bukmacerek Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 gleam to podpytaj sie w swoim kolo i idee wprowadzenie zakazu zilników spalinowych na Bajkale. Ja nie moge pojąc filozofi tego zakazu. Napewno nic to nie przeszkodzi motorówkom z Odry i skuterom a dotknie tylko wedkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 moje koło nie decydowało o zakazie pływania po bajkale na spalinowych na to kto bedzie zakazu przestrzegał a kto nie ma wpływ tylko policja wodna , mi taki zakaz pasuje ,chociaz mam tylko silnik spalinowy , na pagajach spokojnie sobie poradze na bajkale a moze tych wariatów juz tyle nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Akurat zakaz używania silników spalinowych na Bajkale popieram w 100%. Każdy kto tam próbował łowić w towarzystwie wariatów na motorówkach i skuterach wodnych powinien sobie z tego zdawać sprawę. I nie jest to przy tym jakiś ogromny zbiornik, żeby wędkarze bez silnika sobie na nim nie poradzili. Mam nadzieję, że nawet jeśli policja nie będzie tam codziennie, to i tak kilka akcji powinno wystarczyć, żeby poszła o tym fama i miłośnicy ryczących silników dali sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 byłem dzisiaj od 6 do 16 pogoda ładna tylko rybki nie chciały współpracowac poza 1 linem 32 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banio71 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Byłem ostatnio na Bajkale zero brań ale za to mnóstwo motorówek , narty wodne itp. Nawet Policja była na silniku spalinowym podpłyneli i wlepili mi mandat za wędkowanie z łodzi bez jej rejestracji . Zaznaczam że był to ponton z silnikiem elektrycznym-ABSURD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Idzie coś połapać na spin na Bajkale? Bo nigdy nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Idzie coś połapać na spin na Bajkale? Bo nigdy nie byłem Trzeba próbować. Polecam wpadać w tygodniu. W weekendy są tłumy i jest ciężki dostęp do wody. No chyba że wpadasz o świcie. Ja w tym roku byłem kilka razy ze spinem, i z brzegu i z pontonu, i nie mam się czym pochwalić. Ale "na bajkale sa takie ryby o jakich Ci sie nie sniło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Kto był ostatnio na bajkale ze spiningiem??? Pisać relacje bierze coś czy ni czekam na odp. bo sie wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Witam, w weekend jedziemy na zbiornik Bajkał. Nigdy tam jeszcze nie bylem wiec trzeba tam pojechac, z opowiadam niektorych kolegow slyszalem ze ladna tam jest rybka. Jezeli ktos tam łapie albo byl i osiagnal jakies rezultaty to bardzo bym prosil o jakies wskazowki i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Witam. Wczoraj byłem parę godzin na bajkale. Miałem jedno jedyne pewne branie (drugie chyba też ale akurat zajmowałem się drugą wędką). Efektem tego była płoć około 35cm. I nic więcej. Nawet drobnica nie skubała. Łowiłem delikatnie na DS. Próbowałem na białe, pinke, chruściki, kukurydze. I nic. Rozmawiałem z kilkoma wędkarzami i u nich podobnie. Widziałem też w kilku miejsca wycierające się jeszcze leszcze. Może trzeba jeszcze poczekać i wtedy zacznie tam coś brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 bajkał z tego co ja zaobserwowałem to kapitalne łowisko ale trzeba łowic daleko i nie w sezonie letnim , za duzo dzieje sie wtedy na brzegu (imprezy,ogniska itp.itd) łowisko jest stale połączone z dość długim odcinkiem odry wiec ryby sa tam wszelkiej maści i rozmiaru w 2010 byłem świadkiem tarła leszcza i nie widziałem sztukl ponizej 50cm a takich 70+ łopat było masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Witam serdecznie niedługo będą tam zawody dla spiningistów OPEN czy ktoś coś wie co tam sie dzieje (czy coś bieze??)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Z brzegu głównie okoń i jeśli masz zamiar jechać na zawody, nastaw się głównie na tą rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Okoń czy okonek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Głównie 15-25cm, boczny trok będzie najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Witam to zapraszam wszystkich chetnych na te zawody 11-11 na 7.00 wpisowe 20 zł Można poczytac http://www.pzw.org.pl/zacisze/wiadomosci/68434/60/zawody_spiningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Witam, Był ktoś ostatnio na Bajkale? Jak tam dojazd bo zawsze było z tym licho... Wybieram się na zawody, może ktoś coś połowił na spining? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Może ktoś napisać jak na Bajkale jest teraz z białą rybą ? Jest sens jechać ? W jakiej części zbiornika nahlepiej usiąść ? Myślałem , żeby łowić po prawej stronie cypla , tego pierwszego od wjazdu , nie wiem tylko jak tam wygląda dno i jaka jest głębokość . Jeśli ktoś udzieli informacji będę wdzięczny . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolini1313 Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Dzieje się coś na Bajkale? Chciałbym się wybrać na dniach, ale mam kawałek drogi i nie wiem czy jest sens. No i jak z dojazdem nad wode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Witam to zapraszam wszystkich chetnych na te zawody 11-11 na 7.00 wpisowe 20 złMożna poczytac http://www.pzw.org.pl/zacisze/wiamosci/68434/60/zawody_spiningowe Zaproszenie OK choć dla mnie na ( marginesie zawody i sport na żywej zwierzynie to barbarzyństwo) to może teraz jakieś info o wynikach, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Witam z tego co pamiętam było około 70 zawodników. Zwyciescy polapali głownie okonie od 18-30 był 1 kleń i 1 szczupak 50 cm a reszta to okonie. Ryby coraz to mniej i mniej i mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam,dzisiaj byliśmy w 4 osoby z feederkami,rybki kapryśne ale każdy coś połowił,przeważnie płotki,udało się wydłubać jedną ładną 37 cm.Rośnie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Majki siedzieliscie na rzece w okolicy Bajkału ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Majki siedzieliscie na rzece w okolicy Bajkału ?? GuCeK siedzieliśmy na kanale łączącym z Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Witam. Jak tam na Bajkałe? Był ktoś może ostatnio. Wybieram się jutro ale nie wiem czy coś tam skubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi