NIEMIEC Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Hejka Dzisiaj przyszła mi karta wędkarską ze starostwa. Wszytkie składki mam opłacone, wyrobioną legitymacje członkowska i mam pozwolenie I teraz pytanie czy mogę samemu chodzić na ryby nad staw ? Cytuj
Marienty Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Zgodnie z RAPR "4. Prawo do samodzielnego wędkowania ma wędkarz, który ukończył 14 lat, z tym że młodzież do 16 lat nie ma prawa do wędkowania w porze nocnej bez nadzoru osoby uprawnionej do opieki." Tak. Możesz chodzić samemu nad staw (nad rzekę, jezioro też ;-). Warto przynajmniej raz przeczytać RAPR. Chyba nie wymagają tego przy zdawaniu na kartę wędkarską ale warto przynajmniej raz przeczytać. Cytuj
NIEMIEC Napisano 12 Maja 2020 Autor Napisano 12 Maja 2020 a są jakieś limity? nie chodzi mi tutaj o połów dzienny ryb czy coś takiego, tylko bardziej na ile wedek moge max lowic czy cos takiego Cytuj
RSM Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Wszystko jest w RAPR. 2 wędki przy metodzie spławikowo gruntowej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi