stawie ( choć na 3 stawie to biorą najlepiej we wrześniu gdy woda jest nagrzana) Teraz polecam staw po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 odświeżę może tego starego kotleta. Byłem ostatnio w chrząstawie, podczas tych "zawieruch" i się źle łapało... kilku grunciarzy na każdym stawie, kilku chodziło z cięższymi blachami, a ja osobiście próbowałem na twistera z ciężką gumką. Chciałbym poznać Wasze opinie co do drapieżników na tych zbiornikach. Jest coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 osobiście próbowałem na twistera z ciężką gumką. kilku chodziło z cięższymi blachami,Oczywiście na okonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Oczywiście na okonka rozumiem sarkazm, a tak dla idei, to jest coś oprócz okonka ? szczerze powiedziawszy to nie znam zbiornika na tyle by móc się nastawić na coś konkretnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Jak tam Panowie na Chrzastawie, ktoś był ostatnio? Co do łapania tam na grubsze przynęty to nie widzę przeszkód - tam szczupak nie ma okresu ochronnego, ale ma wymiar, choć wiadomo róznie to bywa z ludźmi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 : dzisiejszy wypad na lód w pięciu chłopa , na miejscu byliśmy o 7,30 temperatura minus 21 normalnie masakra , po wywierceniu dziur mam dość, nie czuję palców rąk siadam i dopiero po dwóch kubkach herbaty z prądem rozkładam manele , ochotka zamarza w locie , do dziur sypiemy dżokersa i co chwilę rozbijamy lód w dziurach , na początku na spławik nie widać było brań, kolega na mormyszkę wyciagnął okonka , potem padło jeszcze ( w sumie na pięciu) 9 płotek wszystkie powyżej 20cm. dwa okonie i jeden jazgacz , siedzieliśmy do 12 na powrocie pojechaliśmy zobaczyć na drugie barki , parę osób siedziało ale z marnymi efektami więcej ludzi jeździło na łyżwach niż wędkowało . p.s. lód miał 40cm. grubości z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 wasyl1968, na ktorym stawie lowiliscie?? i w jakiej odległości od brzegu?? w tym roku tam jeszcze nie byłem ale poprzednie sezony udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 wędkowaliśmy na stawie po lewej stronie blisko brzegu , zresztą wszyscy siedzieli na tym stawie po prawej stronie żywej duszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam a czy moglibyście koledzy cos podpowiedziec o tych stawach bo byłem tam bardzo dawno na tym starym po prawej i raz na tym po lewej wyniki jakies tam były siedziałem na nockach to karpie sie wieszały teraz bym chciał sie tam wybrac na majówke na 3 dni i zasadzic sie na karpia i tu własnie moje pytanie ile sie płaci teraz czy jest tam spokojnie na nockach cay wogule mozna łowic w nocy no najwazniejsze czy sa tam jeszcze karpiszony i amury i na który staw za wszystkie informacje bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Bodzio, z tego co wiem (info z 2011) nocek nie ma, karpiszony ponoć sa na stawie po lewej choc bez solidnej wiedzy o charakterystyce dna lub lodeczki z echo raczej ciężko bedzie , pyzatym jak będzie ładna majówka zjedzie sie tam kupa wiary,niedzielnych wędkarzy i o wypoczynku zapomnij jak masz do dyspozycji 3 dniowy wypad proponuje gdzie indziej najblizej nad odre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Bawiłem się spinem na tym stawie po lewej ale raczej w wakacje przy okazji weekendowego wypoczynku i rano (tak do 11) nim się ludzi najedzie trafiają się nieduże okonie i szczupaki. Większe pewnie tez są ale pomimo kilkukrotnego szukania nic nie trafiłem. Co ciekawe koło mnie wędkarz który doskonale zna zbiornik łowił karpie z gruntu - przy mnie przez około 3h wyciągnął chyba 6 sztuk. Brania miał cały czas bez względu na porę i liczbę ludzi w wodzie. Ale znał zbiornik - rzucał daleko od brzegu na pewien stok podwodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi