Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

gleam to podpytaj sie w swoim kolo i idee wprowadzenie zakazu zilników spalinowych na Bajkale. Ja nie moge pojąc filozofi tego zakazu. Napewno nic to nie przeszkodzi motorówkom z Odry i skuterom a dotknie tylko wedkarzy.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

moje koło nie decydowało o zakazie pływania po bajkale na spalinowych

na to kto bedzie zakazu przestrzegał a kto nie ma wpływ tylko policja wodna ,

mi taki zakaz pasuje ,chociaz mam tylko silnik spalinowy , na pagajach spokojnie sobie poradze na bajkale a moze tych wariatów juz tyle nie bedzie

Napisano

Akurat zakaz używania silników spalinowych na Bajkale popieram w 100%. Każdy kto tam próbował łowić w towarzystwie wariatów na motorówkach i skuterach wodnych powinien sobie z tego zdawać sprawę. I nie jest to przy tym jakiś ogromny zbiornik, żeby wędkarze bez silnika sobie na nim nie poradzili. Mam nadzieję, że nawet jeśli policja nie będzie tam codziennie, to i tak kilka akcji powinno wystarczyć, żeby poszła o tym fama i miłośnicy ryczących silników dali sobie spokój.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Byłem ostatnio na Bajkale zero brań ale za to mnóstwo motorówek , narty wodne itp. Nawet Policja była na silniku spalinowym podpłyneli i wlepili mi mandat za wędkowanie z łodzi bez jej rejestracji . Zaznaczam że był to ponton z silnikiem elektrycznym-ABSURD!

• 3 weeks later...
Napisano
Idzie coś połapać na spin na Bajkale? Bo nigdy nie byłem :oops:

Trzeba próbować. Polecam wpadać w tygodniu. W weekendy są tłumy i jest ciężki dostęp do wody. No chyba że wpadasz o świcie. Ja w tym roku byłem kilka razy ze spinem, i z brzegu i z pontonu, i nie mam się czym pochwalić. Ale "na bajkale sa takie ryby o jakich Ci sie nie sniło" ;-)

• 3 months later...
  • 7 months later...
Napisano

Witam, w weekend jedziemy na zbiornik Bajkał. Nigdy tam jeszcze nie bylem wiec trzeba tam pojechac, z opowiadam niektorych kolegow slyszalem ze ladna tam jest rybka. Jezeli ktos tam łapie albo byl i osiagnal jakies rezultaty to bardzo bym prosil o jakies wskazowki i uwagi.

Napisano

Witam. Wczoraj byłem parę godzin na bajkale. Miałem jedno jedyne pewne branie (drugie chyba też ale akurat zajmowałem się drugą wędką). Efektem tego była płoć około 35cm. I nic więcej. Nawet drobnica nie skubała. Łowiłem delikatnie na DS. Próbowałem na białe, pinke, chruściki, kukurydze. I nic. Rozmawiałem z kilkoma wędkarzami i u nich podobnie. Widziałem też w kilku miejsca wycierające się jeszcze leszcze. Może trzeba jeszcze poczekać i wtedy zacznie tam coś brać.

Napisano

bajkał z tego co ja zaobserwowałem to kapitalne łowisko ale trzeba łowic daleko i nie w sezonie letnim , za duzo dzieje sie wtedy na brzegu (imprezy,ogniska itp.itd) łowisko jest stale połączone z dość długim odcinkiem odry wiec ryby sa tam wszelkiej maści i rozmiaru w 2010 byłem świadkiem tarła leszcza i nie widziałem sztukl ponizej 50cm a takich 70+ łopat było masa

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam,

Był ktoś ostatnio na Bajkale? Jak tam dojazd bo zawsze było z tym licho... Wybieram się na zawody, może ktoś coś połowił na spining?

Pozdrowienia!

• 3 weeks later...
Napisano

Może ktoś napisać jak na Bajkale jest teraz z białą rybą ? Jest sens jechać ? W jakiej części zbiornika nahlepiej usiąść ? Myślałem , żeby łowić po prawej stronie cypla , tego pierwszego od wjazdu , nie wiem tylko jak tam wygląda dno i jaka jest głębokość . Jeśli ktoś udzieli informacji będę wdzięczny . pozdrawiam

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam z tego co pamiętam było około 70 zawodników. Zwyciescy polapali głownie okonie od 18-30 był 1 kleń i 1 szczupak 50 cm a reszta to okonie. Ryby coraz to mniej i mniej i mniej....

• 1 month later...
Napisano

Witam,dzisiaj byliśmy w 4 osoby z feederkami,rybki kapryśne ale każdy coś połowił,przeważnie płotki,udało się wydłubać jedną ładną 37 cm.Rośnie dalej :wink:

po37cmzbbajka.jpg

• 2 months later...