NIEMIEC Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Hejka Dzisiaj przyszła mi karta wędkarską ze starostwa. Wszytkie składki mam opłacone, wyrobioną legitymacje członkowska i mam pozwolenie I teraz pytanie czy mogę samemu chodzić na ryby nad staw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Zgodnie z RAPR "4. Prawo do samodzielnego wędkowania ma wędkarz, który ukończył 14 lat, z tym że młodzież do 16 lat nie ma prawa do wędkowania w porze nocnej bez nadzoru osoby uprawnionej do opieki." Tak. Możesz chodzić samemu nad staw (nad rzekę, jezioro też ;-). Warto przynajmniej raz przeczytać RAPR. Chyba nie wymagają tego przy zdawaniu na kartę wędkarską ale warto przynajmniej raz przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEMIEC Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 a są jakieś limity? nie chodzi mi tutaj o połów dzienny ryb czy coś takiego, tylko bardziej na ile wedek moge max lowic czy cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Wszystko jest w RAPR. 2 wędki przy metodzie spławikowo gruntowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi